Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι Θεσσαλοί της Αττικής τίμησαν με μεγαλοπρέπεια τα 140 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας

thessaloi attikis ekaton saranta xronia eleftheri thessalia 16 1

Τα 140 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας τίμησαν με μεγαλοπρέπεια οι Θεσσαλοί της Αττικής στο Σύνταγμα 

Τα Εκατό Σαράντα χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας τίμησαν οι Θεσσαλοί της Αττικής, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 στην εκδήλωση που διοργάνωσε, στο πλαίσιο των καταστατικών δεσμεύσεών της, το δευτεροβάθμιο όργανο των Θεσσαλικών Συλλόγων Αττικής, η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ».

Στο πλαίσιο της τιμητικής εορταστικής εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε Πανηγυρική Δοξολογία, στον Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα και ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Πανθεσσαλικής Στέγης Δρ. Στέφανο Κούτρα, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων «Τιμούμε σήμερα την 140η Επέτειο απελευθέρωσης της ιδιαίτερης πατρίδας μας της ιστορικής και πανέμορφης Θεσσαλίας της πρωταγωνίστριας στους κοινωνικούς και απελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδας μας. Εκατό Σαράντα χρόνια πέρασαν από τότε που οι προγονοί μας έγραψαν στον τόπο μας μια νεα ιστορία δόξας κι έκαμαν πραγματικότητα το ακριβό όραμα της λευτεριάς. Είναι γνωστό ότι χρειάστηκαν πολύμοχθοι, πολύχρονοι, δύσκολοι, σκληροί και αιματηροί αγώνες για να δει ο θεσσαλικός τόπος την εθνική του απελευθέρωση. Πολλά είναι τα μνημεία που στήθηκαν κατά τη διάρκεια των αγώνων για την απελευθέρωση της θεσσαλικής γης από τον Τούρκο δυνάστη κοντά στη Ματαράγκα, τον Πύργο Ματαράγκας, το Μουζάκι, τη Μακρινίτσα, τη Μιτζέλα, τη Μονή ξενίας την Καλαμπάκα, τα Χάσια. Όλες και όλοι Βλάχοι, Καραγκούνηδες, πηλιορείτες ήταν παρόντες στον αγώνα για την ελευθερία. Εκφράζω με αφορμή τη σημερινή ημέρα εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους τους Θεσσαλικούς συλλόγους στο εσωτερικό και εξωτερικό για τη συνεισφορά τους στην προβολή της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Συνεχίζουμε δυναμικά για την Θεσσαλία της προκοπής την Θεσσαλία του 21ου Αιώνα».

Ακολούθησε χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη συλλόγους της «Πανθεσσαλικής Στέγης» που επί σειρά ετών υπενθυμίζουν με τη δράση τους τους αγώνες των Θεσσαλών για μια ελεύθερη Ελλάδα. Είμαστε δίπλα στη Θεσσαλία όπως και η Θεσσαλία βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Αττικής. Στέλνω μήνυμα αισιοδοξίας στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύει η πατρίδα μας και επαναλαμβάνω για μια φορά ακόμη τη στη στήριξη της περιφέρειας στο έργο στο ξεχωριστό έργο που επιτελούν οι θεσσαλικοί πολιτιστικοί φορείς μέλη της ομοσπονδίας σας. Η συνεργασία μας τις δύσκολες στιγμές του Ιανού και των σεισμών αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».!

Η εκφώνηση του πανηγυρικού έγινε από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ Χρήστο Τριαντόπουλο ο οποίος με μεστό λόγο πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της περιόδου και ανέφερε χαρακτηριστικά :

«Σας ευχαριστώ πολύ διότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα η συμμετοχή στη φετινή εκδήλωση.

Το 2021 είναι ένα έτος οροσήμων. Φέτος συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Από τον ξεσηκωμό του γένους που μέσα από αγώνες, θυσίες και περιπέτειες οδήγησε σε μία πορεία δύο αιώνων ελευθερίας. Από τη στιγμή που ένας επαναστατημένος, με βαθιές ρίζες στην ιστορία, στον χώρο και στον χρόνο, λαός άρχισε να στήνει ένα νέο κράτος, ισορροπώντας μεταξύ ανατολής και δύσης. Από τη στιγμή εκείνη που ο Ελληνισμός πάτησε γερά στα πόδια του, μετά από αιώνες, και άρχισε να δημιουργεί ξανά, σε μεγάλο εύρος, σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, με σημείο αναφοράς ένα σύγχρονο, πλέον, κράτος.

