Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ομόφωνη στήριξη των αγροτών από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων

agrotes kinitopoiheiseis 1

Ομόφωνη στήριξη των αγροτών από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων

Σύμφωνα με την αριθμ. 38/15-02-2022 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, αποφασίστηκε η παραπομπή στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή της λήψης απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους αγώνες των αγροτών.

Ως εκ΄ τούτου, αποφασίστηκε  ΟΜΟΦΩΝΑ, από τις παρατάξεις «Συμπαράταξη Λαρισαίων», «Λάρισα Μπροστά», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Πρωτοβουλία Αξιών ΠΡ.ΑΞΙ. για τη Λάρισα», «Ορμή Ανανέωσης» και «Λαρισαίων Κοινόν» η έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι αγρότες σε πανελλαδικό επίπεδο έχουμε κλιμακώσει τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται και πλήττουν κατάφορα τον πρωτογενή τομέα. Καλούμε όλες τις κοινωνικές ομάδες, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να συμπαρασταθούν στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ζητάμε :

  1. Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  1. Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά).
  1. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  1. Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

 




Total
0
Shares
Previous Article
δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας και Τρικάλων για την εβδομάδα

Next Article
Rapid tests: Το πρόγραμμα στη Θεσσαλία

Δωρεάν Rapid tests για COVID-19 από Δευτέρα έως Παρασκευή στον Δήμο Παλαμά

Related Posts