Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη ζωή μας με αξίες»

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη ζωή μας με αξίες»

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη ζωή μας με αξίες»

Αγάπη, Υγεία, Οικογένεια, Αγκαλιές, Συμπόνια μερικές από τις πιο σημαντικές αξίες που θα αποτελέσουν φάρο για το 2023

Έκλεισε την Παρασκευή 19 Δεκέμβρη, η αυλαία της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που πραγματοποίησε για 2η συνεχή χρονιά το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας με τίτλο «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη ζωή μας με αξίες»

Το Δέντρο που βρισκόταν στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας, επισκέφθηκαν και στόλισαν με τις αξίες τους πλήθος μαθητών από διάφορα σχολεία της πόλης μας, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, καθώς επίσης και πολλοί συμπολίτες μας που είτε υπήρξαν μέλη των ομάδων που υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης ( γονείς, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, Επαγγελματίες Υγείας, μαθητές κλπ ) είτε είναι άνθρωποι που θέλησαν να μας γνωρίσουν από κοντά και να ενημερωθούν για τις δράσεις μας.

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη ζωή μας με αξίες»

Όλοι μετέφεραν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε και φέτος αυτή η πρωτότυπη δράση, εξέφρασαν την επιθυμία τους να γίνει θεσμός για το νομό και έδειξαν μεγάλη προθυμία να συμβάλλουν στο στολισμό του δέντρου με μια αξία σημαντική γι’ αυτούς.

Ως Κέντρο πρόληψης σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας που μας συντροφεύσατε με την παρουσία σας και σας επιστρέφουμε ως «δώρο» αυτό που παράξαμε όλοι μαζί.

Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια σύνθεση των αξιών θα λέγαμε τα εξής: Η αξία που καταγράφηκε σε όλα ανεξαιρέτως τα στολίδια, είναι η Αγάπη. Μια αγάπη προς όλα τα επίπεδα… αγάπη για την οικογένεια, για το συνάνθρωπο, για τη ζωή, για τη φύση… Κι ακολουθεί μια άλλη σημαντική αξία, η Υγεία τόσο η σωματική όσο και η ψυχική…… Και σαν τα παιδιά να μας δείχνουν και τον τρόπο να το καταφέρουμε μιας και μέσα στα στολίδια τους επικρατούν λέξεις όπως: περπάτημα μετά μουσικής, ταξίδια με αγαπημένους ανθρώπους, χόμπι κλπ.  Η οικογένεια, γονείς και αδέλφια, αλλά και οι φίλοι, αναφέρονται εξίσου συχνά ως ασπίδα ψυχικής  ανθεκτικότητας απέναντι στις δυσκολίες… Απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι λειτουργικές αυτές οι σχέσεις, λένε ότι είναι το μοίρασμα, η έκφραση συναισθημάτων, η ουσιαστική επικοινωνία, ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση, η κατανόηση και ο σεβασμός.  Και τότε αισθάνομαι ευτυχία και ελπίδα λένε κάποιοι άλλοι… Αλλά και το χαμόγελο που βλέπω στα πρόσωπα των αγαπημένων μου με κάνει να παίρνω δύναμη και νιώθω χαρά. Έχουμε  όμως ανακαλύψει κι άλλες αξίες λένε, που κάπως τις είχαμε στην άκρη:  Έμαθα να κάνω υπομονή… να έχω επιμονή και αποφασιστικότητα… Η έννοια της φροντίδας, της καλοσύνης συνοδευόμενες από πολλές αγκαλιές είναι κυρίαρχες αξίες… Κι έμαθα να συμπονώ λένε κάποιοι άλλοι. Κι αυτό μου φέρνει γαλήνη, ηρεμία και ισορροπίαΟ ρομαντισμός λένε κάποιοι άλλοι είναι κάτι που έχουμε ξεχάσει και χρειάζεται να τον ξαναθυμηθούμε.. «Το σκυλάκι μου ο Βίκτωρας» λέει κάποιο παιδάκι με κάνει να νιώθω όμορφα στα δύσκολα…

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη ζωή μας με αξίες»

Αυτή τη φορά στο δέντρο μας πέρα από τις αξίες, υπήρξαν και πολλά μηνύματα όπως: «μην ανακαλέσεις τα πιστεύω σου και μείνε αληθινός ότι κι αν σου κοστίσει» , «προτιμώ να αποτύχω με τιμή παρά να πετύχω με ψευδότητα» «πίστευε στη δύναμη που κρύβεις μέσα σου», «δώσε για να πάρεις»….

Σίγουρα δεν έλειψαν οι ευχές για Καλά Χριστούγεννα,  Καλή Χρονιά, αλλά και πιο συγκεκριμένες όπως «εύχομαι μια ζεστή αγκαλιά για κάθε άνθρωπο», «ο νέος χρόνος να μη μας πάρει τίποτα, μόνο να μας δώσει», «εύχομαι να σοβαρέψει ο κόσμος και λιγότερα νεύρα» λέει ένας μικρός μαθητής και «να πάρουν δώρο όλα τα παιδιά κι εγώ ένα γατάκι»

Μεγάλη εντύπωση μας προκαλούν οι προσωπικές ευχές που γράφτηκαν και κρεμάστηκαν στο Δέντρο μας… Και διαπιστώσαμε με πολύ συγκίνηση ότι δεν είναι μόνο ένα δέντρο αξιών αλλά και ένα δέντρο ευχών, ένα δέντρο που εναποθέτουμε αυτό που επιθυμούμε περισσότερο απ’ όλα… Ευχόμαστε λοιπόν να γίνει καλά και να βγει από το Νοσοκομείο ο παππούς της Σοφίας και ο παππούς μιας άλλης φίλης μας της Κωνσταντίνας και να αποκτήσει πολλά παιδιά η κυρία που τόσο πολύ το επιθυμεί.

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη ζωή μας με αξίες»

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Επιστημονική Ομάδα και το Διοικητικό Προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης, ευχόμαστε αυτές οι αξίες, που με τόση φροντίδα κρεμάσατε στο Δέντρο μας, να μας συνοδεύουν και να αποτελούν φάρο και οδηγό για τη ζωή μας το 2023…. Και ας ευχηθούμε να πραγματοποιηθούν οι ευχές όλων μας!

Θα θέλαμε ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε:

– Τους μαθητές και τον καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας κο Παλαπέλα που με την υπέροχη μουσική και τα τραγούδια τους έκαναν ακόμη πιο όμορφη την τελετή έναρξη της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσής μας.

– Την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας για την προσφορά γλυκισμάτων στους παρευρισκόμενους

– Το Δήμο Καρδίτσας για την παραχώρηση του χώρου και το στήσιμο του περιπτέρου μας

– Τους κους Τσεκούρα Δημήτριο, Σταμούλη Απόστολο, Αντωνίου Αριστοτέλη για την διάθεση σόμπας εξωτερικού χώρου ώστε να αντέξουμε τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες  εκείνων των ημερών

– Το καφέ «Κιέριον» για τη διάθεση τραπεζοκαθισμάτων καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας

Εκ μέρους του Κέντρου Πρόληψης

Η Πρόεδρος Δ.Σ                                                                   Η Επιστημονικά Υπεύθυνη

Ρογγανάκη Αγλαΐα                                                                 Αλογάριαστου Σταυρούλα
Total
0
Shares