Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώνεται το φράγμα του Ληθαίου στην Καλαμπάκα

agorastos mixalakis 2

 

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του φράγματος στον ποταμό  Ληθαίο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού  1.950.000 ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες έμφραξης του φράγματος και πλήρωσης του ταμιευτήρα. Το φράγμα βρίσκεται βορειοανατολικά  του οικισμού Θεόπετρα και κατασκευάζεται σε απόσταση περίπου 6km από τον οικισμό της Νέας Ζωής, στον ποταμό Ληθαίο, σε υψόμετρο κοίτης περίπου +300(m).

Με το φράγμα δημιουργείται ταμιευτήρας αποθήκευσης του απορρέοντος νερού του ποταμού, το οποίο θα χρησιμεύσει για την άρδευση των κατάντη γεωργικών εκτάσεων των δήμων Καλαμπάκας και Τρικκαίων.

«Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας υλοποιούμε έργα που ενισχύουν την παραγωγική διαδικασία. Προχωράμε την υλοποίηση ενός μεγάλου και σημαντικού έργου, ενός έργου ζωής. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό για την Ελλάδα έργο που αλλάζει την δυναμικότητα και την παραγωγικότητα των καλλιεργειών. Το έργο αναμένεται να αρδεύει πάνω από 6.000 στρέμματα, βελτιώνοντας το μικροκλίμα και αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στους ανθρώπους της παραγωγής βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι εργασίες που περιλαμβάνονται στο έργο είναι οι εξής:

  • Ολοκλήρωση του τελευταίου τμήματος του γεωφράγματος μέσου ύψους περίπου 11,5 m.
  • Ολοκλήρωση της συναρμογής γεωφράγματος και φράγματος από σκληρό επίχωμα (Lean Roller Compacted Concrete- LRCC)
  • Κατασκευή των έργων στέψης στην περιοχή του γεωφράγματος και του σκληρού επιχώματος
  • Τοποθέτηση των οργάνων ελέγχου του φράγματος, όπως αυτά περιλαμβάνονται στην ομάδα Γ του προϋπολογισμού του έργου.
  • Ολοκλήρωση των εργασιών στην περιοχή διαμόρφωσης κατάντη του φράγματος (συρματοκιβώτια, λιθορριπές, φρεάτια, μέτρηση υδάτων διηθουμένων μέσω του φράγματος, ολοκλήρωση έργου καταστροφής ενέργειας, εκσκαφές διαμόρφωσης κοίτης στην έξοδο του αγωγού εκτροπής και του υπερχειλιστή, λοιπές εργασίες σύμφωνα με τη μελέτη)
  • Διαμορφώσεις χώρων όπου απαιτείται
  • Κατασκευή του πώματος έμφραξης του ταμιευτήρα,

Εργασίες πρώτης πλήρωσης




Total
0
Shares
Previous Article
6os meteoros dromos

“6ος ΜΕΤΕΩΡΙΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ”

Next Article
orkomwsia vouleutwn 2019 3

Ορκίστηκαν οι 300 της Βουλής των Ελλήνων