Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης έκοψαν την Βασιλόπιτα για το 2016

Το φλουρί το πέτυχε ο Θεσσαλικός Σύλλογος Γκύτερσλο

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. και οι Σύλλογοι-Μέλη (Ντύσσελντορφ, Βισμπάντεν, Σβάινφουρτ, Γκύτερσλο, Μπίλεφελντ, Κολωνία, Βερολίνο, Μόναχο και Ελβετία) συναντήθηκαν «ηλεκτρονικά» και έκοψαν την Βασιλόπιτά τους για το 2016! Η κοπή της Βασιλόπιτας των Θεσσαλών Ευρώπης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 14:00 σε τηλεφωνική σύσκεψη, παρουσία εκπροσώπων των Συλλόγων. Οικοδεσπότης της κοπής ήταν φέτος ο Σύλλογος Θεσσαλών Ντύσσελντορφ, που είχε πετύχει το φλουρί της προηγούμενης βασιλόπιτας για το 2015.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης κ. Διαμαντής Γκίκας στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους Συλλόγους – μέλη της Ομοσπονδίας και τα παιδιά της Θεσσαλικής Νεολαίας που καταβάλουν προσπάθεια στην εκμάθηση παραδοσιακών θεσσαλικών χορών και που ασχολούνται με τον Σύλλογο διατηρώντας έτσι άσβεστη τη φλόγα της θεσσαλικής παράδοσης.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης από την Ελλάδα με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, ο οποίος ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους τους Συλλόγους. Ομολόγησε ότι είναι προτόγνωρη διαδικασία η “ηλεκτρονική” κοπή της βασιλόπιτας και θα ήθελε να ήταν κοντά μας για να σφίξει το χέρι του με όλους τους Ελληνες που ζουν εκτός Ελλάδος. Τέλος χαιρέτησε τους Θεσσαλούς τονίζοντας ότι «Οι Έλληνες έξω από την Ελλάδα χτίζουν γαλαξίες» !

Ακολούθησαν χαιρετισμοί των εκπροσώπων των Θεσσαλικών Συλλόγων Βισμπάντεν (κ. Κωνσταντίνο Φιλίππου), Σβάινφουρτ (κ. Βασιλική Λασπά), Μπίλεφελντ (κ. Ελευθερία Θάνου), Ντύσσελντορφ (κ. Σοφία Μιχαλέ), Ζυρίχη (κ. Βασίλειο Χουχουρέλο) και Γκύτερσλο (κ. Γεώργιο Βόμπρα), οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές για το 2016. Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε και ο κ. Γεώργιος Βόμπρας με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έτυχε στον Θεσσαλικό Σύλλογο Γκύτερσλο και οι εκπρόσωποι των Συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας ευχήθηκαν στον τυχερό Σύλλογο πάντα επιτυχίες γεμέτες δημιουργικότηρτα με πολλές αξιόλογες εκδηλώσεις.

Οι Θεσσαλοί της Ευρώπης έδωσαν ραντεβού στο επόμενο 12ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης που σχεδιάζεται να γίνει το Φθινόπωρο του 2016!

Η Ομοσπονδια Θεσσαλών Ευρώπης εύχεται σε όλον τον κόσμο ένα ευτυχισμένο, δημιουργικό και χαρούμενο 2016!

Για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης

            Διαμαντής Γκίκας

Στη φωτογραφία η Πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Ντύσσελντορφ (που ήταν και οικοδεσπότης για τη Βασιλόπιτα 2016) κ. Σοφία Μιχαλέ μαζί με τα μέλη του Συλλόγου Ντύσσελντορφ κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά, κ. Γεώργιο Βράντζα και κ. Τούλα Αγόρω.
Στη φωτογραφία η Πρόεδρος του Θεσσαλικού Συλλόγου Ντύσσελντορφ (που ήταν και οικοδεσπότης για τη Βασιλόπιτα 2016) κ. Σοφία Μιχαλέ μαζί με τα μέλη του Συλλόγου Ντύσσελντορφ κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά, κ. Γεώργιο Βράντζα και κ. Τούλα Αγόρω.



Total
0
Shares
Previous Article

Συνελήφθη 40χρονος με ηρωΐνη και λαθραίο καπνό

Next Article

Πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας της Ενορίας Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πευκοφύτου

Related Posts

Perifereiako simvoulio Thessalias 2024
Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου: «Ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας»

Αίτημα της Περιφέρειας Θεσσαλίας προς το Υπουργείο Παιδείας για την ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων των Πανελληνίων εξετάσεων στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας