Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Όλυμπος: Τοπική Παραγωγή και Γευσιγνωσία

• Όλυμπος: Τοπική Παραγωγή και Γευσιγνωσία
• Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση της Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του έργου «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου»

Η διατροφική αξία προϊόντων που παράγονται στην περιοχή του Ολύμπου και η γνωριμία του κοινού με αυτά ήταν το αντικείμενο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή στον χώρο εκδηλώσεων του Πυργετού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του «Πολιτιστικού Συμποσίου Ολύμπου», παράλληλα με την 11η Γιορτή Ακτινιδίου.

gefnsignosia2

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για τον εορτασμό. Η όλη εκδήλωση είχε θέμα ”Όλυμπος: Τοπική Παραγωγή και Γευσιγνωσία” και κατά τη διάρκειά της πραγματοποιήθηκε ομιλία για τη διατροφική αξία των τοπικών προϊόντων από τον καθηγητή μαγειρικής – Σεφ Κουτσιμανή Λευτέρη, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης παρασκεύαζε λιχουδιές και κεράσματα με υλικά και γεύσεις της περιοχής, που μοιράζονταν στο κοινό, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην αξία του ακτινίδιου για την τοπική οικονομία και την συμβολή της παραγωγής όλων των τοπικών προϊόντων στην οικονομία της περιοχής. Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν επίσης η κ. Ελένη Κατσαρού, διευθύντρια Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Παρευρέθηκαν ωστόσο και χαιρέτησαν και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κολλάτος Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού καθώς επίσης και στέλεχος της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Λάρισας, ο οποίος αναφέρθηκε στην καλλιέργεια του ακτινίδιου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.

gefsignosia1

Ακολουθούν δράσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής Ολύμπου μέσα από το έργο «Πολιτιστικό Συμπόσιο Ολύμπου», που υλοποιείται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER.

Επόμενη συνάντηση την Κυριακή 31.10.2015, ώρα 13.00 – 15.00, στο χώρο του μουσείου οίνου Ραψάνης, με εισηγήσεις οινολόγων, εκπροσώπους των οινικών τοπικών προϊόντων, παρουσία του συλλόγου γυναικών με τοπικές γεύσεις συνοδεία των κρασιών της περιοχής και φυσικά παραδοσιακούς χορούς και μουσική να πλαισιώνουν την εκδήλωση.

gefnsignosia4

gefsignosia3




Total
0
Shares
Previous Article

Κανόνες και διαφάνεια στις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες

Next Article

Δεν πέρασε η "Αργώ" τον ΣΠΑΚ στον πρώτο αγώνα κυπέλου