Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι Θεσσαλοί αγρότες σε απόγνωση : χωρίς νερά Αχελώου , το χρυσοφόρο βαμβάκι …τετέλεσται !

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Οι Θεσσαλοί αγρότες σε απόγνωση: χωρίς νερά Αχελώου , το χρυσοφόρο βαμβάκι …τετέλεσται !

Τύχη αγαθή, Χάρι στην ώριμη και εύψυχη επιλογή των Θεσσαλών τον Οκτώβριο 2023, η Θεσσαλία -που βιώνει καταστροφές και οικονομική καχεξία — έχει ηγεσία στην περιφέρεια ,επιτέλους, με ενσυναίσθηση , δημοκρατικότητα και επίγνωση των μεγάλων προβλημάτων.
Εξέλιπε η αλαζονεία , η οίηση,η κομματική υποταγή …

• Από τις συναντήσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ Κουρέτα , των Δημάρχων των 4 νομών και 5 ΠΕ της ισχυρής παραγωγικής – πλην όμως λαβωμένης —Θεσσαλίας με τον πρωθυπουργό Κ Μητσοτάκη , τους υπουργούς και την ομάδα μελέτης των Ολλανδών , τους φορείς των αγροτών, αναδείχτηκαν κρίσιμα ζητήματα :

1. Η αποζημίωση αργεί , η αποκατάσταση βλαβών σε υποδομές καθυστερούν , παρότι πέρασαν 6 μήνες. Τα χωράφια Κάρλας βυθισμένα στο νερό , με υπάρχουσα μικρή σήραγγα απορροής υδάτων θα απαιτηθούν άλλα δυό χρόνια .
2. Η Θεσσαλία βρίσκεται σε «πόλεμο κλιματικό» : πλημμύρες ( Ιανός 2020- Διομήδης 2021- Ντάνιελ / Ελίας 2023).

^ Ξηρασία και κίνδυνος Σαχαροποίησης για τον εύφορο παραγωγικό Θεσσαλικό κάμπο .

Η Πολιτεία διαχρονικά ( ιδίως από το 2009)και η παρούσα κυβέρνηση ολιγωρεί επιδεικτικά , η αυτοδιοίκηση (2019-23) υποτονική ,συμβιβασμένη με την απραξία.

3. Ουδέν για ολοκλήρωση φράγματος Συκιάς Αργιθέας ( έτοιμο το 70% έργου) , ουδέν για φράγματα: Μουζακίου – Πύλης – Ενιπέα .

^ Το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων και το εκεί Υδροηλεκτρικό έτοιμο σε …ποσοστό 95-98% και όμως παραμένει … κλειστό , ανενεργό , κουφάρι που απαξιώνεται !
Χάνεται καθαρή πράσινη ενέργεια και η εθνική οικονομία χάνει πολύτιμους πόρους.

4. Η υπόθεση των Έργων Αχελώου ποταμού : μεταφορά μέρους νερών (250 εκατ κμ από τα 4 δις κμ του ποταμού ετησίως) από κοιλάδα Αχελώου ( Συκιά Αργιθέας / νότια Πίνδος) κολλημένη στα γρανάζια της ράθυμης γραφειοκρατίας , ατολμίας των κυβερνώντων να …σπάσουν αυγά για να μην κακοκαρδίσουν “οικολογούντες” και φορείς Αιτωλοακαρνανίας …

•• Οι Θεσσαλοί ,αγρότες – επαγγελματίες και πολίτες γενικότερα, έχουν αντιληφθεί το «παιχνίδι αναβολών» που παίζεται με τα Σχέδια Διαχείρισης Υδάτων με λεκάνες Αχελώου ( Δυτικά ) και Πηνειού( Ανατολικά).

Από τις τώρα πολιτικές απραξίας και μελέτη HWA των Ολλανδών , προκύπτει ότι “υποβόσκει”…κρύβεται στο βάθος η βούληση για δραματική μείωση του χρυσοφόρου – προσοδοφόρου μοναδικής ποιότητας βαμβακιού (“ λευκός χρυσός”) με το … επιχείρημα ότι είναι λίαν υδροβόρο…ενώ όπως προαναφέρουμε: νερά πάνε χαμένα …

Ώρα να αποκαλυφθεί η πραγματική βούληση όλων : Πολιτικών – Αιρετών ΤΑ – Γειτόνων.

* Να σηκώσουν το χέρι : ποιοί είναι με τα έργα Αχελώου , με τα αναγκαία φράγματα και την ήπια λελογισμένη μεταφορά νερών από κοιλάδα Αχελώου ( πηγή πλούτου φυσικών πόρων για όλη τη Θεσσαλία ) στον υπό ερημοποίηση – ξηρασία κάμπου .

* Τα κοινοβουλευτικά κόμματα να λάβουν ξεκάθαρη θέση εάν θέλουν αληθινά να συνδράμουν στην βιωσιμότητα και προκοπή της Θεσσαλίας , στην ισόρροπη ανάπτυξη .

* Με σαφές χρονοδιάγραμμα και τρόπους εξεύρεσης πόρων για ολοκλήρωση ημιτελών παρατημένων έργων ( Συκιάς κα).

^ Διαφορετικά : τάχιστη αποκατάσταση περιβάλλοντος και οδικών υποδομών που βιώνει η ορεινή Καρδίτσα / Αργιθέα/ Αρτα , εξαιτίας των επικίνδυνων προφραγμάτων. Των παρατημένων εργολαβιών από 2009.
Οι Αργιθεάτες άλλη πίστωση χρόνου δεν αντέχουν να … χαρίσουν.

* Χωρίς τα αναγκαία νερά Αχελώου ποταμού, που πλεονάζουν και χύνονται στο πέλαγος , το …βαμβάκι απειλείται , …τετέλεσται !
Με συνακόλουθη κατάρρευση οικονομική – δημογραφική ολόκληρης της Θεσσαλίας …

••• Ο καθείς …εφώ ετάχθη και κριθήσεται !!!

^ Η παρούσα Περιφερειακή Αρχή μαζί με τους Επιστήμονες παν)μίου Θεσσαλίας , τους αγροτικούς φορείς, επαγγ ενώσεις και αυτοδιοικητικούς έχουν τεράστιο αγώνα μπροστά τους …πατριωτικό καθήκον.

^ Ενόψει Ευρωεκλογών πεδίο …λαμπρό!

Δημήτρης Παπακώστας
Αιρετός ΤΑ Θεσσαλίας (25 έτη) /12-3-24
Total
0
Shares
Previous Article
Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα σε συνάντηση για το φορολογικό - Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας: Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (Τετάρτη 8/3/2023) - Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίσας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας στηρίζει τους Καρδιτσιώτες που αντιτίθενται στις αξιώσεις του Ελληνικού Δημοσίου έναντι της κυριότητας εκτάσεων που καλύπτουν 24 οικοδομικά τετράγωνα στο κέντρο της πόλης

Next Article
Συνέντευξη του Καθηγητή Μάριου Παπαευσταθίου στον τηλεοπτικό σταθμό Greek Voice Television της Αμερικής

Συνέντευξη του Καθηγητή Μάριου Παπαευσταθίου στον τηλεοπτικό σταθμό Greek Voice Television της Αμερικής

Related Posts