Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τους αστέγους στα Τρίκαλα χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ανακατασκευάζεται κτίριο – Πολυχώρος Κοινωνικών Δομών, για τη φιλοξενία του Κέντρου Αστέγων και του  Κοινωνικού Εστιατορίου
agorastos 14 1

Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τους αστέγους στα Τρίκαλα χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τους ανθρώπους που δεν έχουν ούτε φροντίδα ούτε στέγη στα Τρίκαλα χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 της λειτουργίας Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων στα Τρίκαλα,  με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Και με 252.417 ευρώ, από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ανακατασκευάζεται κτίριο – Πολυχώρος Κοινωνικών Δομών, για τη φιλοξενία του Κέντρου Αστέγων και του  Κοινωνικού Εστιατορίου.

«Οι άστεγοι θα έχουν το δικό τους σπίτι» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σταθερός προσανατολισμός μας είναι ο άνθρωπος. Οι «αόρατοι» άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα του δρόμου, πασχίζοντας για την επιβίωση στις πιο αντίξοες συνθήκες. Σε αυτό αντιδράσαμε, χρηματοδοτώντας από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας την ανακατασκευή, τον εκσυγχρονισμό  και τον εξοπλισμό του οικήματος που δώρισε στο Δήμο Τρικκαίων ο γιατρός και πολιτικός Αριστοτέλης Αντωνίου. Χρηματοδοτούμε τη λειτουργία του Κέντρου  Ημέρας Αστέγων για 3 χρόνια και την πρόσληψη προσωπικού για την εξυπηρέτηση 50 αστέγων, 6 ημέρες την εβδομάδα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Μετά την ολοκλήρωση και θετική αξιολόγηση του έργου «Λειτουργία Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων στα Τρίκαλα» από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό η ένταξή του στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 300.000 ευρώ. Δικαιούχος του έργου και φορέας λειτουργίας του Κέντρου είναι o Δήμος Τρικκαίων.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου

Η χρηματοδότηση της λειτουργίας για 3  χρόνια Ανοιχτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων στοχεύει στην κάλυψη επειγουσών στεγαστικών και βιοτικών αναγκών των αστέγων σε συμφωνία με την Εθνική και Περιφερειακή Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη για την διασφάλιση της πρόσβασης σε κατάλληλη στέγη. Το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων στα Τρίκαλα είναι δομή που παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας παραμονής, ατομικής υγιεινής, βασική υγειονομική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή όταν αυτό απαιτείται, συνεδρίες  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους καθώς και διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες πρόνοιας. Σύμφωνα με την ΚΥΑ «Καθορισμός πλαισίου ελάχιστων προδιαγραφών για δομές παροχής υπηρεσιών σε αστέγους» (ΦΕΚ Β’ 1336, 12/05/2016) θα στελεχωθεί με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό (κοινωνικός λειτουργός και νοσηλευτής), ένα άτομο διοικητικό προσωπικό (διοικητικός /οικονομικός υπεύθυνος) και δύο  άτομα υποστηρικτικό προσωπικό (γενικών καθηκόντων και βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας). Προβλέπεται 6ωρη λειτουργία της δομής 6 ημέρες την εβδομάδα, με δυνατότητα εξυπηρέτησης έως και 50 ατόμων. Θα στεγάζεται σε δημοτικό ακίνητο επί της οδού Ομήρου 6, στο οποίο έχουν γίνει τεχνικές παρεμβάσεις και οικοδομικές εργασίες  με χρηματοδότηση επίσης από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, ώστε να καταστεί λειτουργικό και κατάλληλο για να στεγάσει έναν Πολυχώρο Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τρικκαίων (Κέντρο Κοινότητας, Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και Κοινωνικό Εστιατόριο).




Total
0
Shares
Previous Article
lia rogganaki

Η Περιφέρεια, οι ΜΜΕ και ένα δοτικό φλερτ

Next Article
mixalakis agorastos ipografi slide

Βελτιώνει το δρόμο Πρίνου – Διαλεχτού η Περιφέρεια Θεσσαλίας