Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας στο πλευρό των εργαζομένων «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε»

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας δηλώνουν την συμπαράστασή  τους στους εργαζόμενους της «ΚΑΡΥΠΙΔΗ Α.Ε.Ε.Ε» που είναι απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ συνεχίζουν να παρέχουν την εργασία τους, όχι μόνο μένοντας απλήρωτοι, αλλά και γινόμενοι δέκτες υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα και σε πολλές περιπτώσεις πέφτοντας θύματα καταφρόνησης και εξαπάτησης.

Πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση μεγάλης εμπορικής αλυσίδας, που προσβάλλει τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων της, αδιαφορώντας για τις προσωπικές και οικογενειακές στερήσεις που συνεπάγεται η μη καταβολή  των μισθών τους. Επιτέλους, πρέπει να τεθεί ένας φραγμός στις μεθοδεύσεις των μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων που απειλούν με λουκέτο, επικαλούμενοι, ψευδώς κατά κανόνα, το μισθολογικό κόστος.

Συμπαραστεκόμαστε ενεργά στους εργαζόμενους και μαζί τους αξιώνουμε την τήρηση της νομιμότητας. Άμεσα πρέπει να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και να υπάρξει πλήρης και ειλικρινής ενημέρωση για το μέλλον της επιχείρησης και των ίδιων των εργαζομένων.

Η εργασία είναι δικαίωμα, συνταγματικά κατοχυρωμένο και καμιά μεθόδευση εργοδοτικής έμπνευσης δε θα το περιστείλει ούτε θα το καταργήσει. Εμείς ως βουλευτές, μαζί με την τοπική κοινωνία, είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και δηλώνουμε ότι έχουμε την πρόθεση, αν χρειαστεί, να φέρουμε το ζήτημα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΛΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΚΑΤΣΑΒΡΙΑ – ΣΙΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΒΡΑΝΤΖΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ




Total
0
Shares
Previous Article

Η αφισορύπανση στο στόχαστρο της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καρδίτσας

Next Article

Χρήστος Σιμορέλης: «Αντιπολίτευση, χωρίς πρόταση»

Related Posts