Ομαλή διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς στο Μουζάκι

Share

Ομαλή διεξαγωγή της λαϊκής αγοράς στο Μουζάκι

Ομαλά διεξήχθη η λαϊκή αγορά στο Μουζάκι σήμερα Σάββατο 2/5/2020 η οποία λειτούργησε βάση προϋποθέσεων, με την παρουσία υπαλλήλων του Δήμου, καθώς και εταιρία φύλαξης λαμβάνοντας υπόψη τις κυβερνητικές αποφάσεις για τα μέτρα δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Η αγορά λειτούργησε με τη συμμετοχή παραγωγών πωλητών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών οι οποίοι τροφοδότησαν την αγορά με πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης όπως αβγά, ελιές, όσπρια, ελαιόλαδο, οίνο, μέλι, πουλερικά, κουνέλια καθώς και νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, υδατοκαλλιέργειας μεταποιημένα διατροφικά προϊόντα – κατεψυγμένα τρόφιμα,φυτά και λουλούδια κ.τ.λ.αλλά και είδη ατομικής καθαριότητας όπως και  οικιακής φροντίδας και πάντα τηρούμενων των απαιτούμενων αποστάσεων των πέντε μέτρων ανάμεσα στους πάγκους.

Οι παραγωγοί σε συνομιλία μαζί μας εξέφρασαν την μερική τους ικανοποίηση για την επισκεψιμότητα που είχε σήμερα το Σαββατιάτικο παζάρι διατηρώντας παράλληλα τις επιφυλάξεις τους για το πως θα εξελιχθεί η επόμενη λαϊκή ιδίως  από τη στιγμή που θα διεξαχθεί με παρουσία περισσότερων υπαλλήλων σεκιούριτι απ’ ότι σήμερα και όλοι μηδενός εξαιρουμένου παραγωγοί και καταναλωτές  θα πρέπει να διεξάγουν το εμπορικό αλισβερίσι μεταξύ τους φορώντας μάσκα και γάντια ευθυγραμμισμένοι πλήρως με  τις κυβερνητικές αποφάσεις για τα μέτρα δημόσιας υγείας.

Υπήρξαν βέβαια και μερικοί που επέδειξαν μια αισιόδοξη στάση απέναντι στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί γενικά στο εμπόριο τη χρονιά του Κορωνοϊού τονίζοντας χαρακτηριστικά πως προτιμούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους έστω και με αυτές τις συνθήκες και σε χαμηλότερες τιμές αν χρειαστεί από το να μείνουν στις αποθήκες η στα ψυγεία τους αδιάθετα και αναπόφευκτα κάποια στιγμή να αναγκαστούν να τα πετάξουν.

Η ανησυχία όμως είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα.Αυτή η περιβόητη ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ και το πως θα διαμορφωθεί για την ευμάρεια όλων μας…. είναι ένας άλυτος γρίφος!

Ιωάννα Κρίκου

Δείτε επίσης