Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Όλη η Ελλάδα υποκλίνεται στο αγωνιστικό φρόνημα της Καρδίτσας

ygeionomikoi karditsa niki

Όλη η Ελλάδα υποκλίνεται στο αγωνιστικό φρόνημα της Καρδίτσας

Η Καρδίτσα δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχη σε όσα διαδραματίζονται γύρω μας. Δεν μπορούσε να κλείσει τα μάτια στην αδικία που υπέστησαν οι 7500 υγειονομικοί που από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 δεν συναίνεσαν στον εμβολιασμό τους. Έτσι τιμωρήθηκαν, γιατί παρέμειναν συνεπείς απέναντι σε όλες εκείνες τις Συνθήκες και τους νόμους που θέλουν κάθε ιατρική πράξη να απαιτεί συναίνεση.

Αυτό τόνισε η κα Ανδρονίκη Μπαλάσκα η οποία,  ανοίγοντας τη μεγάλη γιορτή για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία  στην πλατεία Πλαστήρα στην Καρδίτσα, δήλωσε ότι έχει αποδειχθεί πια πως ό,τι έγινε  έγινε με στόχο την υφαρπαγή της Ελευθερίας ((1062) ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΜΙΛΙΕΣ – YouTube). «Ο αγώνας των υγειονομικών αφορά κάθε Έλληνα πολίτη που αισθάνεται ότι είναι ελεύθερος. Είναι αγώνας για όλη την κοινωνία», είπε η κα Μπαλάσκα και έδωσε την σκυτάλη στον πατέρα Στυλιανό Καρπαθίου, τον ιατρό των σωμάτων και των ψυχών.

Niki Mpalaska 1

Εκείνος μίλησε με θέρμη για το Αυτεξούσιο που συνυφαίνεται άρρηκτα με το κατ’ εικόνα και ομοίωση του Θεού. Μίλησε για το ελληνικό φιλότιμο που ενσαρκώνεται στο πρόσωπο των αγωνιστών υγειονομικών  και των πρώην απεργών πείνας που δίδαξαν στην παγκόσμια κοινότητα τι σημαίνει αγώνας για την Ελευθερία. «Πίσω από αυτήν την ιστορία κάτι ανήθικο ετοιμάζεται. Ένα προμελετημένο έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας», δήλωσε ο ιερέας που ασχολείται επιστημονικά 30 χρόνια με ζητήματα Βιοηθικής, διαμηνύοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το σώμα μας είναι ιερό και απαραβίαστο!

Ο κος Ευθυμιάδης , Καρδιολόγος , Διευθυντής ΕΣΥ, μίλησε για το πρωτότυπο παγκοσμίως καθεστώς ομηρίας τους, τον υγειονομικό και εργασιακό εκβιασμό τους, προβλέποντας ότι αυτό στο άμεσο μέλλον θα μετασχηματιστεί σε ολοκληρωτική τυραννία για όσους δεν υπακούν τυφλά στο κράτος.

Ο Κος Α. Καλογερίδης, γενετιστής από τη Θεσσαλονίκη , δήλωσε υπερήφανος που  βρίσκεται στην πλευρά εκείνων που υπερασπίζονται την Ηθική και τόνισε ότι για αυτόν δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η Ελευθερία. Γιατί στο τέλος το Καλό θα επικρατήσει…Γιατί αυτό γίνεται πάντα στη Φύση.

Τις συνέπειες που η επιβολή της υποχρεωτικότητας επέφερε στις ζωές όλων μας επεσήμανε ο κος Κούβελας με την «Πνοή Δημοκρατίας» του, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να βρεθεί διέξοδος. «Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να τους αιφνιδιάσουμε», ήταν το σύνθημά του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κος Μουσιώνης  και ο Ψυχίατρος κος Γιώργος Σύρπης που επεσήμαναν ότι στόχος του Κράτους είναι η μετάδοση του φόβου και του πανικού , ενώ η Βιοχημικός κα Ευαγγέλου ζήτησε δημόσιο διάλογο, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας τώρα  αρχίζει.

Και κάπως έτσι η Καρδίτσα έγινε κι αυτή ένα «αλωνάκι αντίστασης», φιλοξενώντας τους ανθρώπους εκείνους που τόλμησαν να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην Εξουσία και να βροντοφωνάξουν ως γνήσιοι Έλληνες «ΟΧΙ, ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΩ!».

Δεν πρέπει κανείς να ξεχάσει τα λόγια του πυρηνικού ιατρού κου Ζήση Δεληχά που με περισσή παρρησία δήλωσε ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους « Είμαι γιατρός και δεν διανοήθηκα ποτέ ότι θα έρθει κάποια μέρα που  κάποιοι θα με υποχρεώσουν δια νόμου να διαθέσω το σώμα μου για μια ιατρική πράξη. Ως γιατρός διαφωνώ, διότι αντικρούει σε όλα όσα διδάχθηκα μέχρι σήμερα. Αντικρούει στον όρκο που έδωσα. Αντικρούει στη Δημοκρατία. Αντικρούει στην ίδια την Ιατρική που είναι ανθρωπιστική επιστήμη. Αντικρούει στην αξία του ανθρώπου που αποτελεί το θεμελιώδες δικαίωμα πάνω στο οποίο εδράζονται και αναπτύσσονται όλα τα επιμέρους δικαιώματα».

Η Καρδίτσα αποφάσισε! Δεν υπάρχει παρά ένας μόνο δρόμος για τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή. Αγώνας μέχρι τη δικαίωση. Αγώνας όχι μόνο για την επιστροφή στην εργασία τους αλλά και για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία! Γιατί δεν υπάρχει Υγεία χωρίς Ελευθερία!

Αγγελική Παπαζάνη

Φιλόλογος




Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας για αποζημιώσεις πληγέντων γεωργοκτηνοτρόφων στους Δήμους Φαρσάλων και Παλαμά

Next Article
prosohi ektelesi ergon 1

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας

Related Posts

gimnasio mouzakiou pagosmia imera vivliou 2024
Διαβάστε περισσότερα

Την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων γιόρτασαν στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο πλήρης ορισμός της ημέρας) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Κοινωνιολόγο - Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα.
dimos mouzakiou mathitiki sinedrias Mouzaki 1
Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)…