Ολοκληρώθηκε το 50% του έργου της λιθόστρωσης  του κεντρικού δρόμου Φαναρίου

Ολοκληρώθηκε το 50% και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς το έργο της λιθόστρωσης του κεντρικού δρόμου του Φαναρίου που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα  LEADER και έχει προϋπολογισμό 285.000 ΕΥΡΩ.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός επισκέφθηκε επί τόπου τις εργασίες και σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου έχουν λύσει μέχρι τώρα όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν από την υλοποίηση του έργου, καθώς αυτό εξελίσσεται στο κέντρο του χωριού και υπήρξαν ζητήματα που αφορούν τα παρόδια κτίσματα.

Χάρη στην άμεση επέμβαση της τεχνικής υπηρεσίας, αλλά και την σωστή συνεργασία με τον ανάδοχο επιλύθηκαν τα ζητήματα που ανέκυπταν, ενώ σημαντική ήταν και  παρέμβαση του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και του προέδρου του τοπικού συμβουλίου όπου μετά από συζήτηση με τους κατοίκους αναζητούσαν τη βέλτιστη λύση.

Με το παρόν έργο γίνεται λιθόστρωση του κεντρικού δρόμου του οικισμού Φαναρίου με ορθογωνισμένους λίθους,, επί υποστρώματος από τσιμεντοκονίαμα των 600 kg τσιμέντου, ελάχιστου πάχους 2 εκ., με αρμούς αρμολογούμενους μέσου πλάτους 2 εκ.

            Ειδικότερα με την παρούσα μελέτη προβλέπονται και γίνονται οι εξής εργασίες στην κεντρική οδό του οικισμού μήκους 470 μέτρων:

  • φρεζάρισμα της υφιστάμενης ασφαλτικής επίστρωσης ελάχιστου πάχους 8 εκ. και αποκάλυψη της οδοστρωσίας με σκυρόδεμα που υπάρχει που θα αποτελέσει την βάση της λιθεπίστρωσης
  • καθαίρεση των δύο πλακοστρωμένων τμημάτων της οδού
  • κατασκευή υπόβασης με τσιμεντοκονία στο ενδιάμεσο τμήμα της οδού, μήκους περίπου 83 μέτρων, το οποίο είναι σχεδόν οριζόντιο, για να δοθούν οι απαραίτητες κλίσεις και να συγκεντρωθούν τα βρόχινα ύδατα στον άξονα της οδού για να παροχετευθούν από τα εγκάρσια ρείθρα απορροής όμβριων
  • λιθόστρωση με ορθογωνισμένους λίθους, επί υποστρώματος από τσιμεντοκονίαμα των 600 kg τσιμέντου, ελάχιστου πάχους 2 εκ., με αρμούς αρμολογούμενους μέσου πλάτους 2 εκ.
  • κατασκευή δύο ρείθρων απορροής όμβριων υδάτων και
  • αντικατάσταση 150 μέτρων παροχών ύδρευσης.

            Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός επισκέφθηκε για πολλοστή φορά  το έργο και διαπίστωσε επί τόπου την πρόοδο των εργασιών: «Προσπαθούμε με τη βοήθεια της τεχνικής υπηρεσίας και τη συνεργασία του αναδόχου να αντιμετωπίζουμε επί τόπου τα όποια προβλήματα ανακύπτουν από την εκτέλεση του έργου, καθώς αυτό εξελίσσεται στο κέντρο του οικισμού του Φαναρίου, όπου υπάρχουν πολλά παλαιά κτίσματα και επιβάλλεται να τα προστατεύσουμε και κυρίως σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες τους να δίνουμε πάντα τη βέλτιστη λύση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους κατοίκους του Φαναρίου για την υπομονή και την κατανόηση που επιδεικνύουν, καθώς με την εκτέλεση του έργου δημιουργούνται πολλά προβλήματα επικοινωνίας στον κεντρικό δρόμο. Επί πρόσθετα θα ήθελα να ζητήσω και την κατανόησή τους από την αναστάτωση που προκαλεί η εκτέλεση του έργου, είμαι όμως βέβαιος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα τους αποζημιώσει.

Γνωρίζαμε με εκ των προτέρων ότι επρόκειτο  για ένα δύσκολο έργο μέσα στον ιστό του Φαναρίου και μέριμνά μας σε συνεργασία με τον ανάδοχο ήταν και είναι να επιλύονται όλα τα προβλήματα επί τόπου με στόχο να ελαχιστοποιήσουμε την ενόχληση των κατοίκων και κυρίως να μη δημιουργηθούν προβλήματα στα παρόδια κτίρια από τα νερά του χειμώνα»

Total
0
Shares
Previous Article

Πρόγραμμα παροχής εθελοντικής εργασίας υλοποιεί το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Καρδίτσας

Next Article

Σχόλιο για την επιτροπή της προκριματικής φάσης του 32ου Φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων Καρδίτσας 


Total
0
Share