Φέτος συμπληρώνουμε 60 και 40 χρόνια από την πρώτη συμφωνία σύνδεσης και την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ αντίστοιχα. Οπότε και τέθηκαν οι βάσεις και δρομολογήθηκαν οι συνθήκες εκείνες για να εξελιχθούμε σε ένα σύγχρονο και ισχυρό κράτος, στον πυρήνα της ευρωπαϊκής οικογένειας και στην πρώτη γραμμή των διεθνών εξελίξεων.

Το 2021 σηματοδοτεί, ωστόσο, και ένα ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο για εμάς τους Θεσσαλούς, καθώς συμπληρώνονται 140 χρόνια από την απελευθέρωση και την ένωση της Θεσσαλίας με την Ελλάδα. Mία ένωση που ήλθε 60 ολόκληρα χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και για να επέλθει ποτίστηκε με ποτάμια αίματος και δακρύων των προγόνων μας.

Η Θεσσαλία ήταν η περιοχή της πατρίδας μας με ενεργό συμμετοχή σε όλες τις επαναστατικές πρωτοβουλίες και κινήσεις. Πέρα από τα επαναστατικά κινήματα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή μας ήδη από την πρώιμη περίοδο της οθωμανικής κατοχής, η Θεσσαλία πρωτοστάτησε στην προετοιμασία του εδάφους για την Ελληνική Επανάσταση, ενώ όταν ξέσπασε η τελευταία, οι πρόγονοί μας δήλωσαν ηρωικό «παρών» σε όλα τα μέτωπα, από τη Μολδοβλαχία μέχρι το Μεσολόγγι.

Φυσικά, η φλόγα του Αγώνα έφτασε και στην περιοχή μας, παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες ήταν συντριπτικά εναντίον μας λόγω της ισχυρής παρουσίας οθωμανικών στρατευμάτων. Ήταν μία φλόγα, όμως, το άναμμα της οποίας είχε ξεκινήσει και από τις περιοχές της Θεσσαλίας.

Ήταν ο Ρήγας Φεραίος, από το Βελεστίνο, ο εθνομάρτυρας, ο φλογερός πρόδρομος της Επανάστασης που πότισε με το έργο του και με τη ζωή του σε όλο τον Ελληνισμό πως «καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια, σκλαβιά και φυλακή». Ήταν τα βουνά της Θεσσαλίας, των Αγράφων, του Ολύμπου και όλων των ορεινών όγκων, που άνδρωσαν τους κλέφτες και τους αρματολούς, με ηγετικές μορφές Σαρακατσάνους αγωνιστές όπως ο Κατσαντώνης και ο Καραϊσκάκης και, φυσικά, πολλούς άλλους. Ήταν στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στη Σκιάθο, όπου φτιάχτηκε και υψώθηκε η πρώτη Ελληνική Σημαία προεπαναστατικά. Ήταν ο Άνθιμος Γαζής και το Πήλιο, από όπου ξεκίνησαν τα πρώτα βήματα της Επανάστασης της Θεσσαλομαγνησίας -όπως χαρακτηρίστηκε- στο πλαίσιο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Ήταν πολλές άλλες περιπτώσεις λογίων, αγωνιστών, μαχών και επαναστατικών κινήσεων από τα νησιά μέχρι τους ορεινούς όγκους. Σε κάθε γωνιά της Θεσσαλίας, στη Μαγνησία, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και στη Λάρισα.

Δυστυχώς, η Θεσσαλία δεν αποτέλεσε τμήμα του νεοσύστατου κράτους. Αυτό, όμως, δεν σήμαινε ότι κάμφθηκε το πάθος για τη λευτεριά και η συνεχής επιδίωξη αυτής. Αντιθέτως, η φλόγα της Επανάστασης παρέμενε αναμμένη στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο, στην Κρήτη, στη Μακεδονία και αλλού.

Φυσικά, η αστάθεια του νεοσύστατου κράτους, με τις γνωστές εσωτερικές τριβές και αντιπαραθέσεις, αλλά κυρίως οι επικρατούσες γεωπολιτικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την προσάρτηση, αν και οι εξελίξεις την καθιστούσαν αναγκαία.

