Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ομιλία εκπροσώπων της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ σε φοιτητές δημοσιογραφίας στο ΑΠΘ 

omilia dimosiografias thesalia 2

Ομιλία εκπροσώπων της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ σε φοιτητές δημοσιογραφίας στο ΑΠΘ 

Στους φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μίλησαν  για την δημοσιογραφία, τους δημοσιογράφους, τα ΜΜΕ και τη νέα εποχή στην Ενημέρωση, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας  Γιώργος Τσιγκλιφύσης και ο β’ αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιάννης Σιούλας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 30 Μαίου 2023, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανοικτές Δημοσιογραφικές Διαλέξεις» του Τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ και οι δύο εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ ήταν οι προσκεκλημένοι ομιλητές από τον καθηγητή κ. Αντώνη Σκαμνάκη.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Τμήματος οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ΜΜΕ, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, για τις συνθήκες εργασίας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, για τις αλλαγές που επήλθαν στην ενημέρωση μετά τα άλματα της τεχνολογίας, αλλά και την τεχνητή νοημοσύνη που αποτελεί μια νέα πραγματικότητα.

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΘΣτεΕΕ στάθηκαν ιδιαίτερα στα ζητήματα της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ασπάζονται στην ισοπεδωτική αντίληψη που αμφισβητεί την φερεγγυότητα όλων των μέσων, αλλά και των δημοσιογράφων, ενώ σημείωσαν ότι στο «κάδρο» των ευθυνών για την κατάσταση που επικρατεί στην ενημέρωση πρέπει να μπαίνουν και οι εργοδότες-ιδιοκτήτες των  ΜΜΕ, αλλά και η Πολιτεία που μάλλον βολεύεται από το άναρχο τοπίο που υπάρχει στο χώρο.

Τόνισαν επίσης ότι για τους επαγγελματίες δημοσιογράφους υπάρχει έλεγχος για την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας μέσω των πειθαρχικών οργάνων που έχουν όλες οι Ενώσεις Συντακτών.

Στην συζήτηση που επακολούθησε και την οποία συντόνισε η καθηγήτρια ΔΕΠ κ. Άννα Ποδαρά, τα ζητήματα που έθεσαν οι φοιτητές επικεντρώθηκαν στα Fake news, στα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου στην Ελλάδα, στις προϋποθέσεις εγγραφής μελών στις Ενώσεις Συντακτών και στα εργασιακά δικαιώματα των δημοσιογράφων.

Κλείνοντας, οι εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία που έχει η ύπαρξη των πανεπιστημιακών σχολών δημοσιογραφίας για την ανύψωση του επαγγέλματος, ενώ κάλεσαν τους φοιτητές να επισκεφθούν το νεοσύστατο Μουσείο Τύπου που δημιουργήθηκε από την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στον Βόλο. 

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

omilia dimosiografias thesalia 1




Total
0
Shares
Previous Article
katharismos xorta oikopedwn

Δήμος Παλαμά: Υποχρέωση όλων ο καθαρισμός των οικοπέδων από τα χόρτα

Next Article
mpelokoliti 222

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Μια πεζοπορία στα Άγραφα

Related Posts

theologis stefanos karditsa
Διαβάστε περισσότερα

Απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας κ. Στεφ. Θεολόγη σε ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας περί θεματικών πάρκων

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη απάντηση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας