Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Olympus Tunnel Festival Αιγάνης 2018

1η εβδομαδα εκδηλωσεων OLYMPUS TUNNEL FESTIVAL ΑΙΓΑΝΗΣ 2018

 

Το Olympus Tunnel Festival Αιγάνης 2018 σας υποδέχεται για την πρώτη εβδομάδα του φετινού καλοκαιριού με τρεις εκδηλώσεις για όλα τα γούστα.

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018: Θεσσαλικό Θέατρο “Από το Γάμο στο Διαζύγιο”

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018: Συναυλία-Εκδήλωση για τον Στέλιο Καζαντζίδη

Σάββατο 07 Ιουλίου 2018: Μουσικό αφιέρωμα δεκαετίας 60-70

1η εβδομαδα εκδηλωσεων OLYMPUS TUNNEL FESTIVAL ΑΙΓΑΝΗΣ 2018 

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018: Θεσσαλικό Θέατρο “Από το Γάμο στο Διαζύγιο”
Το «Θεσσαλικό Θέατρο»  παρουσιάζει στο πλαίσιο του Olympus Tunnel Festival Αιγάνης 2018  την κωμωδία του Ζωρζ Φευντώ «Από το γάμο στο διαζύγιο.?» που περιλαμβάνει τα δύο μονόπρακτα: «Η εφτάψυχη πεθερά» και «Η δυσκοιλιότητα του μπέμπη». Η παράσταση θα γίνει στο Θέατρο της Αιγάνης, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 (Ώρα Έναρξης: 9.00 μ.μ.)

Ο ίδιος ο συγγραφέας επιθυμούσε να παιχτούν με τον ενιαίο τίτλο: «Από το γάμο στο διαζύγιο». Το  κεντρικό θέμα είναι η αποθέωση των παρεξηγήσεων στη σχέση του ζευγαριού, που από μία λέξη ξεκινάει μια απρόβλεπτη χιονοστιβάδα κωμικών συγκρούσεων. Ο Φευντώ οδηγεί την κωμική φάρσα σε μια αριστουργηματική μορφή.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση  οργανώνεται γύρω από την ιδέα ενός σύγχρονου μπουλουκιού, που υποδύεται όλους τους ρόλους. Ανάμεσά τους το πρωταγωνιστικό ζευγάρι (Αποστολάκης-Δημητροπούλου), που  παίζει τα δυο διαφορετικά ζευγάρια της ιστορίας. Ο Φευντώ, με τα δυο αυτά μονόπρακτα, καυτηριάζει την κατάσταση της κοινωνίας του 1900, όπου οι άνθρωποι ήταν μπερδεμένοι ανάμεσα στον καθωσπρεπισμό του παρελθόντος και σε μια υπερβολική αίσθηση ελευθερίας του παρόντος, διαμάχη που ‘διέκοψε’ ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος. Συζυγικές καταστάσεις πάντως άκρως επίκαιρες που έχουν θέση σε κάθε εποχή και χώρα.

Η παράσταση με έναν εξαιρετικό θίασο, οργανώνεται γύρω από έναν καταιγιστικό ρυθμό χιούμορ, μουσικής και χορογραφίας, χαρίζοντάς μας μία κωμωδία άκρως διασκεδαστική.

Η παράσταση ανεβαίνει σε νέα μετάφραση

Πρωταγωνιστούν:

Κώστας Αποστολάκης, Ευγενία Δημητρόπουλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Μαζί τους:

Ειρήνη Κουτρουμάνου, Δημήτρης Τσικούρας

Συντελεστές:

Μετάφραση: Λιακοπούλου Βίκυ

Σκηνοθεσία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου

Επιμέλεια κίνησης-χορογραφίες: Κική Μπάκα

Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Νικολόπουλος

Φωτισμοί: Μάκης Παπατριανταφύλλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Νικολίνα Καραθύμιου

Β’ βοηθος σκηνοθετη: Σταματία Καγκελάρη

Φωτογραφίες: Σταυρός Χαμπάκης

Make-up φωτογράφισης: Νελίτα Λύκουρα

Πληροφορίες παράστασης:

Τιμές εισιτήριων: κανονικό 8 ευρώ

Μειωμένο (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, αμέα, άνω των 65, ομαδικό) 5 €

Διάρκεια παράστασης 120′ χωρίς διάλειμμα

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018:Συναυλία-Εκδήλωση για τον Στέλιο Καζαντζίδη
Προσκεκλημένος ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργος Λιάνης

Συμμετέχει η Λίζέτα Νικολάου 

Το Olympus Tunnel Festival Αιγάνης 2018, τιμώντας μια από τις σπουδαιότερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού θα πραγματοποιήσει συναυλία-αφιέρωμα προς τιμή του, την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018 στο Θέατρο της Αιγάνης (Ώρα Έναρξης: 21:00, είσοδος ελεύθερη).

Η συναυλία θα περιλαμβάνει αφηγήσεις από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Γιώργο Λιάνη, ο οποίος περιγράφει τον Στέλιο Καζαντζίδη, όπως τον έζησε ο ίδιος μέσα από τις δημοσιογραφικές τους συναντήσεις και περιέχονται στο βιβλίο του Στέλιος Καζαντζίδης: Η Φωνή, η Ψυχή, η Ζωή του. Ο Γιώργος Λιάνης αναφέρει στο βιβλίο του σχετικά με τον μεγάλο τραγουδιστή:

«Καθώς ο καιρός περνούσε και η “φτωχομάνα” σπάραζε μέσα στη μετεμφυλιακή Ελλάδα, ένα πρόσωπο ανέβαινε σταθερά και μεσουρανούσε. Κι αυτό το πρόσωπο ήταν του Στέλιου Καζαντζίδη. Αναπνέαμε όλοι μας μέσα στο οξυγόνο της φωνής του. Για τους περισσότερους από εμάς η αγάπη για τον Καζαντζίδη ήταν θρησκευτική υπόθεση. Αν υπήρχε μία μαγνητοταινία, οι μοναδικές φωνές που θα περνούσαν στην αιωνιότητα, θα ήταν η δική του και του Μάνου Κατράκη. Η φωνή του ήταν ήδη ένα άγαλμα κι όλοι καταθέταμε στεφάνια σ’ αυτό».

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί από σύνολο μουσικών που αποτελείται από τους εξής: Λιζέτα Νικολάου (φωνή), Κώστας Γεωργάκης (μπουζούκι-φωνή), Γιώργος Γιργωλάς (κιθάρα-φωνή), Μάκης Καραλιάς (πλήκτρα), Θάνος Παπαγεωργίου (κιθάρα-φωνή) και Βασίλης Στώλης (μπουζούκι).

Την ευθύνη της παρουσίασης της εκδήλωσης έχει η δημοσιογράφος Αθηνά Τερζή του ραδιοσταθμού της Θεσσαλονίκης Μήνυμα 107, 7.

Σάββατο 07 Ιουλίου 2018: Μουσικό αφιέρωμα δεκαετίας 60-70

Μεγάλη συναυλία από την Φιλαρμονική και Χορωδία του Δήμου Τεμπών

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Olympus Tunnel Festival Αιγάνης 2018, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 στο Θέατρο της Αιγάνης, συναυλία της Μικτής Χορωδίας Δήμου Τεμπών καθώς και αφιέρωμα στη μουσική και τα τραγούδια της δεκαετίας ‘60-’70 από τη Φιλαρμονική και Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής Δήμου Τεμπών (Ώρα Έναρξης: 21:00, είσοδος ελεύθερη).

Πληροφορίες:

https://tunnelfest.gr/

https://www.facebook.com/TUNNELFESTIVALAIGANIS/

info@tunnelfest.gr

2410 252121

kazantzidis

ef6354b5538caa6fb51dacdca538dcdf

banner aigani1




Total
0
Shares
Previous Article

Καλοκαιρινές Εκδηλώσεις Κοινωφελούς Επιχείρησης Μουζακίου

Next Article

Με μεγάλη επιτυχία το Αντάμωμα των Αργιθεατών