Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης από το μαιευτήριο στο χειρουργείο

fortounis1

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τα δεδομένα που διαφοροποίησε ο (νέος) σοβαρός τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη, ο οποίος θα μπει ξανά στο χειρουργείο τις ημέρες που η σύζυγός του πρόκειται να φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

Το λες και τραγική ειρωνεία. Ο Κώστας Φορτούνης ετοιμάζεται μέσα στις επόμενες ημέρες να γίνει για πρώτη φορά πατέρας. Η σύζυγός του μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου αναμένεται να φέρει στον κόσμο τον Φορτούνη τζούνιορ και ο αρχηγός του Ολυμπιακού περιμένει πως και πως αυτή την ώρα, για να τον πάρει στην αγκαλιά του.

Σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Αυστρία, ο «μίστερ 7» κάρφωσε τη μπάλα στο «παράθυρο» της εστίας, σημειώνοντας ένα υπέροχο γκολ και γυρίζοντας προς την κάμερα ρώτησε αν η φάση αποτυπώθηκε στον φακό για να τη δείχνει στο γιο του…

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι

Η μοίρα, ωστόσο, του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς στη διάρκεια του πρώτου φιλικού, στραβοπάτησε σε μια ανύποπτη φάση με αποτέλεσμα να πάθει ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο. Πριν από δύο χρόνια σε ένα άλλο φιλικό με αντίπαλο το Αμβούργο (αρχές Ιουλίου) είχε πάθει την ίδια ζημιά στο δεξί γόνατο κι έμεινε έξι μήνες εκτός δράσης. Δυστυχώς, όταν ένας ποδοσφαιριστής παθαίνει αυτή τη σοβαρή ζημιά στο ένα πόδι αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες να συμβεί και στο άλλο… Είναι πρόσφατα τα παραδείγματα με τον Πέτρο Μάνταλο, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ενώ παλιότερα είχε συμβεί κάτι ανάλογο και με άλλους σημαντικούς ποδοσφαιριστές, όπως ο Τζόρτζεβιτς και ο Ιβιτς.

Η επέμβαση στο λαβωμένο γόνατο του 28χρονου διεθνούς μέσου θα προγραμματιστεί εντός των προσεχών ημερών, λίγο πριν ή λίγο μετά από τα γεννητούρια. Σήμερα (28/6) έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στην Ελλάδα. Τι αλλάζει, ωστόσο, αυτή η εξέλιξη στο μέλλον του «Φορτού» και κατ’ επέκταση για την ομάδα; Για όσους δεν το γνωρίζουν, το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό ολοκληρώνεται σε δύο χρόνια, το καλοκαίρι του 2023.

Η διοίκηση, ο προπονητής -όπως δήλωσε μετά από το φιλικό με την Κράσνονταρ- και όλοι όσοι ανήκουν στο δυναμικό του συλλόγου θα σταθούν στο πλευρό του για να ξεπεράσει κι αυτή την περιπέτεια. Ευχή όλων να γίνουν πράξη τα λόγια του κόουτς και ο Κώστας να αποτελέσει μια νέα… μεταγραφή για τον Γενάρη.

Άλλαξαν τα δεδομένα

Πριν από δύο χρόνια, τις ημέρες που τραυματίστηκε για πρώτη φορά στο γόνατο, είχαν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον ομάδες από την Τουρκία για την απόκτησή του. Ο ίδιος, ωστόσο, είχε ξεκαθαρίσει πως δεν τον ενδιαφέρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λόγω της αγάπης του για την ομάδα και της εξαιρετικής σχέσης του με τον Πέδρο Μαρτίνς.

Φέτος, πριν από τον τραυματισμό του, τα πράγματα δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με το καλοκαίρι του 2019. Φαίνεται ότι η σχέση «πατέρα-γιου» που είχε με τον Πορτογάλο προπονητή έχει διαταραχθεί. Κάπου χάθηκε η εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Ο προπονητής εκτιμά ότι ο Φορτούνης πρέπει να προσπαθεί περισσότερο στην καθημερινή δουλειά και να μην θεωρεί τίποτα δεδομένο, ο ίδιος ο παίκτης δε νιώθει καλά που έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα και συνήθως έρχεται στο γήπεδο ως λύση από τον πάγκο…

Αν δεν είχε μεσολαβήσει ο τραυματισμός στο φιλικό με τη Βολφσμπέργκερ, ενδεχομένως το τέλος του καλοκαιριού να μην έβρισκε τον Κώστα με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μπορεί συγκεκριμένη πρόταση να μην είχε φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ, αλλά… ψηνόταν από τη Γαλατά που έχει και χρήμα να σπρώξει στο παζάρι.

Αυτή τη φορά, αν η προσφορά ήταν ικανοποιητική για το σύλλογο και τον ποδοσφαιριστή, μπορεί και να χώριζαν οι δρόμοι. Με τα νέα δεδομένα, ο Φορτούνης ξεκινά πάλι την επίπονη διαδικασία να επιστρέψει δυνατός και όσο γίνεται πιο γρήγορα για να ξαναμπεί με φόρα στη «μάχη». Το τι μπορεί να κρύβει το μέλλον, ουδείς μπορεί να γνωρίζει…

sport24.gr




Total
0
Shares
Previous Article
giannis kotsiras1

Παναθηναϊκός: Ξεκίνημα στη νέα σεζόν με 38 παίκτες

Next Article
deiola111

ΠΑΟΚ: Αρχίζει και ξεχνάει τον Ντεϊόλα…