Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι συμμετέχοντες στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά της 5ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης 

Θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Απριλίου, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς

Με τη συμμετοχή 12 εκθετών από ολόκληρη τη χώρα ανοίγει τις πύλες της, αυτό το Σάββατο 9 Απριλίου, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων που εντάσσεται στα πλαίσια της 5ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης.

Η μεγάλη αυτή Γιορτή, που έχει εξελιχθεί σε ένα νέο θεσμό για την πόλη μας και όχι μόνον, οργανώνεται από την ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Τμήμα Europe Direct της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. και άλλους τοπικούς φορείς.

Φέτος, η διοργάνωση αφιερώνεται στη Δημοτική Αγορά, γι ΄ αυτό και όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο αίθριό της. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο στις 8.30μ.μ., ενώ την Κυριακή 10 Απριλίου, και ώρα 10.30π.μ., θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα : «Δημοτική Αγορά – Από το χθες στο αύριο» η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η Εκθεσιακή Αγορά θα λειτουργεί (κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου) από τις 10.00 έως τις 14.30 και από τις 17.30 έως τις 22.30.

 ΟΙ ΕΚΘΕΤΕΣ

 Πιο αναλυτικά, οι εκθέτες που συμμετέχουν στην 5η Εαρινή Γιορτή της Φύσης (κάποιοι έχουν διπλά περίπτερα) είναι οι εξής:

1) ΟΙΚΟΠΑΛ από Τρίκαλα (τραχανάς, πλιγούρι, άλευρα, μπισκότα)

2) ZAHOLY από Πύργο Κορινθίας (λάδι, ξύδι, πετιμέζι, λεμόνια)

3) «ΥΑΣ» – Ειρήνη Σιαμπαλιώτη από Αθήνα (χειροποίητα ξύλινα παραδοσιακά παιχνίδια  και χρηστικά αντικείμενα ζωγραφισμένα στο χέρι)

4) Κτήματα Μοσχούτα από Αιδηψό (παστέλια σύκου, σύκα, συκομπουκιές, κυδωνόπαστο, ελιές, πάστα ελιάς, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες)

5) Βιολογικό Κτήμα Οικογένειας Λαμπρόπουλου από Πύργο Ηλείας (ελαιόλαδο, αποξηραμένα σύκα, τομάτα λιαστή, βαλσάμικο, λεμόνια, πορτοκάλια)

6) Depy ΄s art από Καρδίτσα (χειροποίητα είδη δώρου)

7) Σιαμπαλιώτη Ελένη από Καρδίτσα (χειροποίητα δεντράκια)

8) AROMAFARMS από Ηλεία (αρωματικά φυτά και αιθέρια έλαια)

9) Χίλια Κλήματα – Μικροοινοποίηση Καραθάνου από Καρδίτσα (κρασιά)

10) Αγρόκτημα Βασιλάκου από Καρδίτσα (βότανα αποξηραμένα και βότανα σε γλάστρες, βιβλία, φυτό ντομάτας, πιπεριάς, μελιτζάνας κλπ. σφουγγαράκια λούφας – κολοκύθι, δωρεάν διανομή ντόπιων σπόρων)

11) Μ ΕΛΛΗ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ από Καρδίτσα (ποικιλίες αλατιού, βότανα, μέλι)

12) ΗΛΙΟΓΕΝΝΗΜΑ από Καρδίτσα (βιολογικά προϊόντα ντομάτας, χυμός ντομάτας, πελτές ντομάτας, μαγειρεμένη σάλτσα με βασιλικό, πιπεριά κ.α., κέτσαπ)

earini-2


Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες :

Τηλ. 2441301179, 6932717677 και 6976017907, 2441028550 / e-mail : info@oikosfaira.gr / ιστοσελίδα   : www.oikosfaira.gr.




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Δήμος Καρδίτσας ευχαριστεί το Δήμο Λάρισας για την δωρεάν διάθεση φυτών

Next Article

Ευχαριστήριο μήνυμα του Μπακοδήμου Παναγιώτη