Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μουζακίου: Να διατηρηθεί η παλαιά γέφυρα Μουζακίου – Μαυροματίου

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Ενημέρωση ψηφοφόρων για την εκλογή προέδρου στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 - ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Περιοδείες κλιμακίων υποψηφίων βουλευτών σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου - Απέναντι στις διεκδικήσεις των αγροτών η κυβέρνηση Μητσοτάκη σηκώνει ασπίδα αυταρχικότητας με ματ και χημικά - Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2023 προβλέπεται από τον ασφαλιστικό «νόμο Βρούτση»

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μουζακίου: Να διατηρηθεί η παλαιά γέφυρα Μουζακίου – Μαυροματίου

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος τον τελευταίο καιρό η παλαιά γέφυρα Μουζακίου – Μαυροματίου, ενόψει και των προθέσεων των αρμοδίων αρχών για κατεδάφισή της και για  ανέγερση νέας πεζογέφυρας σε κοντινό μ’ αυτή σημείο.

Πολλές, ωστόσο, οι φωνές που στέκονται αντιμέτωπες με τη συγκεκριμένη προοπτική, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη γέφυρα, που έχει συμπληρώσει σχεδόν έναν αιώνα ζωής, αποτελεί πλέον μνημείο και μέρος της ιστορίας του τόπου και θα πρέπει ως τέτοιο να συντηρηθεί και να διαφυλαχτεί. Αρκετοί είναι, βέβαια, και εκείνοι που, επικαλούμενοι γνώμες ειδικών, ισχυρίζονται ότι η παλαιά αυτή γέφυρα είναι σε θέση, μετά από κατάλληλη συντήρηση και επισκευή, να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες για τη διέλευση πεζών, αντί της νέας και πιο δαπανηρής πεζογέφυρας, που σχεδιάζεται.

Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα την άρση κάθε σχεδιασμού που αποσκοπεί στην κατεδάφιση της παλαιάς γέφυρας Μουζακίου – Μαυροματίου, προτείνοντας την διατήρησή της, μετά από κατάλληλη μελέτη, συντήρηση και επισκευή, ώστε αυτή να συνεχίζει να εξυπηρετεί τις ανάγκες για επικοινωνία των πεζών μεταξύ των δύο αυτών οικισμών. Σε κάθε περίπτωση και εφόσον ειδικοί αρμόδιων υπηρεσιών αποφανθούν αντικειμενικά, υπεύθυνα και αμερόληπτα  για ακαταλληλότητα της συγκεκριμένης γέφυρας να συνεχίζει να χρησιμοποιείται από πεζούς, δε βλέπουμε κανένα λόγο  που να εμποδίζει τη, μετά από κατάλληλη συντήρησή της, παραμονή αυτής ως μνημείο και μέρος της τοπικής μας ιστορίας, που θα προβάλει και θα αναδεικνύει τον τόπο μας.

Ας έχουμε υπόψη μας ότι η αναγκαιότητα κάθε καινούργιου δεν πρέπει να επιφέρει αναγκαστικά και την καταστροφή, ως άχρηστου, για κάθε αντίστοιχο παλαιό. Γιατί αν και οι πρόγονοί μας διακατέχονταν από τις ίδιες σκέψεις,  ελάχιστα ή και τίποτα θα ήταν αυτά, που θα αποτελούσαν σήμερα την ιστορία μας.

Για την ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μουζακίου

Άρης Γκαγκάς




Total
0
Shares
Previous Article
carnival agnantero

Συμμετοχή του Νηπιαγωγείου Αγναντερού σε διεθνές εκπαιδευτικό project

Next Article
sxolikos ekfovismos mavrommati

Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου: Συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Ν. Καρδίτσας