Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώνεται ο βιολογικός καθαρισμός στο Μουζάκι – Επιστρέφονται τα 800 ευρώ στους δημότες που πλήρωσαν ήδη δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου

βιολογικός καθαρισμός στο Μουζάκι

Ολοκληρώνεται ο βιολογικός καθαρισμός στο Μουζάκι και υλοποιείται ένα σπουδαίο έργο – Θα επιστραφούν τα 800 ευρώ στους δημότες που πλήρωσαν ήδη για τις συνδέσεις, δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου

Εγκρίθηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 30/03 το θέμα που αφορά στη «λήψη απόφασης σχετικά με την έγκριση της αριθμ. 14/2021 απόφασης Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ περί αλλαγής ιδιοκτητών από τη δαπάνη διακλάδωσης-σύνδεσης με τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ – ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ.

Εισηγητής του εν λόγω θέματος ήταν ο Δήμαρχος Μουζακίου, ο οποίος ανακοίνωσε πως ο βιολογικός καθαρισμός, ένα σπουδαίο έργο για τον τόπο μας, ολοκληρώνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεσμεύτηκε επιπλέον απέναντι στους εκατό δημότες που έχουν δώσει ήδη τα 800 ευρώ για την αποχέτευση πως τα χρήματα αυτά θα τους επιστραφούν.

Αναλυτικά στην εισήγησή του ο Δήμαρχος, ανέφερε: «Είναι μια σημαντική απόφαση που καλούμαστε να πάρουμε σήμερα, γιατί με το άρθρο 96 του νόμου 4685/20 νομοθετήθηκε η χρηματοδότηση της δαπάνης της εξωτερικής διακλάδωσης αποχέτευσης από τη ρυμοτομική γραμμή του ακινήτου μέχρι τη θέση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης και καθίσταται πλέον επιλέξιμη η δαπάνη, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Αυτό σημαίνει ότι ένας σημαντικός λόγος που ο βιολογικός δεν είχε λειτουργήσει έως τώρα, ήταν αυτές οι ιδιωτικές συνδέσεις γιατί καλούσαμε τον δημότη – δεν γινόταν αλλιώς – να πληρώσει την εξωτερική διακλάδωση από τη ρυμοτομική γραμμή του ακινήτου μέχρι τη θέση του κεντρικού αγωγού.

Αυτό ήταν ένα κόστος που είχαμε μετακυλήσει στους δημότες, της τάξεως των 800 ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε ήταν ένα δυσβάσταχτο ποσό και ο βιολογικός πήγε πίσω γιατί δεν υπήρξε η κατάλληλη χρηματοδότηση. Τώρα, με αυτή τη νομοθέτηση και από τη στιγμή που απαλλάσσουμε τους δημότες από τη συγκεκριμένη δαπάνη, έχουμε μάλιστα προϋπολογίσει και το συγκεκριμένο έργο της δημιουργία των ιδιωτικών συνδέσεων, μπορούμε πλέον να πούμε πως σε εύλογο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσουμε τον βιολογικό του Μουζακίου. Οπότε προτείνουμε την έγκριση της απόφασης που έχουμε πάρει ήδη από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜ, περί πλήρους πλέον απαλλαγής της υποχρέωσης των ιδιοκτητών, περί καταβολής δαπάνης της διακλάδωσης που αφορά στην περιοχή ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ – ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙΟΥ. Η ανωτέρα απόφαση θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα γίνει προσπάθεια ευρείας δημοσιότητας όλων των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων για την ενημέρωση των δημοτών. Όσον αφορά στα χρήματα, τα 800 ευρώ που έχουν δώσει 100 δημότες μας, θα βρούμε τον τρόπο να τους τα επιστρέψουμε. Η νομοθετική ρύθμιση για να τα γυρίσουμε πίσω είναι ένα ζήτημα λογιστικό που θα λυθεί και αυτό και η δέσμευσή μας είναι πως θα πάρουν πίσω τα 800 ευρώ».




Total
0
Shares
Previous Article
Αποτελέσματα rapid tests

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία σήμερα Τετάρτη

Next Article
Τα έργα που θα εκτελεστούν στο Ν. Καρδίτσας

Τα έργα που θα εκτελεστούν στο Ν. Καρδίτσας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν  από τον ΙΑΝΟ