Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ Β. Ιωάννης: Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, τα έργα και όχι από τις επικοινωνιακές κορώνες.

ΑΡΓΙΘΕΑ: «Όχι άλλο κάρβουνο» - Γιάννης Μπαμπάτσικος

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ Β. Ιωάννης: Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, τα έργα και όχι από τις επικοινωνιακές κορώνες.

Ανακοινώθηκε από τη Δημοτική αρχή η ένταξη του έργου για βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας στο νέο Αυτοδιοίκητο πρόγραμμα (Αντώνης Τρίτσης) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά πρώτον να σχολιάσουμε ότι είναι μια θετική παρέμβαση της πολιτείας , φιλική στις απόμακρες ορεινές κοινότητες , ενισχύει την αποκέντρωση ,την τοπική ανάπτυξη και βελτιώνει την ποιότητα ζωής όλων.
Αποτελεί δίκαιο αίτημα  ,της δημ αρχής ,του ΔΣ και των παρατάξεων που συνέβαλαν στην ωρίμανση και επίτευξη του στόχου.

Όμως οφείλουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα :

Πολύ καλή η εξαγγελία χρηματοδοτήσεων ,η εγγραφή πιστώσεων για μελλοντικά έργα ,το πρωτεύον όμως είναι  η γρήγορη και ποιοτική υλοποίηση των έργων και πάνω από όλα το σύνολο των χρημάτων να πιάσουν  τόπο και όχι να χαθούν στις σύνηθες  διαδρομές ..ή σε αδυναμία απορρόφησης .

Σε αυτό τον τομέα η «Συμπολίτευση της απλής διαχείρισης αντιμισθιών» , των αργόσυρτων κινήσεων και του αυτοθαυμασμού  ,έχει αποτύχει παταγωδώς , απογοητεύοντας και τους πιο φανατικούς ….πιστούς της …

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της  απραξίας  (2.5 χρ.) της είναι η αδυναμία  να απορροφήσει πιστώσεις  που παρέλαβε από την προηγούμενη δημ. Αρχή  .

Έργα δημοπρατημένα από το έτος 2019 ακόμη να εκτελεσθούν και αναφερόμαστε σε πιστώσεις που βρίσκονται στο δημοτικό ταμείο και όχι χρήματα από κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα όπου οι δυσκολίες αντικειμενικά είναι μεγαλύτερες.

Τρία εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν από την πολιτεία εξαιτίας του ΙΑΝΟΥ  για αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής σε μεγάλο ποσοστό εξαϋλώθηκαν από  τις απευθείας αναθέσεις με  σχεδόν μηδενικές εκπτώσεις , από τις επιλεκτικές προσκλήσεις  εργολάβων ,από  τα ρουσφέτια σε ημέτερους  και μάλιστα σε «έργα» που δεν έχουν καμία σχέση με αποκατάσταση ή αντιπλημμυρική προστασία που τόσο ανάγκη έχει  ο Δήμος μας.

Το ποσό αυτό πράγματι είναι πολύ μεγάλο  και θα έπρεπε η περιοχή να έχει αλλάξει όψη αλλά δυστυχώς το παραγόμενο έργο είναι  υποπολλαπλάσιο  της συνολικής  πίστωσης γιατίκάποιοι « εκμεταλλευόμενοι»την έκτακτη ανάγκη της χρηματοδότησης   πρόταξαν το δικό τους συμφέρον και όχι το συμφέρον του τόπου.

Ακόμη και ο πιο δύσπιστος  συνδημότης μας  με μία απλή βόλτα στην περιοχή μπορεί  «ιδίοις όμμασι» να  το διαπιστώσει.

Συμπερασματικά, όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα , τα έργα και όχι από  τις επικοινωνιακές κορώνες  και τις αναρτήσεις με στόμφο υπερθετικού βαθμού.

 

Η Αντιπολίτευση με νέα δυναμική , ανανεωμένη και με υπευθυνότητα τιμώντας το θεσμικό ρόλο ,τη λαϊκή εντολή θα ωθεί τους διοικούντες για έργα , λογοδοσία για το τελευταίο ευρώ του δήμου, σεβασμό στον κόσμο και  παραγωγή ουσιαστικού έργου.

Για την Αργιθεάτικη Συμμαχία

Ο Επικεφαλής

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ Β. Ιωάννης




Total
0
Shares
Previous Article
Gavogiannis Kostas Karditsa

Γκαβογιάννης: Ζήτησα την ποινική δίωξη του Δημάρχου Καρδίτσας

Next Article
diagonismos poiisis Anagnostaki

Διαγωνισμός Ποίησης - Πεζόμορφου Στοχασμού «Για τον Μανόλη Αναγνωστάκη» 21/3/2022 έως 14/4/2022

Related Posts