Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια ο οδικός άξονας Πετρωτό – Καλή Κώμη – Ελληνικά

Ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο οδικός άξονας Πετρωτό – Καλή Κώμη – Ελληνικά
Κώστας Αγοραστός: «Φιλοσοφία μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη με προτεραιότητα στον άνθρωπο και στις ανάγκες του»

Ολοκληρώνεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας ένα έργο μεγάλης σημασίας για τον ορεινό όγκο της Αργιθέας. Πρόκειται για τον οδικό άξονα Πετρωτό – Καλή Κώμη – Ελληνικά, έργο που εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων που αντιμετώπισε παλαιότερη εργολαβία είχε μείνει ημιτελές.
Ο οδικός άξονας μήκους περίπου 8 χιλιομέτρων ενώνει την Καλή Κώμη με τα Ελληνικά, οικισμός ο οποίος βρίσκεται στα σύνορα Καρδίτσας – Άρτας και ουσιαστικά εκτός από το να εξυπηρετεί την τοπική κυκλοφορία, δίνει διέξοδο προς το γειτονικό νομό.
Το έργο ήταν προϋπολογισμού 675.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Την εργολαβία επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος μαζί με τον Δήμαρχο της περιοχής κ. Λάμπρο Τσιβόλα παρουσία και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλής Κώμης κ. Παράσχο Κωνσταντίνο. Όπως ενημερώθηκαν από τον εργολάβο αλλά και από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, το έργο έχει πλέον ολοκληρωθεί και απομένουν ελάχιστες εργασίες για την παράδοση του στην κυκλοφορία.

ΠΕΤΡΩΤΟ ΚΑΛΗ ΚΩΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ2

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος δήλωσε σχετικά: «Επισκέπτομαι σήμερα μαζί με τον Δήμαρχο της Αργιθέας το συγκεκριμένο έργο για να ενημερωθούμε για την πρόοδο των εργασιών. Με χαρά διαπιστώνουμε πως το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση μέσα στις επόμενες ημέρες. Είναι ένα έργο που αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες καθώς η αρχική εργολαβία είχε φτάσει σε αδιέξοδο και το έργο είχε βαλτώσει. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και κατόπιν σχετικών οδηγιών του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, καταφέραμε και ξεπεράσαμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, προκηρύξαμε νέα δημοπρασία στις αρχές του καλοκαιριού και τώρα πλέον στο τέλος του καλοκαιριού, φτάσαμε στο αίσιο αποτέλεσμα το έργο επί της ουσίας να έχει ολοκληρωθεί. Ο οδικός άξονας Πετρωτό – Καλή Κώμη – Ελληνικά θα βοηθήσει αποφασιστικά στην άνετη και ασφαλή οδική κυκλοφορία των κατοίκων της Αργιθέας αλλά και όλων των εποχούμενων. Ακόμη αποτελεί μια ακόμη οδική διέξοδο προς τον γειτονικό νομό της Άρτας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την αρχική εργολαβία, δίνοντας λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ
Ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τόσο τον Περιφερειάρχη όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη για το ενδιαφέρον που έδειξαν ώστε να ολοκληρωθεί ο δρόμος. Επίσης τόνισε πως πλέον η κίνηση των κατοίκων της Αργιθέας μεταξύ των οικισμών που ενώνει ο συγκεκριμένος οδικός άξονας, θα είναι ασφαλέστερη και γρηγορότερη.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση του έργου εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος ενημερώθηκε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για την πρόοδο του έργου: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες στο συγκεκριμένο έργο. Όμως, όπως έχουμε αποδείξει και σε άλλες περιπτώσεις, οι δυσκολίες δεν μας πτοούν όταν πρόκειται για έργο που θα ωφελήσει χιλιάδες συμπολίτες μας και μάλιστα σε μία ορεινή περιοχή.
Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας καταφέραμε και ξεπεράσαμε τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί. Έτσι σήμερα παραδίδουμε αυτό το σημαντικό έργο στους κατοίκους της Αργιθέας, στους κατοίκους της Καρδίτσας αλλά και σε κάθε ανθρώπινη κοινότητα. Αποδεικνύουμε για μια ακόμη φορά πως για μας η Αργιθέα δεν είναι μια ξεχασμένη περιοχή, αλλά αντίθετα αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο και το τελευταίο ευρώ που μπορούμε να διαθέσουμε για την ανάπτυξη της. Το ίδιο κάνουμε και για όλη τη Θεσσαλία, γιατί η φιλοσοφία μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη με προτεραιότητα στον άνθρωπο και στις ανάγκες του» δήλωσε ο κ. Κώστας Αγοραστός.




Total
0
Shares
Previous Article

Κώστας Τσιάρας: Δεν παραδίδουμε τη χώρα

Next Article

Ο Σταυρός Του Χριστού όπλο Σωτηρίας

Related Posts