Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οικονομικές ελαφρύνσεις του Δήμου Μουζακίου σε επιχειρήσεις και εργαζομένους

Stathis Theofanis new slide

 Λόγω της πρωτοφανούς κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, εγκρίθηκε από την κυβέρνηση η λήψη μέτρων για την οικονομική «ανακούφιση» των καταστημάτων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους Δήμους της χώρας μας. Πρόκειται για μία σειρά μέτρων που η εφαρμογή τους αφορά όσους διέκοψαν ή περιόρισαν υποχρεωτικά τη λειτουργία της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους, με σκοπό την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού “COVID 19”.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ.Στάθης δήλωσε για τις οικονομικές ελαφρύνσεις που προτείνει η Δημοτική αρχή και αφορούν στις επιχειρήσεις του Δήμου:

 «Ήταν μια πρόταση των Δημάρχων της χώρας προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Μια πρόταση στήριξης όλων των τοπικών επιχειρήσεων που πλήττονται από τα αναγκαία μέτρα για την μείωση της εξάπλωσης των κρουσμάτων του Κορωνοϊού. Παραμένουμε δίπλα σε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο αναγνωρίζοντας πως είναι καθήκον μας να συνδράμουμε στην βιωσιμότητα τους και προχωράμε στη λήψη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης. Είναι αναγκαίο να ξεπεράσουμε την κρίση και θα την ξεπεράσουμε όλοι μαζί.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στο να κρατήσουμε ζωντανό το Δήμο μας,

να επιτύχουμε μια δυνατή εκκίνηση την επόμενη ημέρα και

να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό δεδομένης της πρωτοφανούς συγκυρίας.

Εισηγούμαστε λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο μέτρα με γνώμονα το ηθικό μας χρέος προς τις άμεσα πληγείσες ομάδες, που «χτυπήθηκαν» πρώτες από την επιδημία και δικαιούνται έναν υποστηρικτικό Δήμο που στέκεται δίπλα στους επαγγελματίες, όταν τον χρειάζονται, θεωρώντας τον συνεργάτη και σύμμαχο, σε μια μάχη που μπορεί να μη γνωρίζει κανείς το μέγεθος του εχθρού και τη διάρκεια του πολέμου, αλλά όλοι μπορούν να αναγνωρίσουν την αξία του συνεργάτη και τη δύναμη της συμμαχίας, για όσο αυτός απειλεί.

Εισηγούμαστε:

  • Απαλλαγή δημοτικών τελών (τέλη καθαριότητας & φωτισμού).
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.
  • Απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν μισθώσει Δημοτικά ακίνητα από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές.
  • Απαλλαγή καταβολής των τελών επί των ακαθάριστων των καταστημάτων (0,5%).
  • Από την 1η Μαρτίου έως και 31 Μαΐου προτείνεται η αναστολή καταβολής μισθωμάτων στο Δήμο για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων κατόπιν συνεννόησης με τις σχολικές επιτροπές.
  • Η Δημοτική αρχή θα αναλάβει να στείλει επιστολές προς όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που αποτελούν μεγάλο μέρος του παραγωγικού ιστού του Δήμου μας να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του επιδόματος των 800€ και των λοιπών ευεργετημάτων.

Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής θα δίνεται η δυνατότητα συμψηφισμού με μελλοντικές απαιτήσεις 

O Δήμαρχος Μουζακίου

Θεοφάνης Στάθης


dimos mouzakiou new logo




Total
0
Shares
Previous Article
police grafeia

Aνακοίνωση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας για απατηλό μήνυμα, που διακινείται μέσω emails

Next Article
9151c720be9560474ab8e800a93c7f0c

Ταΐστρες για τα αδέσποτα τοποθέτησε η Δημοτική αρχή Καρδίτσας