Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι μαθητές του ΓΕ.Λ Μουζακίου στην παράσταση «Γυάλινος Κόσμος»

 

Οι μαθητές του ΓΕ.Λ Μουζακίου την Τρίτη 23/10/2018 παρακολούθησαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και της Θεατρολογίας, τη θεατρική παράσταση του Τένεσι Ουίλιαμς «Γυάλινος Κόσμος», που ανέβασε στο δημοτικό κινηματοθέατρο Μουζακίου η θεατρική ομάδα «Επίκεντρο».

Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Τένεσι Ουίλιαμς, το οποίο απλά «μιλά για τη ζωή», όπως έλεγε αναφερόμενος σε όλα τα έργα του ο συγγραφέας. Στο έργο εμφανίζεται ο ίδιος ο συγγραφέας ως Τομ Γουίνγκφιλντ, ο οποίος μέσα από τις αναμνήσεις του μας ξεδιπλώνει τη ζωή της οικογένειάς του. Μιας ζωής που πλήττεται από καθημερινές συγκρούσεις – εντάσεις και που μάχεται να κρατηθεί ενωμένη, παρά τις διαφορές των χαρακτήρων των μελών της και την οικονομική της δυσχέρεια.

Οι μαθητές προβληματίστηκαν για τα θέματα που αναδεικνύονται μέσα από την παράσταση, θέματα επίκαιρα για τις ανθρώπινες σχέσεις σε περιόδους οικονομικής κρίσης, την ανασφάλεια που οδηγεί πολλούς σε απελπισία, την ανέφικτη φυγή, την αναπηρία, την ενοχή, τις αναμνήσεις που μπορεί να γίνουν φυλακή, την αναζήτηση της ελευθερίας  και της  ευτυχίας..

Ο Διευθυντής και ο σύλλογος προσωπικού του Λυκείου Μουζακίου ευχαριστούν θερμά τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης  για την μοναδική εμπειρία που προσέφεραν στους μαθητές μας, μέσα από την εξαιρετική ερμηνευτική και σκηνοθετική τους προσέγγιση.

gialinos kosmos mouzaki 2

gialinos kosmos mouzaki 3




Total
0
Shares
Previous Article

Συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στο "Active Youth Participation"

Next Article

Σημαντικά έργα προωθεί για χρηματοδότηση ο Δήμος Μουζακίου