Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι κατηγορίες των κατοίκων της Ελλάδας

*του Απόστολου Κολοκύθα

Στην Ελλάδα του σήμερα υπάρχουν πέντε κατηγορίες πολιτών με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Πρώτον είναι η κατηγορία των πολιτών που διαμαρτύρονται για την κατάσταση της χώρας σε συζητήσεις της παρέας. Όταν έρθει η ώρα της κάλπης ψηφίζουν με βάση του ποιος παρουσιάζετε περισσότερο στα ΜΜΕ, ποιος φωνάζει ποιο δυνατά στα πολιτικά πάνελ, (χωρίς να λέει κάτι ουσιαστικό απλά φωνάζει) σε ποιόν έχουμε υποχρέωση ….(αν έχεις υποχρέωση πάρε του μια κούτα γλυκά) και μετά αφού θα βάλει στη βουλή αυτούς που ψήφισε ξαναφωνάζει γιατί η κατάσταση στην χώρα είναι μια από τα ίδια ή και χειρότερα.

Δεύτερον είναι η κατηγορία των πολιτών που σαν σκυλάκια (βλέπε…κομματικοί στρατοί) τρέχουν πίσω από βουλευτές ευρωβουλευτές μπας και διοριστούν σε κάποια θέση του δημοσίου και αράξουν έχοντας των φορολογούμενο να πληρώνει. Βέβαια αν εσείς ο φορολογούμενος βρεθείτε σε μια δημόσια υπηρεσία απέναντι από κάποιον που πήρε την θέση με τέτοιο τρόπο (λες και την παίρνουν αλλιώς) το τουπέ και η περιφρόνηση που βγάζουν είναι το κάτι άλλο.

Τρίτον είναι η κατηγορία των πολιτών που διετέλεσαν είτε σαν συνδικαλιστές προστάτες των αδυνάτων είτε σαν αιρετοί στο δημόσιο και χωρίς καθόλου τσίπα πάνω τους κατηγορούν (εξάλλου όλοι ανάλογα την θέση τους αυτό κάνουν) τους άλλους ότι δεν κάνουν τα σωστά για να σώσουν την χώρα. Λες και ξεχνούν ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν αυτοί είχαν και το καρπούζι και το μαχαίρι αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Τέταρτον είναι η κατηγορία των πολιτών που εμφανίζονται σαν σωτήρες είτε δαπανώντας χρήμα στα ΜΜΕ για την προβολή τους είτε παρουσιαζόμενοι σαν υπερασπιστές του δίκιου των αδυνάτων, είτε γιατί έκαναν πολλές κουμπαριές (για τους ψήφους βεβαίως-βεβαίως) είτε γιατί είναι απόγονοι πολιτικών οικογενειών (τέτοιους έχουμε πολλούς που μπορούμε αν θέλουμε να τους εξάγουμε) οι οποίοι πριν τις εκλογές τάζουν τα πάντα και μετά ξεχνάνε τα πάντα.

Και τέλος είναι η κατηγορία των πολιτών που συνειδητοποίησε ότι οι καρέκλες είναι για τους πονηρούς και οι ιδεολογίες για τους ηλίθιους και προσπαθεί να αφυπνίσει τους πολίτες των προηγούμενων κατηγοριών. Αλλά φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι αυτό με την αντίληψη που υπάρχει στους πολίτες.

Τα συμπεράσματα τα αφήνω σε εσάς αγαπημένοι μου πολίτες για το που θα τοποθετήσετε τον εαυτό σας και την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά στην κάλπη μην ξεχνάτε …

Είδε το παιδάκι, μαραμένο από την πείνα, στη μέση του δρόμου, σκάλιζε τη γη με τα νύχια κι έτρωγε χώμα. Άτιμος είναι ο κόσμος ετούτος, συλλογίστηκε, άτιμος, άδικος. Θεέ μου, πώς τον κρατάς στην αγκαλιά σου, και δεν τον τινάζεις κάτω να γίνει χίλια κομμάτια, να τον πλάσεις καλύτερο…”
Ν. Καζαντζάκης


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
Πολιτευτής Νομού Kαρδίτσας
Μέλος Επιτροπής Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
ΤΕΛΕΙΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ
kolokithas_apostolos




Total
0
Shares
Previous Article

Ανακοίνωση οριστικοποίησης συμβάσεων από αιτήσεις θεραπείας στο Πρόγραμμα Μείωσης Νιτρορύπανσης

Next Article

Αναπαράσταση αρχαίων ολυμπιακών αγωνισμάτων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων