Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε η νέα παιδική χαρά στο Παυσίλυπο

paidiki xara Pafsilipo karditsa 1

Ολοκληρώθηκε η νέα παιδική χαρά στο Παυσίλυπο

Παραδόθηκε από το πρωί της Μ. Τετάρτης προς χρήση στο κοινό

– Μαζί με την παιδική χαρά στον νέο οικισμό του ΟΑΕΔ αποτελούν χώρους ενδιαφέροντος για μικρούς και μεγάλους

Στα παιδιά της πόλης και όχι μόνο παραδόθηκε από το πρωί της Μ. Τετάρτης η ανακατασκευασμένη παιδική χαρά στο Παυσίλυπο. Πρόκειται για έργο υψηλών προδιαγραφών που πληροί όλα τα σύγχρονα κριτήρια ψυχαγωγίας και ασφάλειας για το παιδικό παιχνίδι και στην κυριολεξία είναι ένα κόσμημα για τον χώρο του αλσυλλίου αλλά και για το κέντρο της πόλης. Στο χώρο βρέθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Π. Σβερώνης ώστε να ενημερωθούν από τον εργολάβο για την ολοκλήρωση των εργασιών. Μετά την ενημέρωση ο Δήμαρχος δήλωσε:  «Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως δημοτική αρχή είχαμε θέσει ως στόχο την αναβάθμιση των υποδομών της πόλης μας.  Το έργο που παραδίδουμε σήμερα προς χρήση στους δημότες μας έρχεται να αναβαθμίσει συνολικά την εικόνα του παυσιλύπου και να δημιουργήσει ένα σημείο αναφοράς ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά και τις οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά. Αξίζει να σημειώσω ότι στο ίδιο έργο ήταν και η νέα παιδική χαρά που κατασκευάσαμε στον οικισμό του ΟΑΕΔ. Η Δημοτική αρχή συνεχίζει το έργο της απρόσκοπτα και καθημερινά γίνεται συστηματική δουλειά η οποία αλλάζει την πόλη μας. Δημιουργούμε την πόλη που αξίζει να ζεις».

Στοιχεία για το έργο

Ο σχεδιασμός της κάθε  παιδικής χαράς έλαβε υπόψη όλες τις κείμενες διατάξεις με στόχο να οδηγηθούμε σε δύο ολοκληρωμένα έργα που πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, ψυχαγωγίας κ.λπ.

Όλα τα όργανα περιλαμβάνουν εμφανείς και αφανείς λειτουργίες (όπως π.χ. αιώρηση, ολίσθηση, ισορροπία, ταλάντωση, κρυφτό, τρέξιμο, παιχνίδι φαντασίας και δημιουργικό παιχνίδι, επικοινωνία και κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία).

Έκαστη παιδική χαρά σχεδιάστηκε αποσκοπώντας στην βέλτιστη σωματική και πνευματική ανάπτυξη και κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Οι εγκαταστάσεις των παιδικών χαρών σχεδιάστηκαν ώστε να γίνουν χώροι αγαπητοί στα παιδιά, όπου θα αθλούνται, θα ψυχαγωγούνται, θα δραστηριοποιούνται και θα κινητοποιούνται να ασκηθούν στο ύπαιθρο. Να σημειωθεί ότι οι εν λόγω παιδικές χαρές περιλαμβάνουν και όργανα που απευθύνονται σε παιδιά Αμεα.

Tsiakos paidiki xara pafsilipo 1 Tsiakos paidiki xara pafsilipo 2




Total
0
Shares
Previous Article
Διαδικτυακό συνέδριο προγραμματίζει η ΟικόΣφαιρα στις 19 και 20 Μαίου 2022

Η Οικοσφαίρα με επίκαιρη περιβαλλοντική ερώτηση προς τους υποψηφίους βουλευτές όλων των κόμματων

Next Article
Anagnostopoulos antiperifereiarxis

Μήνυμα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Δημητρίου Αναγνωστόπουλου για το Πάσχα

Related Posts