Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώνεται με πρόσθετο έργο το νέο υδρευτικό δίκτυο σε οικισμούς της Νεβρόπολης Αγράφων

  • Ολοκληρώνεται με πρόσθετο έργο προϋπολογισμού 550.000 το νέο υδρευτικό δίκτυο σε οικισμούς της Νεβρόπολης Αγράφων
  • Κώστας Αγοραστός: «Έργο ποιότητας ζωής αλλά και ανάπτυξης για την περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το μεγάλο έργο ύδρευσης οικισμών στη δημοτική ενότητα της Νεβρόπολης Αγράφων στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας υλοποιεί και το επιπρόσθετο έργο της σύνδεσης του διυλιστηρίου των Καλυβίων Πεζούλας με τον καταθλιπτικό αγωγό μεταφοράς νερού στο αντλιοστάσιο του Αγίου Παντελεήμονα, μετά από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, της σχετικής σύμβασης προϋπολογισμού 550.000.

Πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο το οποίο έρχεται να συμπληρώσει τις προηγούμενες εργολαβίες για την ύδρευση των οικισμών των Καλυβίων Πεζούλας, της Πεζούλας, της Νεράιδας και του Νεοχωρίου. Με την ολοκλήρωση και αυτού του έργου αναμένεται να παραδοθεί πλήρως λειτουργικό το νέο υδρευτικό δίκτυο που θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα στην περιοχή.

Ειδικότερα θα γίνει η πλήρης κατασκευή 1900 μέτρων από ελατό χυτοσίδηρο D=200mm του εναπομένοντος τμήματος   του καταθλιπτικού αγωγού.

O αγωγός θα μεταφέρει την απαιτούμενη παροχή ( Qmax, = 4.765 m3 / ημέρα ) για την ύδρευση των οικισμών Καλυβίων Πεζούλας, Πεζούλας, Νεράιδας και Νεοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Νεβρόπολης Αγράφων του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου, με προφανή συμβολή στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Λίμνης Πλαστήρα.

Εκκινεί από το αντλιοστάσιο του Διυλιστηρίου (Η= +796,5m), διερχόμενος από μη κεντρικούς δρόμους των οικισμού Καλυβίων Πεζούλας μέχρι τη σύνδεση με τον υπάρχοντα αγωγό.

Επίσης θα γίνει η Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου διυλιστηρίου. Προβλέπεται η κατασκευή υπόβασης –βάσης οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωση 894 μ2 στον περιβάλλοντα χώρο του διυλιστηρίου ,τοποθέτηση κρασπεδόρειθρων και πλακόστρωση πεζοδρομίων.

Προβλέπεται ακόμη να πραγματοποιηθούν οι συνδέσεις – δοκιμές των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου (αντλίες, φίλτρα κλπ) που δεν έχουν ποτέ τεθεί σε λειτουργία καθώς και η ολοκλήρωση του Χημείου του διυλιστηρίου.

Σημειώνεται ότι με την εργολαβία «ΕΡΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΒΡΟΠΟΛΗΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΜΝΗ Ν.ΠΛΑΣΤΗΡΑ του πρώην Δήμου Νεβρόπολης Αγράφων προϋπολογισμού 1.430.000,00 και πιστώσεις από το πρόγραμμα ‘’Θησέας’’ έχει κατασκευασθεί διυλιστήριο νερού δυναμικότητας 100m3/hr. σε παραλίμνια περιοχή των Καλυβίων Πεζούλας, Πλωτή υδροληψία στη λίμνη, και αγωγός σύνδεσης μεταξύ αυτών.

Επίσης, με την προς ολοκλήρωση εργολαβία «ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΠΕΖΟΥΛΑΣ-ΠΕΖΟΥΛΑΣ-ΝΕΡΑΙΔΑΣ-ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ Δ. ΝΕΒΡΟΠΟΛΗΣ ΑΓΡΑΦΩΝ» προϋπολογισμού 1.870.000 ευρώ κατασκευάζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο καταθλιπτικός αγωγός μεταφοράς του νερού, η δεξαμενή στη θέση Άγιος Παντελεήμονας, οι αγωγοί με τους οποίους τροφοδοτούνται οι υφιστάμενες δεξαμενές ύδρευσης των οικισμών Πεζούλας και των Καλυβίων Πεζούλας και η νέα δεξαμενή στην θέση Προφήτης Ηλίας πλησίον της Νεράιδας,   από την οποία τροφοδοτούνται οι υφιστάμενες δεξαμενές ύδρευσης των οικισμών Νεράιδας και Νεοχωρίου.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης ο κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Το νερό είναι ζωή. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρώνει στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα ένα έργο ουσίας, ποιότητας ζωής και ανάπτυξης για τους κατοίκους και την τοπική οικονομία. Με το νέο έργο προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, ολοκληρώνεται πλήρως η σύνδεση του νέου υδρευτικού δικτύου με το διυλιστήριο στο οποίο επίσης πραγματοποιήσαμε τις απαιτούμενες επεμβάσεις, ώστε να εξασφαλίσουμε για τους κατοίκους των Καλυβίων Πεζούλας, της Πεζούλας, της Νεράιδας και του Νεοχωρίου επαρκές και ποιοτικό πόσιμο νερό. Γνωρίζοντας και τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής η οποία αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό, το έργο αυτό θα αναβαθμίσει και το τουριστικό προϊόν, συμβάλλοντας σημαντικά στην τοπική οικονομία. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για την ολοκλήρωση αυτών των έργων δόθηκε δουλειά σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ενώ και χρήμα έπεσε στην τοπική οικονομία».
Total
0
Shares
Previous Article

Νέος αξονικός τομογράφος και σειρά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Next Article

Τον Περιφερειάρχη επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ειδικού Σχολείου των Αγίων Αναργύρων