Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πέμπτες στη δίκωπο οι Μπούρμπου – Κυρίδου

dikopos1

Με μία σπουδαία εμφάνιση, στο σύνολο, και με αντιπάλους κορυφαίες κωπηλάτριες, οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου τερμάτισαν στην 5η θέση στον τελικό της δικώπου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες ολοκλήρωσαν την προσπάθειά τους με χρόνο 6.57.11.

Η αρχή των νεαρών πρωταθλητριών ήταν δυναμική αλλά, σιγά σιγά, κουρασμένες και από τη χθεσινή υπερπροσπάθεια, έμειναν πίσω. Στα 1500μ. ήταν 5ες αλλά αυτή τη φορά δεν κατάφεραν να κάνουν το εντυπωσιακό «σπριντ» των ημιτελικών.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας (6.50.19), με τις τέσσερις φορές παγκόσμιες πρωταθλήτριες Γκρέις Πρέντεργκαστ και Κέρι Γκάουλερ. Ασημένιες οι Ρωσίδες Βασιλίσα Στεπάνοβα – Έλενα Οριαμπίνσκαϊα (6.51.45) και χάλκινες οι Κέιλι Φίλμερ (ένα χρυσό και ένα χάλκινο από παγκόσμια) και Χίλαρι Γιάνσενς (ένα χρυσό ένα ασημένιο και ένα χάλκινο από παγκόσμια) με 6.52.10 από τον Καναδά. Τέταρτες ήρθαν η χρυσή ολυμπιονίκη του Ρίο, πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης Χέλεν Γλόβερ και η ασημένια ολυμπιονίκης του Ρίο, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόλι Σουάν από τη Μ. Βρετανία (6.54.96).

Η Μπούρμπου – Κυρίδου έχουν γεννηθεί το 2001 και το 2000, αντίστοιχα, ήταν το νεαρότερο πλήρωμα του τελικού και το μέλλον τους ανήκει.

kathimerini.gr




Total
0
Shares
Previous Article
Συνεχίζει στον Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής» ο Τρύφωνας Σπανός

Συνεχίζει στον Γ.Σ. Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής» ο Τρύφωνας Σπανός

Next Article
mere1

Ανανεώσεων συνέχεια για τον Αστέρα!

Related Posts