Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώνεται ο περιφερειακός δακτύλιος Καρδίτσας

d53f1145cc7de350e0660d2350a45d0d

 

Τον περιφερειακό δακτύλιο Καρδίτσας ολοκληρώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας 

Κ. Αγοραστός: «Έργο ουσίας που αλλάζει την εικόνα της Καρδίτσας» 

Στην ολοκλήρωση του περιφερειακού δακτυλίου Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά την εισήγηση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, έδωσε την έγκριση για την κατάθεση πρότασης ένταξης στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του έργου της βελτίωσης του υφιστάμενου τμήματος από τον κόμβο Ταυρωπού (έξοδο προς Μητρόπολη), έως τον κόμβο Κουμουνδούρου (έξοδο προς Αγιοπηγή). Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 6.814.000 €.

agorastos dromoi«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά τις διαδικασίες ενός σημαντικού οδικού έργου, με το οποίο ολοκληρώνεται o περιφερειακός δακτύλιος της Καρδίτσας. Είναι ένα έργο ουσίας που επιλύει κυκλοφοριακά  προβλήματα της πόλης, ενισχύει την ασφάλεια των πολιτών και την εξυπηρέτηση του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Με τις παρεμβάσεις βελτιώνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων της Καρδίτσας, ενισχύοντας την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και τη διακίνηση των προϊόντων. Τα έργα είναι τα μόνα που λένε την αλήθεια» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Στοιχεία έργου

Συνοπτικά το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

– Τη διαπλάτυνση- κατασκευή του κύριου οδικού τμήματος από την έξοδο προς Μητρόπολη έως έξοδο προς Αγιοπηγή. Στην κύρια αρτηρία εφαρμόζεται τυπική διατομή κύριας οδού με 2+2 λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 7.0 μ, πεζοδρόμιο και διαχωρισμένη κυκλοφορία με κρασπεδωμένη κεντρική νησίδα πλάτους 2.0μ .

-Την κατασκευή ενός Ισόπεδου Κόμβου στο εν λόγω οδικό τμήμα (Ι.Κ. Καραΐσκάκη) για τη σύνδεση της κύριας οδικής αρτηρίας με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Ο κόμβος αυτός θα είναι σηματοδοτούμενος για την ασφαλή πρόσβαση στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού. Ο κόμβος επιτρέπει την δεξιά αλλά και την αριστερή στροφή προς την οδό Καραΐσκάκη καλύπτοντας όλες τις κινήσεις.

– Τη προσαρμογή του εν λόγω οδικού τμήματος στον ήδη κατασκευασμένο Κόμβο επί της οδού Κουμουνδούρου και στον κόμβο της οδού Ταυρωπού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ



Total
0
Shares
Previous Article
Στη Νέα Υόρκη Ο Κώστας Τσιάρας, ομιλητής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia

Στη Νέα Υόρκη ο Κώστας Τσιάρας, ομιλητής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Columbia

Next Article
Βασίλης Τσιάκος

Συνάντηση Β. Τσιάκου με τους υπαλλήλους της Πολεοδομίας Καρδίτσας