Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μίλτος Τεντόγλου χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος με το τελευταίο του άλμα στα 8,41 μ.

tentoglou xrisos

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Μίλτος Τεντόγλου χρυσός Ολυμπιονίκης στο μήκος με το τελευταίο του άλμα στα 8,41 μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου χάρισε στην Ελλάδα το δεύτερο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το οποίο είναι και αυτό χρυσό, μετά από την επιτυχία του Στέφανου Ντούσκου. Ο Τεντόγλου είχε άλμα στα 8,11 μέτρα στην πρώτη του προσπάθεια, όμως στο δεύτερο και τρίτο άλμα δεν κατάφερε να κάνει μεγαλύτερο άλμα.

Η τέταρτη προσπάθειά του ήταν άκυρη και τελικά με άλμα στα 8,15 μέτρα στην πέμπτη προσπάθεια, μπήκε στα μετάλλια. Με το συγκεκριμένο άλμα βρίσκονταν στην τρίτη θέση, όμως στο έκτο του άλμα κατάφερε να κάνει 8,41 μέτρα.

Το ίδιο άλμα είχε και ο Ετσεβαρία από την Κούβα, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής είχε δεύτερο καλύτερο άλμα στα 8,15 μέτρα, ενώ ο αντίπαλός του είχε στα 8,09 μέτρα. Ο Ετσεβαρία δεν κατάφερε να κάνει καλύτερο άλμα στην τελευταία του προσπάθεια και ο Τεντόγλου κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής με άλμα 8,11μ. στην πρώτη του προσπάθεια πέρασε στην πρώτη θέση, με τον Κουβανό Μάσο να πραγματοποιεί άλμα στα 8,21μ και να αφήνει στη 2η θέση τον Τεντόγλου. Στα 8.41 το άλμα του Ετσεβαρία που έφερε τον Κουβανό στην 1η θέση, τον συμπατριώτη του 2ο και τον Έλληνα στην 3η.

Το δεύτερο και τρίτο άλμα του Έλληνα ήταν άκυρο και πέρασε στην 3η θέση με τους Κουβανούς Μάσο και Ετσεβαρία να βρίσκονται μπροστά του. Έγκυρο το τέταρτο άλμα του Μίλτου Τεντόγλου που πηδάει στα 8.10, ενώ πάτησε και 11 εκατοστά πίσω.

Πολύ καλό και το πέμπτο άλμα του Έλληνα αθλητή στα 8,15μ που τον φέρνει στην 3η θέση, γιατί έχει καλύτερη δεύτερη προσπάθεια από τον Χάρισον, που έχει επίσης 8.15. Ωστόσο ο Ισπανός Κάθερες με άλμα στα 8.18 περνάει τρίτος, βάζοντας τον Τεντόγλου στην 4η θέση.

Το 60 άλμα του Τεντόγλου με 8,41 δίνει τέλος στην αγωνία, ο Ελληνας αθλητής είναι πρώτος και παίρνει το χρυσό μετάλλιο. Ο Τεντόγλου πανηγύρισε με… ελληνικούς ήχους, ενώ δεν ξέχασε τον άτυχο ανταγωνιστή του, ο οποίος κρατούσε μέχρι το τέλος το χρυσό.

tentoglou




Total
0
Shares
Previous Article
kafsonas

Κορυφώνεται ο καύσωνας τις επόμενες ημέρες - Τι να προσέξουν οι πολίτες

Next Article
Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην 8άδα η Εθνική Πόλο που επικράτησε των ΗΠΑ και πήρε την πρωτιά στον όμιλο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην 8άδα η Εθνική Πόλο που επικράτησε των ΗΠΑ και πήρε την πρωτιά στον όμιλο