Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι Θεσσαλοί με τους Αιρετούς εκπροσώπους τους θα αποφασίσουν για τα έργα Ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, για μέλλον παιδιών τους!

Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

Οι Θεσσαλοί με τους Αιρετούς εκπροσώπους τους θα αποφασίσουν για τα έργα Ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, για μέλλον παιδιών τους!

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας*

Παρακολουθούμε την διελκυστίνδα , τις προστριβές και ανακολουθίες που παρατηρούνται μεταξύ της νέας θεσσαλικής ηγεσίας , του περιφερειάρχη καθηγητή Δ Κουρέτα , των κυβερνητικών εκ των άνω παρεμβάσεων και διάφορων επιστημόνων .

^ Ο νέος Περιφερειάρχης με νωπή λαϊκή εντολή σε ελάχιστο χρόνο έχει καταφέρει να θέσει τα σημαντικά προβλήματα της πολύπαθης περιφέρειας μας σε υψηλό επίπεδο ,να προτείνει σοβαρές καινοτόμες λύσεις άμεσες, στη βάση μελετών από ομάδα έγκριτων επιστημόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που επέλεξε και συνεργάζεται αρμονικά .

^ Με σύνεση και συναινετική συμπεριφορά συμφώνησε σε ορισμένα σημεία της μελέτης της HVA των Ολλανδών ,αλλά και
με τόλμη και επιστημονική επάρκεια αμφισβήτησε “σημεία” της μελέτης , που κρίνει ότι οδηγούν σε αναβλητικότητα εκτέλεσης αναγκαίων έργων , σε μακρόσυρτες νέες μελέτες και ακύρωση έργων πνοής , όπως της νέας σήραγγας εξόδου νερών λίμνης Κάρλας προς την πλευρά του Αιγαίου .
• Σήραγγα που επιβάλλεται να μελετηθεί κατά προτεραιότητα για κλιματικούς , περιβαλλοντικούς , εθνικούς λόγους .

^ Ήδη ο κλειστός Παγασητικός κόλπος δέχεται ακάθαρτα νερά , λύματα και πλαστικά που είναι βέβαιο ότι θα υποβαθμίσουν το θαλάσσιο οικοσύστημα , θα πλήξουν τουριστικό προϊόν , την ίδια τη δημόσια υγεία . Μέρος δυναμικό της περιφέρειας Θεσσαλίας …

Οι αγρότες ,που τα κτήματα τους βρίσκονται κάτω από τόνους νερών αισθάνονται  εγκατάλειψη και βρίσκονται σε απόγνωση .

Χωρίς κτήματα , δίχως εισόδημα από την πλημμύρα του Ντάνιελ (5/9/23) έως…καλοκαίρι 2025 , σύμφωνα με υπολογισμούς και σημερινό ρυθμό  απορροής νερών από υπάρχουσα μικρή σήραγγα λίμνης Κάρλας προς Μαγνησία .

•• Η Θεσσαλία εδώ και χρόνια , από την εποχή της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, είχε ανάγκη νέας Σήραγγας απορροής  προς πλευρά Αιγαίου ,για την περίπτωση έκτακτων εξαιρετικών συνθηκών .

^ Όφειλαν οι τότε Αιρετοί να είχαν αναθέσει μελέτη , ώστε η κεντροβαρής παραγωγική περιφέρεια μας να αποκτήσει μια σύγχρονη αποτελεσματική ..” έξοδο κινδύνου” προς το Αιγαίο πέλαγος .

* Η κυβέρνηση , τα υπουργεία εθνικής άμυνας και αγρ. ανάπτυξης ,ώφειλαν να προβλέψουν την καταστροφή —λόγω και της κλιματικής κρίσης— και να φρόντιζαν έγκαιρα , ως Προμηθείς , όχι εκ των υστέρων ως …Επιμηθείς(Βάση στο Στεφανοβίκειο κα).

^ Η Θεσσαλία έχει άξια αυτοδιοικητική ηγεσία, άριστους επιστήμονες στο πρωτοπόρο πανεπιστήμιο της , έμπειρους κοινοβουλευτικούς και ενεργούς πολίτες .

Θεμιτή και σεβαστή η όποια διαφωνία από πλευρές του πολιτικού ή επιστημονικού κόσμου , όμως στις Δημοκρατίες , τον σχεδιασμό , τις κατευθύνσεις ,τις τελικές αποφάσεις λαμβάνουν τα αποκεντρωμένα αυτοδιοικητικά όργανα , οι αιρετοί σε συνεργασία με κεντρική πολιτική : κυβέρνηση – Βουλή – ευρωπαϊκή ένωση .

^ Ουδείς κατέχει την απόλυτη αλήθεια , ουδείς μπορεί να προβλέψει χρόνο μελετών και ολοκλήρωσης έργων πριν αυτά αποφασιστούν και ξεκινήσει  η όλη προεργασία .

•••”Πιστέψτε εκείνους που ψάχνουν την αλήθεια και αμφισβητήστε εκείνους  (που λένε ότι)την βρήκαν”—δίδασκε ο Αντρέ Ζιντ —Γάλλος νομπελίστας συγγραφέας .

* Ο ποιητής Μιχ Κατσαρός προτρέπει  :

“Αντισταθείτε …. σε όλους που λέγονται μεγάλοι και γράφουν λόγους πλάι στην θερμάστρα”…

Ώρα να ακουστούν οι ίδιοι οι Θεσσαλοί , οι αγρότες και επαγγελματίες , οι Αιρετοί !!!

Με επιτάχυνση έργων και επίσπευση δράσεων , προτού άλλη μεγαλύτερη καταστροφή επισυμβεί στην πατρίδα μας …

••• Φίλοι όλοι ! Φιλτάτη η Αλήθεια …!

*Δημήτρης Παπακώστας Νομικός
Αιρετός ΤΑ Θεσσαλίας (25 έτη )
Θεσσαλικά Βραγκιανά 29-3-24
Total
0
Shares
Previous Article
Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 05/02/2024 έως 11/02/2024 - Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων από 27/11/2023 έως 03/12/2023 - Δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Καρδίτσας από 25/9 έως 01/10 - Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 04/09/2023 έως 10/09/2023 - Τα δρομολόγια των ΚΑΜ Καρδίτσας & Τρικάλων για την εβδομάδα από 06/02/2023 έως 12/02/2023 - Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων για την εβδομάδα - Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Τρικάλων και Καρδίτσας για την εβδομάδα - Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 26/12/2022 έως 01/01/2023 - Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων για την εβδομάδα από 17/10

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από 01/04/2024 έως 07/04/2024

Next Article
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου - Κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου λίμνης Πλαστήρα Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου λίμνης Πλαστήρα Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου λίμνης Πλαστήρα την Πέμπτη 13 Ιουλίου Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Ευχαριστήριο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρδίτσας και την IPA Καρδίτσας - Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα - Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής αρχής του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”