Ήταν τότε, όμως, που οι Θεσσαλοί όρθωσαν ξανά το ανάστημά τους. Ήταν τους πρώτους μήνες του 1878, όταν ξέσπασε η φλόγα της Επανάστασης της Θεσσαλίας, από τη Δυτική Θεσσαλία, ενώ είχαν προηγηθεί και προγενέστερες επαναστατικές κινήσεις στο Πήλιο. Ήταν τότε που άρχισαν να απελευθερώνονται χωριά, να επιτυγχάνονται σημαντικές νίκες, όπως αυτή στη μάχη της Σέκλιζας, ενώ ιστορικής σημασίας ήταν η μεγάλη νικηφόρα μάχη Ματαράγκας – Πετρομαγούλας – Πύργου Κιερίου.

Μάχες όπου οι ελληνικές δυνάμεις κατάφερναν να επικρατήσουν επί πολλαπλάσιων τουρκικών δυνάμεων, που πέραν του αριθμού υπερτερούσαν και σε εξοπλισμό και οπλισμό. Μάχες με ηρωικές προσωπικότητες, όπως ο Λάιος, ο Ισχόμαχος και ο Τερτίπης. Νικηφόρες μάχες που άνοιξαν το δρόμο, τόσο στο πεδίο, όσο και σε διεθνές διαπραγματευτικό επίπεδο, για την απελευθέρωση της Θεσσαλίας από τον τουρκικό ζυγό το 1881.

140 χρόνια πριν.

140 ελεύθερη Θεσσαλία.

140 χρόνια αγώνων και δημιουργίας.

Κυρίες και κύριοι,

Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Θεσσαλία αποτέλεσε πεδίο αγώνων, σύνθεσης, δημιουργίας και ανάπτυξης.

Αγώνων και για τις άλλες περιοχές του Ελληνισμού που έμεναν να απελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό, όπως στη Μακεδονία, όπου ο Σαρακατσάνος Γαρέφης από το Πήλιο βρέθηκε ως Μακεδονομάχος οπλαρχηγός στο Βέρμιο και αλλού, με το χωριό Γαρέφειο να φέρει το όνομά του.

Ήταν τότε που και ο Μακεδονομάχος προπάππους μου, Σπύρος Κοπάλης, έδωσε το μεγάλο αγώνα για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Οι Θεσσαλοί, όμως, έδωσαν αγώνες και στους κάμπους της Θεσσαλίας για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η τάξη στη διανομή του κλήρου, ώστε να μπορέσουν οι Θεσσαλοί να καλλιεργήσουν τη γη τους, να στήσουν τα χωριά τους, να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους και να προοδεύσουν. Αγώνες μεγάλοι, με νέες θυσίες, αλλά και κοινωνικές νίκες και εθνικές κατακτήσεις.

Κυρίες και κύριοι,

Μετά τα δύσκολα αυτά χρόνια, η Θεσσαλία άρχισε να πατά γερά στα πόδια της, αξιοποιώντας δημιουργικά ένα πολιτιστικό μωσαϊκό συνθέσεων, όπου οι πεδινές και οι παράλιες περιοχές είχαν μπολιαστεί από τους ορεσίβιους -και συχνά νομαδικούς- πληθυσμούς, αλλά και από τον προσφυγικό ελληνισμό.

Έλληνες από την Ανατολική Ρωμυλία, από την Ιωνία, από την Καππαδοκία, από τον Πόντο και από αλλού εγκαταστάθηκαν και αποτέλεσαν μαζί με τους υπόλοιπους Θεσσαλούς ένα δημιουργικό κράμα που ώθησε την περιοχή σε μία πορεία μακράς κοινωνικής εξέλιξης και οικονομικής ανάπτυξης.

Μία πορεία που είχε ως βάση τον πρωτογενή τομέα, που όσα χρόνια και αν περάσουν παραμένει το σημείο αναφοράς της. Μία πορεία που αξιοποίησε τη γεωγραφική θέση και την εμπορική δυναμική. Μία πορεία που από τις πρώτες φάσεις της είχε μέσα τη βιοτεχνία, αλλά και τη βιομηχανία. Μία πορεία που ποτέ δεν παραμέλησε το πλούσιο πολιτιστικό, ιστορικό και λαογραφικό αποτύπωμα της περιοχής – αντιθέτως, το ανέδειξε και το αξιοποίησε στο έπακρον. Μία πορεία, όμως, που σημαδεύτηκε και από σημαντικές προσωπικότητες.

