Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης του Παλέρμου

Ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος επέβλεψε τις εργασίες εγκατάστασης νέου τάπητα στο διάδρομο περιπάτου, η οποία είναι η τελευταία παρέμβαση στο χώρο στο πλαίσιο του σχετικού έργου που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ

Την Τετάρτη 11/11 θα παραδοθεί σε χρήση στους δημότες ο χώρος του Παλέρμου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης του νέου τάπητα του διαδρόμου.

Ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Απ. Καπράνα, τον Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Β. Ελευθερίου και τον επιβλέποντα του έργου, μηχανικό του Δήμου κ. Αλ. Λάππα πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο των εργασιών.

Με την κατασκευή του διαδρόμου ολοκληρώθηκε το σύνολο των εργασιών που προβλέπονταν να εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου “ Περιβαλλοντική αναβάθμιση δημόσιου χώρου στη θέση “Παλέρμο”. Το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 550.000 € έπειτα από σχετική πρόταση που είχε υποβάλει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή μέσω της ΕΕΤΑΑ στο Ε.Π. “Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013 στον Άξονα Προτεραιότητας “Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής”

Στο πλαίσιο του έργου σπάρθηκε επίσης νέος χλοοτάπητας, φυτεύτηκαν δένδρα και φυτά, κατασκευάστηκαν οι απαραίτητες υποδομές άρδευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας, τοποθετήθηκε κοινόχρηστος εξοπλισμός (καθιστικά, δοχεία απορριμμάτων) .

Αναλυτικότερα η μελέτη του έργου προέβλεπε τις παρακάτω εργασίες:

– Επιχωμάτωση και σπορά με χλοοτάπητα έκτασης 16.000 τ.μ.

– Προμήθεια και φύτευση φυτών και δένδρων (450 τεμάχια)

– Άρδευση του χώρου του πρασίνου με υπόγειο σύστημα άρδευσης

– Κατασκευή τσιμενταύλακα και τσιμεντοσωλήνων για την απορροή των όμβριων υδάτων.

– Κατασκευή διαδρόμου περιπάτου πλάτους 2,50 μ. και μήκους 900 μ.

– Επιστέγαση χώρων.

– Εγκατάσταση καθιστικών και κάδων απορριμμάτων.

Επίσης με δαπάνες του Δήμου αντικαταστάθηκαν τα ταμπλό στα γήπεδα του μπάσκετ, και θα τοποθετηθούν νέα δίχτυα στα γήπεδα ποδοσφαίρου, καθώς και καινούργια φιλε στα γήπεδα του τένις.

Ο κ. Αλεξάκος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου, με το οποίο αναβαθμίστηκε αισθητικά και λειτουργικά ο χώρος του Παλέρμου προς όφελος όλων όσων τον επισκέπτονται.




Total
0
Shares
Previous Article

Με κλιμάκιο της K.O. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συναντήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Next Article

Το βιβλίο της Μαίρης Θεολόγη για την Καραγκούνικη φορεσιά

Related Posts