Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών στα μπλόκα του αγώνα

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών στα μπλόκα του αγώνα

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαικής Συσπείρωσης, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό των βιοπαλαιστών αγροτών στα μπλόκα του αγώνα, που στήθηκαν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας, παρά την κρατική καταστολή που εξαπέλυσε η κυβέρνηση με πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις και την πολύμορφη προσπάθεια υπονόμευσης που επιχειρήθηκε εδώ και μέρες με τις επανειλημένες επισκέψεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και τοπικών αρχόντων, ανθρώπων-φερέφωνων τους μέσα στους αγρότες, αντί να λύσουν τα προβλήματά τους.

Οι βιοπαλαιστές γεωργοί και κτηνοτρόφοι, όπως και οι εργάτες και οι αυτοαπασχολούμενοι, υποφέρουν όχι από την κακή τους μοίρα, αλλά γιατί έχουν απέναντί τους ένα κράτος, κυβερνήσεις, περιφερειακή και τοπική διοίκηση, που στηρίζουν συνειδητά τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αφήνοντας το λαό απροστάτευτο απέναντι στις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς, που του επιβάλλουν με τους αντιλαικούς νόμους και πολιτικές τους, την ακρίβεια, την ανεργία, την φοροληστεία, το τσάκισμα του εισοδήματος και κάθε δικαιώματός τους, για να αυξάνονται τα υπερκέρδη των λίγων.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, είναι στο πλευρό των αγωνιζόμενων βιοπαλαιστών γεωργών και κτηνοτρόφων στην πράξη και όχι με κούφια λόγια, όπως κάνουν άλλοι, που στόχο έχουν το σταμάτημα κάθε αγωνιστικής δράσης ενάντια στις βαθιά ταξικές αντιλαικές πολιτικές που εφαρμόζονται διαχρονικά από την Ε.Ε, την σημερινή και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, περιφέρεια και δήμους και οξύνθηκαν απότομα μετά τις πλημμύρες.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων τους: Για άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς που έπαθαν σε χωράφια, παραγωγές, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, εργαλεία δουλειάς, σπίτια, απόθήκες, κάλυψη χαμένου εισοδήματος. Για γρήγορη αποστράγγιση των νερών από τα πλημμυρισμένα χωράφια στα παρακάρλια, των κατεστραμμένων χωραφιών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων γενικότερα από τις πλημμύρες και πυρκαγιά, των δημόσιων υποδομών, των κατεστραμμένων κατοικιών με ευθύνη του κράτους. Για να γίνουν όλα τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης. Για να μην γίνει παραπέρα ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά όλα τα αναγκαία αρδευτικά έργα στη Θεσσαλία, χωρίς ιδιώτες και πρόσθετα χαράτσια στο λαό. Για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων μείωσης του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια. Για κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν παράλληλα εισόδημα επιβίωσης στον αγροτοπαραγωγό και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. Για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει 100% για κάθε ζημιά στην παραγωγή, στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, με μείωση των ασφαλίστρων των αγροτών.

Καλούμε όλους εκείνους τους αγρότες που δεν βγήκαν από την πρώτη ημέρα στα μπλόκα του αγώνα, να το κάνουν τώρα, δυναμώνοντας την δικιά τους διεκδίκηση, γιατί όπως έδειξε η ζωή, μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μπορείς να κερδίσεις κάποια μέτρα ανακούφισης και να εμποδίσεις τα χειρότερα.

Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αυτοκίνητα στα μπλόκα για την επιβίωση. Αυτή είναι η δύναμη τους, αλλιώς «δεν θα βρίσκουν ούτε μαντήλι για να κλάψουν».

25.1.2024
Total
0
Shares
Previous Article
Μουσική και λόγος σε εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στα Τρίκαλα

Μουσική και λόγος σε εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος στα Τρίκαλα

Next Article
Papastergiou Gerapetritis myAI

Σε 25 γλώσσες πλέον το mAigov

Related Posts