Και θα μου επιτρέψετε να σταθώ σε δύο κομβικές κατά την άποψή μου πολιτικές προσωπικότητες από τη Θεσσαλία, με πανελλήνια και διεθνή, ιστορική εμβέλεια. Και αυτές είναι:

  • Ο Νικόλαος Πλαστήρας, ο μεγάλος στρατιωτικός, πολιτικός και πρωθυπουργός από την Καρδίτσα, που υπηρέτησε τη χώρα σε χρόνια πολύ δύσκολα,-χρόνια όπου μόνο οι μεγάλοι άνδρες λάμβαναν μεγάλες, διαχρονικές αποφάσεις.
  • Ο Γεώργιος Καρτάλης, ο οικονομολόγος, ο πολιτικός, ο αντιστασιακός, ο υπουργός οικονομικών και συντονισμού από τον Βόλο, που σε χρόνια το ίδιο δύσκολα κατάφερε κομβικά επιτεύγματα στην οικονομική πολιτική και έβαλε τις βάσεις για την άνθηση της ελληνικής οικονομίας.

Από εκείνα τα χρόνια ακολούθησαν πολλές πολιτικές προσωπικότητες, με κομβικές και σημαντικές υπουργικές θέσεις στις Κυβερνήσεις που ακολούθησαν μέχρι και σήμερα.

Η Θεσσαλία, λοιπόν, αν και προσαρτήθηκε 60 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση στον κορμό του ελληνικού κράτους, κατάφερε να εξελιχθεί, να τρέξει, να αναπτυχθεί. Και αυτό το οφείλει στους ανθρώπους της. Από τους ανθρώπους του μόχθου και της αγροτιάς, μέχρι και τους ανθρώπους που βρίσκονται και εργάζονται σε άλλους τομείς και επίπεδα. Άνθρωποί με κοινές αναφορές, με εργατικότητα και με αγάπη για τον τόπο τους.

Κυρίες και κύριοι,

Αυτά τα στοιχεία, ως γνωρίσματα των ανθρώπων της περιοχής μας, δεν τα αναφέρω θεωρητικά. Φανερώθηκαν σε πολλές περιπτώσεις, σε δύσκολες στιγμές. Ένα πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η θεομηνία «Ιανός», που έπληξε ένα μεγάλο μέρος της Θεσσαλίας, αγγίζοντας όλους τους νομούς. Με τα μεγαλύτερα προβλήματα στον νομό Καρδίτσας, στα Φάρσαλα, στον Αλμυρό, αλλά και στη Νέα Αγχίαλο.

Ήταν η στιγμή που καταφέραμε να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να στηρίξουμε τους πληγέντες συμπολίτες μας και να αποκαταστήσουμε τις καταστροφές, σε χρόνους που δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν. Και αυτό το πετύχαμε, απλώς, γιατί εργαστήκαμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Μέχρι τώρα, η χρηματοδότηση, λαμβάνοντάς υπόψη διαθέσεις, πιστώσεις και δεσμεύσεις, ξεπερνά τα 700 εκατ. ευρώ προς τις περιοχές που επλήγησαν από τον «Ιανό».

Και συνεχίζουμε, δίνοντας, φυσικά, έμφαση, ως Κυβέρνηση, και σε άλλα έργα στη Θεσσαλία, μεγάλα έργα.

Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα, για να εξασφαλίσουμε αυτά που αξίζουν σε εμάς και τα παιδιά μας:

  • αρκετές και ποιοτικές θέσεις εργασίας,
  • σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές,
  • όρους βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης για όλους,
  • καλύτερη ποιότητα ζωής,
  • προστασία της υγείας – για αυτό και πρέπει με προσήλωση να ακολουθούμε ό,τι προβλέπεται σε αυτή τη δύσκολη μάχη με τον Κορωνοιο.

Η πανδημία είναι εδώ, είναι επίμονη και εμπεριέχει και αρκετές δόσεις αβεβαιότητας ως προς το σημείο που η παγκόσμια κοινότητα θα απεγκλωβιστεί από αυτή.

Συνεπώς, οφείλουμε όλοι να εμβολιαστούμε, να προσέχουμε και να τηρούμε όλα τα προβλεπόμενα, ώστε να καταφέρουμε όλοι μαζί να βγούμε από αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Κυρίες, Κύριοι

Για το « ευ ζην», τα ανώτερα ιδανικά και τις αξίες, οι πρόγονοι μας δείχνουν τον δρόμο και εμείς το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τους τιμήσουμε, είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη τους ζωντανή και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους. Σας ευχαριστώ

 Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πομπή παραδοσιακών αγημάτων η οποία κατέληξε στο Μνημείο «Άγνωστου Στρατιώτη» στην πλατεία Συντάγματος, όπου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους: Πρόεδρο «Πανθεσσαλικής Στέγης» Δρ. Στέφανο Κούτρα, Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη, Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή Ν. Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα και τον Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης κ Χρήστο Τριαντόπουλο.

