Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι ήρωες της πρώτης γραμμής ενάντια στην πανδημία 

onned Karditsas

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Είναι γεγονός πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας του covid-19, καθ’ όλη τη διάρκεια του προηγουμένου τετραμήνου, άφησε εντονότερα το στίγμα του, αφού κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις. Δυστυχώς, χάσαμε από δίπλα μας εξαιρετικούς ανθρώπους, αγαπημένους, φίλους και συγγενείς. Ορισμένοι εξ΄ αυτών ήταν άτομα της πρώτης γραμμής, υγειονομικοί, γιατροί και νοσηλευτές που εδώ και περίπου ένα χρόνο παλεύουν ενάντια σε αυτόν τον ύπουλο εχθρό.

Η κατάσταση αυτή δεν άφησε ανεπηρέαστη και την πόλη μας, την Καρδίτσα, όπου η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου και των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τις απώλειες συνανθρώπων μας οδήγησε αναπόφευκτα σε μία έντονη πίεση του συστήματος υγείας. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου της πόλης μας, γιατροί και νοσηλευτές με αυταπάρνηση και αυτοθυσία καθημερινά, αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας αυτή τη δύσκολη αποστολή. Ως ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας, έχουμε θέσει εξαρχής όλες τις δυνάμεις μας στη διάθεση της προστασίας της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού συνόλου. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε μέχρι να πετύχουμε το στόχο του μαζικού εμβολιασμού, κερδίζοντας πίσω τις ζωές μας.

Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, εδώ και περίπου ένα μήνα έχει ξεκινήσει η διαδικασία του μαζικού εμβολιασμού, δίνοντας προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες, στους ηλικιωμένους, που είναι οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας. Αυτοί, μπορούν να κλείσουν γρήγορα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr, τα φαρμακεία, τα ΚΕΠ και για τους εγγεγραμμένους στην άυλη συνταγογράφηση με SMS στο 13034. Φυσικά είμαστε στην διάθεση να συνδράμουμε, βοηθώντας οποιονδήποτε αντιμετωπίζει πρόβλημα σχετικά με τον προγραμματισμό του ραντεβού για εμβολιασμό. Αποτελούμε την γενιά της ψηφιακής εξοικείωσης και έχουμε ελάχιστο χρέος να τους βοηθήσουμε.

Γνωρίζουμε πως οι ελλείψεις ιατρικού- νοσηλευτικού προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού είναι πολλές στο Νοσοκομείο μας. Δεν μπορεί όμως κανείς να παραβλέψει τη συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια από την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και την 5η ΥΠΕ ώστε οι ελλείψεις αυτές να εξαλειφθούν και το νοσοκομειακό συγκρότημα της πόλης μας να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμιστεί. Η τεράστια αύξηση κλινών ΜΕΘ, η πρόσληψη μόνιμων και επικουρικών ιατρών, νοσηλευτικού και βοηθητικού επικουρικού προσωπικού, καθώς και οι κτηριακές αναβαθμίζεις φαίνεται πως είναι ένα στοίχημα που κερδίζεται.

Μπροστά στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν οφείλουμε να επιστήσουμε για μία ακόμα φορά την προσοχή στους συμπολίτες μας ώστε να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα που έχουν παρθεί. Να ακούμε προσεκτικά τις οδηγίες των ειδικών, όσο κι αν νιώθουμε πιεσμένοι κατά τη διάρκεια της κοινωνικής αποστασιοποίησης και των περιοριστικών μέτρων. Έχουμε ευθύνη απέναντι σε όλους αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να μην τους επιβαρύνουμε, ώστε να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο, χειρότερο κύμα της πανδημίας.

Η ελπίδα για όλους μας είναι το εμβόλιο κατά του Covid-19, το οποίο αποτελεί το εφαλτήριο για την επάνοδο στην κανονικότητα. Ως ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας συμμετείχαμε ενεργά στην καμπάνια για μαζικό εμβολιασμό, καθώς αποτελεί χρέος μας ως υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες, με μόνο στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Τέλος, οφείλουμε να συγχαρούμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καρδίτσας και τον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σταύρο Παπαγεωργίου για την οργάνωση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και την άριστη διεκπεραίωση αυτής της δύσκολης αποστολής του μαζικού εμβολιασμού. Καταφέρνουν να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της πανδημίας. Ως ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας θέλουμε να τον ενημερώσουμε πως θα είμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε βοήθεια απαιτηθεί και χρειαστεί, δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη.

Βαγγέλης Αλεξανδρόπουλος,

Υπεύθυνος τομέα Υγείας ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας.




Total
0
Shares
Previous Article
new york times theatro katagelies

Οι New York Times σχολιάζουν τις καταγγελίες στον χώρο του ελληνικού θεάτρου

Next Article
silipsi kakopoiou astynomia

Συνελήφθη ημεδαπός στη Λάρισα, κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα