Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έγραψε ιστορία η Εθνική πόλο – Στον τελικό με νίκη επί της Ουγγαρίας

ellada polo

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έγραψε ιστορία η Εθνική πόλο – Στον τελικό με νίκη επί της Ουγγαρίας

Ακόμα και η λέξη θρίαμβος μοιάζει μικρή για να περιγράψει αυτό που πέτυχε η εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στην πισίνα του Τόκιο. Τα «παιδιά» του Θοδωρή Βλάχου νίκησαν την πολύ-ολυμπιονίκη Ουγγαρία με 9-6 και, για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ανδρικού πόλο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προκρίθηκε σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

Με χαμένες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες άρχισε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ουγγαρία. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου, ο Αργυρόπουλος βρήκε τον τρόπο να διεισδύσει στην ουγγρική άμυνα και να πετύχει το πρώτο γκολ. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα ο Γκιουβέτσης διαμόρφωσε το σκορ σε 2-0 ενώ οι Μαγυάροι στην τελευταία επίθεση μείωσαν σε 1-2. Πρωταγωνιστές στο πρώτο οκτάλεπτο ήταν οι δύο τερματοφύλακες που «κατέβασαν» τα ρολά στα δίχτυα τους στις περισσό

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Αργυρόπουλος διεύρυνε τη διαφορά για νε μειώσει ο Ζάλαγκι σε 2-3. Οι χαμένες ευκαιρίες και τα δοκάρια συνεχίστηκαν και για τις δύο ομάδες και η ολοκλήρωση της περιόδου βρήκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει διατηρήσει το προβάδισμα.

Με δύο χαμένες ευκαιρίες και την αποβολή του Φουντούλη άρχισε το 3ο οκτάλεπτο για την εθνική ομάδα. Στα 6.30΄΄ οι Ούγγροι ισοφάρισαν με παίκτη παραπάνω. Σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, ο Αργυρόπουλος έδωσε και πάλι στην «γαλανόλευκη» ομάδα το προβάδισμα και μία παρέμβαση του Ζερδεβά βοήθησε για να καταλήξει στο δοκάρι ένα σουτ του Παστόρ. Αμέσως μετά, η τύχη δεν θέλησε ένα εκπληκτικό σουτ του Γενηδουνιά να μπει στα δίχτυα και, αμέσως μετά, η Ουγγαρία ισοφάρισε στον παίκτη παραπάνω με τον Μάνχρεζ (4-4).

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε με ακόμη ένα σουτ από την περιφέρεια που βρήκε στο δοκάρι των Ούγγρων. Με παίκτη παραπάνω η εθνική, 1’16’’ πριν από την ολοκλήρωση του τρίτου οκταλέπτου, ο Αργυρόπουλος έστειλε και πάλι τη μπάλα στο τέρμα του Νάγκι. Στη συνέχεια, με τρεις ποινές ο Δερβίσης έφυγε από το παιχνίδι και η ολοκλήρωση του τρίτου οκτάλεπτο, ύστερα από τρεις γεμάτες θέαμα και πάθος για νίκη, περιόδους βρήκε τους διεθνείς μας να προηγούνται με 5-4.

Με ένα σουτ του Βλαχόπουλου στο δοκάρι άνοιξε το 4ο οκτάλεπτο για την εθνική ομάδα και αμέσως μετά ο Παπαναστασίου αποβλήθηκε με τρεις ποινές. Η Ουγγαρία ισοφάρισε και πάλι με τον Μάνχρεζ αλλά, αμέσως μετά, ο Φουντούλης έβαλε και πάλι μπροστά τους «γαλανόλευκους» με 6-5. Στο τελευταίο εξάλεπτο του οκταλέπτου με την Ουγγαρία να έχει 4/10 και την εθνική 5/12 στον παίκτη παραπάνω, ο Αργυρόπουλος κέρδισε αποβολή και ο Βλάχος πήρε τάιμ άουτ. Αμέσως μετά, ο Βλαχόπουλος έστειλε για τέταρτη φορά στα δίχτυα των Ούγγρων (7-5). Η Ουγγαρία κέρδισε αποβολή και ο Βάργκα μείωσε σε 6-7.

Στα 4.04’΄ ο Μουρίκης κέρδισε την αποβολή του Χονζνιάσκι και ο Γκιουβέτσης έστειλε την μπάλα στη γωνία του Νάκιτς. Οι διεθνείς μας απόλυτα ήρεμοι συνέχισαν τον επιθετικό… μονόλογο και με ένα γκολ του Σκουμπάκη, 2.18” πριν από την ολοκλήρωση, ο πίνακας έγραψε 9-6 για την Ελλάδα.

Η ελληνική άμυνα κατάφερε να μην αφήσει τους Μαγυάρους να φτάσουν στα ελληνικά δίχτυα και ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα για την μεγάλη, την ασύλληπτη νίκη της Ελλάδος, απέναντι σε μία ομάδα που έχει γράψει με «χρυσά» γράμματα ιστορία στο παγκόσμιο πόλο. Το χαμόγελο του Θοδωρή Βλάχου στα 53΄΄ πριν από την ολοκλήρωση της αναμέτρησης αποτέλεσε τον προάγγελο για τα πανηγύρια που ακολούθησαν. Η εθνική Ελλάδος θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.




Total
0
Shares
Previous Article
forologikes diloseis 3

Φορολογικές δηλώσεις: Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2021

Next Article
pathe

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Μαγνησία επί του αυτοκινητοδρόμου Π.Α.Θ.Ε.