Στο τιμητικό άγημα έλαβαν μέρος μέλη συλλόγων, ντυμένοι με παραδοσιακές θεσσαλικές φορεσιές, ενώ μετά την κατάθεση Στεφάνων ακολούθησε μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη  παρουσίαση παραδοσιακών χορών.

Οι σύλλογοι που συμμετείχαν στους παραδοσιακούς χορούς είναι οι εξής: Θεσσαλική Ένωση Θριασίου Πεδίου, ​​Σύλλογος ​Θεσσαλών ​​Ν. Ιωνίας​ Αττικής​ και ο  Σύλλογος Θεσσαλών Γαλατσίου Αττικής «Η Αργώ».

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή στον χαιρετισμό της μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ευχαριστώ θερμά την Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής « Η Πανθεσσαλική Στέγη» για την πρόσκληση στην τιμητική εορταστική εκδήλωση με τον τίτλο «140 Χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία». Μια εκδήλωση μνήμης που τιμάμε, σήμερα, με σεμνή λαμπρότητα και βαθύ σεβασμό, μέσα από την πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης, την κατανυκτική πομπή παραδοσιακού αγήματος και παρευρισκόμενων, καθώς και με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο « Αγνώστου Στρατιώτη», πράξη ύψιστου συμβολισμού και απόδοσης τιμής στην ελληνική ψυχή, γενναιότητα και αυταπάρνηση. Μια επέτειος που τιμάμε όλες και όλοι, οι παρευρισκόμενοι αλλά και όλοι οι απανταχού θεσσαλοί από τα βάθη της καρδιάς μας και της καταγωγής μας. Αυτή την ημέρα βρίσκομαι νοερά και ψυχικά μαζί σας, για να εκφράσω μαζί σας την ευγνωμοσύνη μου και την υπερηφάνεια μου για τον τόπο μας, για τους αγωνιστές που προάσπισαν τα εδάφη μας, την ιδιαίτερη ταυτότητα μας, την εθνική μας συνείδηση. Ένα σπουδαίο ορόσημο τοπικής ιστορίας, που συμπληρώνει τη μεγάλη εικόνα των αγώνων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας, την αρχή μιας νέας πορείας, την ελπίδα και την προοπτική ενός δυνατού έθνους. Αποτίουμε φόρο τιμής στις ηρωικές προσπάθειες των Επαναστατημένων Ελλήνων και δίνουμε στην Επέτειο των 140 χρόνων τη θέση που δικαιούται στην ιστορική διαδρομή του Βόλου, της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας, της Ελλάδας. Είναι χρέος μας να θυμόμαστε τους ήρωες που θυσιάζονται για την ελευθερία, για την ισότητα, για τη δημοκρατία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την πατρίδα. Είναι προνόμιο μας να μνημονεύομε το παράδειγμα τους και με το φως τους να πορευόμαστε στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της ζωής απέναντι σε κάθε κίνδυνο, σε κάθε απειλή, σε κάθε εχθρό, ορατό και αόρατο. Είναι ευθύνη μας να δίνουμε πνοή σε κάθε σελίδα της ιστορίας μας, για να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε εμείς, τα παιδιά μας κάθε επόμενη γενιά.»

