Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι New York Times σχολιάζουν τις καταγγελίες στον χώρο του ελληνικού θεάτρου

new york times theatro katagelies

Οι New York Times σχολιάζουν τις καταγγελίες στον χώρο του ελληνικού θεάτρου 

O σάλος που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας στον καλλιτεχνικό κόσμο με αφορμή της καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας φαίνεται πως βγήκε από τα σύνορα και έκανε και τον ξένο Τύπο να ασχοληθεί με αυτές κάνοντας λόγο για «θεμέλια που τρίζουν στο Εθνικό Θέατρο».

Η εφημερίδα The New York Times σε άρθρο της αναφέρεται στο συγκεκριμένο ζήτημα δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από την θέση του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Το άρθρο αναφέρει «Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας παραιτήθηκε αυτόν τον μήνα μετά από αναφορές που υποδηλώνουν ότι παρενόχλησε σεξουαλικά νέους ηθοποιούς. Ο ίδιος, αρνήθηκε αυτές τις αναφορές».

Στο άρθρο γίνεται αναφορά και στη στάση που έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστημα η εισαγγελία αλλά στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το ΣΕΗ με επικεφαλής τον πρόεδρο του, ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα που δίνει αγώνα για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού μαζί με μια ομάδα αξιόλογων καλλιτεχνών.

Αναφέρονται δε και συγκεκριμένα περιστατικά και ονόματα ανθρώπους που έχουν εξομολογηθεί τις ιστορίες του αλλά και κάποιων που έχουν καταγγελθεί.




Total
0
Shares
Previous Article
maskes ygeia

Εξαδάκτυλος: Περίπλοκη η χρήση της διπλής μάσκας, η συζήτηση μπερδεύει τον πολίτη

Next Article
onned Karditsas

Οι ήρωες της πρώτης γραμμής ενάντια στην πανδημία