Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι «Μαύροι Ορίζοντες» των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Spiros Lappas 33

Οι «Μαύροι Ορίζοντες» των Ελληνικών Πανεπιστημίων 

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει διαλύσει το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που έφερε ένα νομοσχέδιο που αποτελεί συνέχεια της υποβάθμισης των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων με τα αντίστοιχα των κολεγίων.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που εφαρμόζει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγή (ΕΒΕ) και αποκλείοντας 40.000 μαθητές από τα ΑΕΙ, αφού πρώτα «ισοτίμησαν»- δηλαδή ξεφτίλισαν- τα πτυχία των ΑΕΙ με αυτά των κολλεγίων.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που για κανέναν φοιτητή δεν μερίμνησε, δεν δημιούργησε νέες υποδομές, εστίες, πανεπιστημιακά campus.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που δεν αφουγκράστηκε τις ανάγκες και τις δυνατότητες των τοπικών κοινωνιών, να συμβάλουν στην ανάπτυξη, στην εργασία, στην αποκέντρωση.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που ακύρωσε τη δημιουργία νέου Τμήματος στη Καρδίτσα, που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που κατήργησε τα Διετή Τμήματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που θα λειτουργούσαν υπό τη σκέπη των Πανεπιστημίων και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, απαντώντας στις τοπικές ανάγκες εργασίας και εξειδίκευσης.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που για άλλη μια φορά πρωτοτυπεί -υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα στα πανεπιστήμια της Τουρκίας του Ερντογάν- για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, με δαπάνη 30 εκατ. ευρώ τον χρόνο, αντί να τα κατευθύνει σε προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ , που μετατρέπει δυστυχώς το δημόσιο πανεπιστήμιο, σε παραμάγαζο ενός διορισμένου πρύτανη, σχεδόν άρχοντα των πάντων και πέντε golden boys της αγοράς που θα κάνουν χρυσές δουλειές με δίδακτρα, χωρίς διασφάλιση της ακαδημαϊκής ποιότητας.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που επαναφέρει τους ομότιμους και συνταξιούχους καθηγητές στα Πανεπιστήμια, για να εξοικονομήσουν πόρους, καταδικάζουν τους νέους, καταρτισμένους επιστήμονες στην επισφάλεια, ενισχύοντας το brain-drain.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που ξεχαρβαλώνει το πλαίσιο με τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά προγράμματα, με κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης – άρα στην πράξη κατάργηση των δωρεάν μεταπτυχιακών- , που επιβάλλει το απαγορευτικό ύψος διδάκτρων, περιορίζει τις υποτροφίες και αντιμετωπίζει τους φοιτητές ως πελάτες.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που δυσφήμισε, καταδίωξε, ταπείνωσε φοιτητές και φοιτήτριες, νέους και νέες, με κάθε ευκαιρία που της δόθηκε.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που φιμώνει τη νεολαία γιατί τη φοβάται, για αυτό και αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής των φοιτητών στα συλλογικά όργανα των ΑΕΙ, περιορίζοντας τις φοιτητικές παρατάξεις.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που επιχειρεί το δημόσιο πανεπιστήμιο να το καταστήσει παρελθόν,  να τελειώνει με ό,τι κατακτήθηκε στη μεταπολίτευση και να οδηγήσει ένα ακόμα κοινωνικό αγαθό προς ιδιωτικοποίηση.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που προσπαθεί να κλείσει  οριστικά και αμετάκλητα την περίοδο του ανοιχτού στην κοινωνία πανεπιστημίου, να τραυματίσει θανάσιμα το δικαίωμα των  λαϊκών στρωμάτων να έχουν πρόσβαση στα ΑΕΙ.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, που ξεθεμελιώνει βασικές αρχές του εκδημοκρατισμού, της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της κοινωνικής καταξίωσης, της επαγγελματικής προόδου, που τόσα χρόνια μέσα από τις σπουδές στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια ευεργετήθηκαν γενιές και γενιές.

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, της Κεραμέως και του Μητσοτάκη, που μέσα από την σουρεαλιστική φράση του ν/σ «Νέοι Ορίζοντες» προετοιμάζουν τα Δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια για «Μαύρους Ορίζοντες».

ΣΠΥΡΙΔΩΝ Ε. ΛΑΠΠΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.




Total
0
Shares
Previous Article
ergasies geranos

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας αύριο Παρασκευή 15 Ιουλίου

Next Article
Δυο μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις τον Σεπτέμβριο στη Λάρισα

Δυο μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις τον Σεπτέμβριο στη Λάρισα

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”