Την επέτειο τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειαρχής Πολιτισμού Αττικής κ. Μαίρη Βιδάλη, η Σύμβουλος Άθλησης Περιφερειάρχη Αττικής κ. Χριστίνα Γαλανοπούλου, η κ, Γιώτα Κολόζη υπ. Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Παμπελοποννησίων o κ Κώστας Γώγος εκπρόσωπος του Βουλευτή Ν. Καρδίτσας, κ Γεωργίου Κώτσου, κ. Θωμάς Σιάτρας Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Πιερίας «Γ. Καραϊσκάκης» κ. Γιάννης Κουσαιτης Πρόεδρος Συλλόγου Θεσσαλών Γαλατσίου «Η Αργώ», ο κ. Απόστολος Ζαφειρόπουλος Πρόεδρος Συλλόγου Αγχιαλίτων Αθήνας η κ. Αναστασία Μπαλαμπάνη Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Λουτριωτών «Κωνσταντίνος Ισχόμαχος», ο κ  Γαληνός Παρζακώνης  Πρόεδρος Θεσσαλικής Ένωσης Θριασίου Πεδίου, ο κ. Βασίλης Βασιλάρας Πρόεδρος Παχτουριώτων  Τρικάλων, ο κ. Λάζαρος Καραούλης Πρόεδρος Καρδιτσιωτών Αττικής « ο Άγιος Θωμάς» η κ. Λία Βουγιούκα  Αντιπρόεδρος Θεσσαλών Νέας Ιωνίας Αττικής, η κ Έφη Χαντζούλη Πρόεδρος Σμοκοβίτων Καρδίτσας, κ. Νικόλαος Μερεντίτης Πρόεδρος συλλόγου Ανθηριωτών, κ. Βάιος Λέντζας Πρόεδρος Συλλόγου Μαγουλιτσιωτών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρανιωτών κ Βασίλης Καραλέξης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρουσιωτών  κ. Ζήσης Καπράνας, ο κ Βασίλης Γκόλτσιος Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Κοκκινοπλιτών Ολύμπου, η κ Ηλέκτρα Αντωνοπούλου- Πανάγου Αντιπρόεδρος Συλλόγου Μαυρομματιανών, ο κ. Θανάσης Οικονόμου Πρόεδρος Συλλόγου Αγιωτών  Αθήνας και η κ Ευτυχία Κοβούλη μέλος του Δ.Σ ,η κ Ρίτσα Κούτρα Αντιπρόεδρος Πολιτιστικής Κίνησης Εκπαιδευτικών ,ο Συγγραφέας κ. Νικόλαος Βλάχος και  ο κ. Ανδρέας Σκαρτσίλας υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Περιφέρειας Αττικής.

Χαιρετιστήριες επιστολές απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, Βουλευτές και αυτοδιοίκητοι.

Τον συντονισμό των χορευτικών είχαν τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου κ. Βασίλης Βασιλάρας και Λία Βουγιούκα

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, η οποία έδωσε μια μεγαλοπρέπεια στην εκδήλωση.

Τελετάρχης της επετείου ήταν ο κ. Απόστολος Γαιτάνης Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Αττικής «ο Όλυμπος». Η παρουσίαση των Χορευτικών πραγματοποιήθηκε από την κ. Αναστασία Μπαλαμπάνη Ειδική Γραμματέα και Γενικό Γραμματέα της «Πανθεσσαλικής Στέγης» αντίστοιχα. Τον συντονισμό των χορηγιών είχε η κ. Χαρά Σκάρπου υπ. Δημ. Σχέσεων Αγιωτών Λάρισας και μέλος του Δ.Σ της « Πανθεσσαλικής Στέγης». Τον συντονισμό της επικοινωνίας με φορείς η κ. Ηλέκτρα Πανάγου-Αντωνοπούλου υπ. Δημ. Σχέσεων «Πανθεσσαλικής Στέγης»

Η «Πανθεσσαλική Στέγη» ευχαριστεί  θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης οινοποιό κ Καραμήτρος και την εταιρεία «ΤΣΙΛΙΛΗΣ» για την προσφορά παραδοσιακού τσίπουρου και κρασιών. Την εταιρεία «ΜΕΤΡΟ» για την προβολή της εκδήλωσης και την καθώς και τον κ. Κυριακό Μπούρα για την βιντεοσκόπηση και φωτογραφική κάλυψη. Εγκάρδιες ευχαριστίες στον συνεργάτη του Δημάρχου Αθηναίων κ Χρήστο Μακρινιώτη Τέλος εκφράζουμε πολλές ευχαριστίες στον Πατέρα Μάξιμο για την φιλοξενία στην ενορία της Αγίας Αικατερίνης.

Η «Πανθεσσαλική Στέγη» ευχαριστεί όλες και όλους για την παρουσία τους και για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων υγείας και εύχεται του χρόνου να τιμήσουμε μαζικά επανερχόμενοι στην κανονικότητα την 141η Επέτειο Απελευθέρωσης της Θεσσαλίας.

Οι Θεσσαλοί της Αττικής τίμησαν με μεγαλοπρέπεια τα 140 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας

 
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Δημήτρης Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας: Παγκόσμια Ημέρα για άτομα με αναπηρίες - Ημέρα Ανθρωπιάς και Δράσεων …

Επόμενο άρθρο
Ολοκληρώνονται τα έργα στον οικισμό Ράφηνας της κοινότητας Καρίτσας λίμνης Πλαστήρα

Ολοκληρώνονται τα έργα στον οικισμό Ράφηνας της κοινότητας Καρίτσας λίμνης Πλαστήρα