Ολοκληρώνεται σήμερα στο Mouzaki Palace το 2ο Πολυθεματικό Νοσηλευτικό Συμπόσιο

Ξεκινά σήμερα στο Mouzaki Palace το 2ο Πολυθεματικό Νοσηλευτικό Συμπόσιο

 

Συνεχίζεται για 2η ημέρα σήμερα στο Mouzaki Palace το 2ο Πολυθεματικό Νοσηλευτικό Συμπόσιο που διοργανώνουν το Εργαστήριο Παιδιατρικών Νοσηλευτικών Εφαρμογών του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Νοσηλευτικής (ΕΕΠΝ) και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ).

Προσδοκία μας είναι η κατάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή κλινική πράξη στο πλαίσιο παροχής εξατομικευμένης νοσηλευτικής φροντίδας, τόσο στο νοσοκομειακό περιβάλλον, όσο και στην κοινότητα και η ανταλλαγή απόψεων για την επίλυσή τους.

Στο Συμπόσιο θα συμμετέχουν καταξιωμένοι Έλληνες ομιλητές με μεγάλη κλινική και ερευνητική εμπειρία. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων, στις ιδιαιτερότητες και στην ενημέρωση των γονέων σχετικά με το χρόνιο νόσημα του παιδιού τους, στον ρόλο της διεπιστημονικής ομάδας στην αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού στο νοσοκομείο και στο σχολείο, καθώς και στην εκπαίδευση των νοσηλευτών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών στη Βασική Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση. Στο σημείο αυτό έγκειται και η καινοτομία του συγκεκριμένου προγράμματος με την συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας στις εργασίες του, μέσω της οργάνωσης θεματικής ενότητας σχετικά με την αντιμετώπιση επειγόντων καταστάσεων στο σχολικό περιβάλλον.

Η επιτυχία του Συμποσίου βασίζεται και στη δική σας ενεργό συμμετοχή. Σας προσκαλούμε λοιπόν και σας περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά για να ανταλλάξουμε απόψεις και βιωματικές εμπειρίες. Όλοι μαζί ελπίζουμε ότι θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια παραγωγική συζήτηση και για την εξαγωγή συμπερασμάτων που θα μας υποστηρίξουν στην εξάσκηση της καθημερινής κλινικής πράξης, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και βέλτιστη ποιότητα για τον ασθενή.

Με εκτίμηση

Βασιλική Μάτζιου Καθηγήτρια Παιδιατρικής Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ Πρόεδρος ΕΕΠΝ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος
Θωμάς Ζιάκας

Μέλη
Χρήστος Ερμείδης, Δήμητρα Καλογράνα, Γεωργία Κυριακέλη, Ευανθία Κωνσταντάκη, Άννα Κωνσταντινίδου, Μαρία Μήτσιου, Χαραλαμπία Ντέλη, Σταυρούλα Παπαδοπούλου, Ευαγγελία Ράτσικα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Πρόεδρος
Βασιλική Μάτζιου

Μέλη
Ευφροσύνη Βλαχιώτη, Βασίλειος Γκιζλής, Γεώργιος Καρλής, Ιωάννης Κασίμης, Γεώργιος Μανομενίδης, Δημήτριος Μπαρουξής, Βαρβάρα Μπουτοπούλου, Θεόδωρος Ξάνθος, Ιωάννης Πανταζόπουλος, Παντελής Περδικάρης

programma 3 programma 4 programma 5 programma 6 programma 7 programma 8 programma 9
Total
0
Shares