Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι συμβουλές της καθηγήτριας Λινού για ασφαλές μπάνιο στη θάλασσα και μάσκα στην παραλία

maska paralia greece

Οι συμβουλές της καθηγήτριας Λινού για ασφαλές μπάνιο στη θάλασσα και μάσκα στην παραλία

Οδηγίες για τη μάσκα στην παραλία και το πώς θα κάνουμε το μπάνιο μας με ασφάλεια εν μέσω πανδημίας, έδωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

“Στην παραλία εκτός του νερού, μπορείς να φοράς μάσκα. Μπορούμε να κρατάμε αποστάσεις. Να διαλέγουμε παραλίες που να είναι πιο ερημικές, να αποφεύγουμε παιχνίδια που θα μας φέρουν σε επαφή με ανθρώπους”, σχολίασε χαρακτηριστικά στο OPEN η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

“Ο εξωτερικός χώρος είναι σημαντικά καλύτερος κυρίως για το θέμα της μετάδοσης του κορωνοϊού και για οικονομικούς λόγους και για πρόληψης άλλων νοσημάτων που θα σχετιστούν με την πανδημία σιγά – σιγά. Νομίζω ότι το να μπορέσουμε να τηρήσουμε αποστάσεις, θα το καταφέρουμε στην Ελλάδα. Έχει πολύ όμορφες παραλίες και ερημικές. Όσοι μπορούμε, ας επιλέξουμε κάτι τέτοιο”.

Σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις ορισμένων επιστημόνων για τέταρτο κύμα το φθινόπωρο, η κ. Λινού καθησυχάζει και υπογραμμίζει τη σημασία του εμβολιασμού: “Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να μην έχουμε άλλο μεγάλο κύμα επειδή συνεχίζεται ο εμβολιασμός και λίγο-πολύ όλοι έχουμε συνηθίσει να προσέχουμε και αυτό θα είναι πάρα πολύ θετικό. Όσο πιο πολλοί εμβολιαστούμε, τόσο πιο πολλούς ανθρώπους προστατεύουμε γύρω μας, όχι μόνο τον εαυτό μας”.

Αναφορικά με τις παρενέργειες των εμβολίων, η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ είπε: “Πρέπει να ξεπεράσουμε και τον φόβο που δημιουργούν οι παρενέργειες”.




Total
0
Shares
Previous Article
forologika vro eksoda

Ανατροπή με τα ενοίκια στην εφορία: Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά η πληρωμή τους

Next Article
skilia katikoidia

Εκπαιδευμένα σκυλιά μπορούν να εντοπίσουν ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”