Ολοκληρώθηκε το εργοστάσιο παραγωγής στερεών καυσίμων της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε το εργοστάσιο παραγωγής στερεών καυσίμων της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας Καρδίτσας (ΕΣΕΚ ΣυνΠΕ).

Μια μακρόχρονη προσπάθεια της ΕΣΕΚ και ένα έργο ετών έφτασε στο τέλος του καθώς ολοκληρώθηκε και μάλιστα κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες και σε περιβάλλον Capital Control. Το εργοστάσιο της ΕΣΕΚ πολύ σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του στα μέλη του Συνεταιρισμού που είναι και ιδιοκτήτες του εργοστασίου καθώς και στους πολίτες της Καρδίτσας.

Το εργοστάσιο κατασκευάστηκε σε ιδιόκτητο χώρο εμβαδού 8.600τμ στην εκτός σχεδίου κτηματική περιοχή του Δ.Δ. Αγιοπηγής του Δήμου Καρδίτσας. Κατασκευάστηκε κτιριακή εγκατάσταση συνολικού εμβαδού 430,38τμ που αποτελείται από μεταλλικό φέροντα οργανισμό, πλαγιοκάλυψη από πάνελ και μεταλλική στέγη με πάνελ ενώ δημιουργήθηκαν επίσης βοηθητικοί χώροι γραφείων, wc και αποδυτηρίων. Την κτιριακή κατασκευή ανέλαβε μετά από την οικονομική και την τεχνική αξιολόγηση η τεχνική εταιρεία «ΕΡΓΑΝΗ Α.Τ.Ε.». Παράλληλα έχει εγκατασταθεί το σύνολο του μηχανολογικού εξοπλισμού σε συνεργασία με κορυφαίους οίκους του εξωτερικού (Δανία-Cimpria, Ιταλία-La Meccanica) και της Ελλάδος (Δέλτα Πι) στο χώρο της παραγωγής πέλλετ και ξήρανσης αγροτικών προϊόντων. Η γραμμή παραγωγής ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες όπου και θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία.

Διευκρινίζεται ότι η παραγωγή πέλλετ ανωτέρας ποιότητας (ΕΝ PlusA1) θα διατίθεται αρχικά μόνο σε μέλη του συνεταιρισμού και στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την ΑΝ.ΚΑ ΑΕ μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος LEADER (άξονας 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
ΚΑΝΔΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Ολοκληρώθηκε το εργοστάσιο παραγωγής στερεών καυσίμων της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας ΚαρδίτσαςTotal
0
Shares