Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την κυκλοφορία του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό στα Τρίκαλα

Με επισταμένα βήματα και σαφή επιμέλεια, ο Δήμος Τρικκαίων ολοκληρώνει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την κυκλοφορία του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό.

Ενός λεωφορείου που, εκτός από τους δρόμους και τα τεχνικά στοιχεία για τη λειτουργία του, απαιτεί και μια πληθώρα αδειοδοτήσεων και λοιπών ενεργειών, προκειμένου να μπορεί να κυκλοφορήσει απρόσκοπτα. Για τον λόγο αυτό, στις 13 Αυγούστου δημοσιεύθηκε η απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη, για τους «Όρους και προϋποθέσεις για τη θέση σε κυκλοφορία Λεωφορείου Αστικού Τύπου Χωρίς Οδηγό».

Η συγκεκριμένη απόφαση των 5 κεφαλαίων και των 14 άρθρων επιλύει, ορίζει και οργανώνει ολόκληρο το πλέγμα των απαραίτητων αδειοδοτήσεων, ρυθμίσεων, διατάξεων για την κυκλοφορία του λεωφορείου.

Συγκεκριμένα, διευθετεί ζητήματα για τις άδειες κυκλοφορίας, για τον τρόπο κυκλοφορίας του, για τις ικανότητες του υπεύθυνου παρακολούθησης της κίνησης, για τις πινακίδες, τα αμάξωμα, τη σήμανση κ.α.

Αυτά όλα έγιναν μετά τις ενέργειες του Δήμου Τρικκαίων και των υπευθύνων της e-trikala Α.Ε., με την ολοκληρωμένη συνεργασία του Υπουργείου, καθώς η πρώτη παγκόσμια κυκλοφορία του λεωφορείου, σήμαινε την ανυπαρξία θεσμικού πλαισίου και στην Ελλάδα. Έτσι, τα Τρίκαλα έχουν και την πρωτιά, εκτός από το λεωφορείο, να μετάσχουν στη διαμόρφωση – από το Υπουργείο – των όρων κυκλοφορίας, έστω και σε δοκιμαστικό στάδιο.

Η συγκεκριμένη απόφαση ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την απρόσκοπτη κίνηση του οχήματος το επόμενο διάστημα. Μέχρι να γίνει αυτό, οι δοκιμές συνεχίζονται στην οριοθετημένη διαδρομή, καθημερινώς, με τη συμβολή των τρικαλινών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων σέβεται και διευκολύνει τη δοκιμαστική κίνηση του οχήματος. Έτσι το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες, θα μπορεί να πραγματοποιήσει και την επίσημη πρώτη κυκλοφορία του στην πόλη των Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στους τέσσερις νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Next Article

«1ο Μουσικό-χορευτικό Φεστιβάλ» του Δήμου Πύλης.

Related Posts