Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι καθημερινές super τροφές που χρειάζεσαι για να βγάλεις τον φετινό χειμώνα

super trofes

Οι καθημερινές super τροφές που χρειάζεσαι για να βγάλεις τον φετινό χειμώνα 

Οι χειμερινές συνθήκες κρύβουν, όπως είναι λογικό, πολλές παγίδες. Τα κρυώματα και οι αρρώστιες εμφανίζονται πιο συχνά και σίγουρα δεν είναι εποχές ούτε για συνάχι. Λογική αντίδραση είναι στον πρώτο βήχα ή πυρετό το μυαλό μας να πάει στον covid-19. Δεν υπάρχει μόνο ο covid αλλά πολλές γρίπες και ιώσεις, επομένως καλό θα είναι η επιλογή των τροφών να γίνει με βάση την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Οι ιδανικές τροφές

Γλυκοπατάτες. Μια αρκετά νόστιμη τροφή πλούσια σε βιταμίνη Α και C, οι οποίες θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι στις ιώσεις και επίσης βοηθάνε το σώμα να αναρρώσει πιο γρήγορα μετά από μια κουραστική ημέρα. Μπορείς επίσης να τις κάνεις πουρέ και να τις συνδυάσεις με κρέας η άλλο κυρίως πιάτο.

Μέλι. Το νέκταρ των Θεών, τροφή με πολύ χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη πράγμα που σημαίνει ότι διοχετεύει ενέργεια τον οργανισμό σε χαμηλό ρυθμό. Επίσης αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι τρώνε καθημερινά μέλι παρουσιάζουν μείωση σε ιώσεις και κρυώματα. Μπορείς να το προσθέσεις σε τσάι, αντί για ζάχαρη.

Φασόλια. Τροφή πολύ πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη και υδατάνθρακα. Ιδανική για τι κρύες μέρες του χειμώνα διότι διοχετεύει ενέργεια στο σώμα και παράγει υψηλές θερμοκρασίες που το προστατεύουν από το κρύο. Στην Ελλάδα η φασολάδα είναι το σούπερ φαΐ μας.

Αυγά. Σου δίνει ενέργεια και πρωτεΐνη. Είναι νόστιμο και μπορείς να το φας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Δεν έχεις παρά να βράσεις μερικά αυγά, να τα βάλεις στο ψυγείο και όποτε πεινάσεις απλά καθαρίζεις και τρως.

Σολωμός. Το ψάρι φαρμακείο. Πλούσιο σε ωμέγα 3 λιπαρά, πρωτεΐνη, νιασίνη, ριβοφλαβίνη. Η τροφή φύλακας του οργανισμού. Προστατεύει και σε γεμίζει με ενέργεια.

Φιστίκια. Ο πιο δυνατός ξηρός καρπός. Μια χούφτα φιστίκια κρατάει σε υψηλά επίπεδα την ενέργεια του οργανισμού. Πλούσια σε πρωτεΐνη και μαγνήσιο. Μπορείς να τα τρως και σε μορφή φυστικοβούτυρο το οποίο είναι σούπερ επιλογή για πρωινό.

Μαύρη σοκολάτα. Το γλυκό της παρέας μας. Το νόστιμο σνακ που θα σε γεμίσει όχι μόνο με ενέργεια αλλά και βιταμίνη c ο συνδυασμός που αντιμετωπίζει τις αρρώστιες.




Total
0
Shares
Previous Article
exadaktilos covid pasxa

Εξαδάκτυλος: Το Πάσχα θα ακούσουμε καμπάνες – Ίσως είναι το τελευταίο lockdown

Next Article
alisides xionia astynomia

Η επικρατούσα κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας, 15.2.2021, ώρα 18.00

Related Posts