Οι κτηνοτρόφοι στην Πύρρα γιόρτασαν τον προστάτη των ζώων Άγιο Μόδεστο

 

Για τρίτη χρονιά η γιορτή του προστάτη των ζώων Άγιου Μόδεστου στην Πύρρα

Παρουσία  του Δημάρχου Πύλης  Κωνσταντίνου Μαράβα

Για τρίτη χρονιά γιόρτασαν και φέτος οι Κτηνοτρόφοι στην Πύρρα τον Προστάτη των Ζώων Άγιο Μόδεστο, στον χώρο των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών όπου βρίσκεται το Μοναστήρι του Αγίου Μόδεστου, όπου και τελέστηκε ο καθιερωμένος Εσπερινός από τον Πρεσβύτερο Πατέρα Γιώτα Κων/νο του Γεωργίου παρουσία πολλών Κτηνοτρόφων.

Ακολούθησε η Αρτοκλασία στο χώρο της παρακείμενης αίθουσας του Μοναστηριού παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κων/νου Μαράβα πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του Αντιδημάρχους Οικονομικών κ. Αθανασίου Κωστάκη, Έργων κ. Κων/νου Ούτρα, Καθαριότητας κ. Λαμπρινή Οικονόμου, Πολιτικής Προστασίας, Παιδείας κ. Σωτήριο Αγγέλη, τον Π.Σ. κ. Απόστολο Κολίτσα, την Πρόεδρο της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, τον Πρόεδρο της Τ. Κ. Πύρρας κ. Απόστολο Γιώτα, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Νεραιδοχωρίου κ. Απόστολο Μαργαρίτη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο εκπρόσωπος των Κτηνοτρόφων κ. Απόστολος  Γιώτας του Κων/νου που καλωσόρισε τους επισήμους και όλους τους παρευρισκόμενους ευχαριστώντας τους που τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή, αλλά και την συμπαράσταση σε αυτήν τους την πρωτοβουλία.

Χαιρετισμό έκανε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας δίνοντας συγχαρητήρια στους συντελεστές εκπροσώπους των κτηνοτρόφων για αυτήν την πρωτοβουλία, προκειμένου να τιμήσουν τον προστάτη των Ζώων, τον Άγιο Μόδεστο, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι κτηνοτρόφοι και γεωργοί γιατί υπηρετούν τον Πρωτογενή Τομέα σημαντικό παράγοντα στην ζωή μας, επισημαίνοντας ότι και αυτός είναι αγρότης και κτηνοτρόφος.

Χαιρετισμό έκανε και ο Π.Σ. κ. Απόστολος Κολίτσας αναφερόμενος στην σημαντική προσφορά του Πρωτογενή Τομέα που και το σημαντικό έργο που επιτελούν  οι κτηνοτρόφοι με την παραγωγή τους στην ζωή μας.

Επίσης χαιρετισμό έκανε και ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Τρικάλων κ. Σπύρος Ζτρίβας τονίζοντας την συμπαράσταση και βοήθεια της Υπηρεσίας προς τους κτηνοτρόφους.

Προσφέρθηκαν σε όλους νόστιμα εδέσματα και παραδοσιακές πίτες καθώς και γλυκά που έφτιαξαν οι γυναίκες του χωριού και εύγευστο ντόπιο κρασί.

Ακολούθησε γλέντι και χορός υπό τον ήχο της δημοτικής ορχήστρας με το Ηλία Τζερεμέ στο κλαρίνο, τον Παναγιώτη Παπακώστα κιθάρα και τραγούδι, τον Αλέξανδρο Αραπογιάννη στα πλήκτρα και τον  Χρήστο Λόζιο στο τραγούδι, όπου διασκέδασαν όλοι μέχρι αργά.

agios modestos pyrra 1

agios modestos pyrra 2

agios modestos pyrra 3

agios modestos pyrra 4

agios modestos pyrra 5

agios modestos pyrra 6

agios modestos pyrra 7

agios modestos pyrra 8
Total
0
Shares