Οι Ηπειρώτες φιλοξενούν τους Θεσσαλούς στην κοπή πίτας του Ηπειρώτη 2017

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Ατικής ”Η Πανθεσσαλική Στέγη”, θα φιλοξενηθεί από τη ΠΣΕ και θα χορέψει, στο ΣΕΦ, τη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.

Ξεχωριστή στιγμή κι αλλιώτικη νότα της ”Πίτας του Ηπειρώτη”, αποτελούν οι “Ηπειρώτικες Γέφυρες στην Ελλάδα και τον κόσμο”, που εδώ και επτά χρόνια ενσωματώθηκαν στο πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης , αναδεικνύοντας τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με άλλες περιφέρειες της χώρας και αποδήμους.

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, στη τρίωρη πανδαισία της πλούσιας μουσικοχορευτικής παράδοσης της Ηπείρου,. φέτος η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, η οργανωμένη ηπειρώτικη αποδημία, οι Ηπειρώτες και οι φίλοι της Ηπείρου και της ΠΣΕ, συνιστούν μια εξαιρετική πολιτιστική πρόταση και καλωσορίζουν τους Θεσσαλούς και την Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής “Η Πανθεσσαλική Στέγη”, που με πάνω από διακόσιους χορευτές θα ξεσηκώσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τους γεμάτους παλμό και ένταση Θεσσαλικούς χορούς.

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής “Η Πανθεσσαλική Στέγη”, η δευτεροβάθμια Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής, ιδρύθηκε το 1977 και σκοπό έχει την ανάδειξη και ενίσχυση του Θεσσαλικού πνεύματος. Μέλη της αποτελούν οι 50 ενώσεις των εν γένει Θεσσαλικών Σωματείων και Συλλόγων οι οποίες δραστηριοποιούνται στο Νομό Αττικής και έχει μεγάλη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της Αττικής, της Θεσσαλίας και όλης της χώρας.

Οι χοροί που θα αποδώσουν τα χορευτικά των Θεσσαλικών Σωματείων, μελών της Ομοσπονδίας ”Η Πανθεσσαλική στέγη”, στη Δ’ ενότητα χορών, την αφιερωμένη στη Θεσσαλία και την Θεσσαλική αποδημία, είναι.

 1. Πατινάδα Πηλίου,(οργανικό) με το Νίκο Φιλιππίδη στο κλαρίνο
 2. Καραγκούνα, με τη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου και τον Βασίλη Νταράλα στο τραγούδι
 3. Να ήμουν Πετροπέρδικα, με τη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου και τον Γιάννη Κατσή στο τραγούδι
 4. Ο Κίσσαβος ρίχνει βροχή, με τη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου και τον Γιάννη Κατσή στο τραγούδι
 5. Ένας λεβέντης χόρευε, με τη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου και τον Γιάννη Κατσή στο τραγούδι και
 6. Μπαίνω μες τ’ αμπέλι, με τη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου και τον Γιάννη Κατσή στο τραγούδι.

H Διοίκηση της ΠΣΕ είναι πεπεισμένη ότι, οι επισκέπτες της ”Πίτας του Ηπειρώτη 2017”, όλοι εκείνοι που ξαφνιάζονται ευχάριστα από τις πρωτότυπες διοργανώσεις της κορυφαίας ηπειρώτικης αποδημικής οργάνωσης και εντυπωσιάζονται από τον πλούτο και την ποιότητα των δράσεων και των εκδηλώσεων της, θα εντυπωσιαστούν και φέτος από την εκδήλωση και τη παρουσία των χορευτικών της ”Πανθεσσαλικής Στέγης” και θα το χειροκροτήσουν, γιατί έτσι κτίζονται πανέμορφα γεφύρια ανάμεσα στη Ήπειρο και την Αποδημία της με τις άλλες περιοχές του ελλαδικού χώρου, ανάμεσα στο Ηπειρώτικο Πολιτισμό και Ηπειρώτικη Παράδοση με τη Θεσσαλική και Πανελλαδική παράδοση, αναβαθμίζοντας την κοινή δράση της Π.Σ.Ε., με τις άλλες αποδημικές πολιτισμικές οργανώσεις.

Τα σωματεία της Πανθεσσαλικής Στέγης που συμμετέχουν είναι τα εξής:

 1. Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής «Ρήγας Φεραίος»
 2. Σύλλογος Θεσσαλών Νέας Ιωνίας
 3. Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού «Το Πανηγύρι» (Ίλιον)
 4. Σύλλογος Θεσσαλών Μεσογέων «ο Δευκαλίωνας»
 5. Χορευτικός Σύλλογος «το Σεργιάνι»
 6. Σύλλογος Καρδιτσιωτών Αττικής «ο Άγιος Θωμάς»
 7. Εκπολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Χαϊδαρίου «Η Θεσσαλική Γη»
 8. Θεσσαλική Ένωση Θριασίου Πεδίου

Τα σωματεία από την Καρδίτσα που θα συμμετέχουν:

 1. Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Καραγκούνα Καρδίτσας
 2. Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών
 3. Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων
Ο Πρόεδρος
Στεφάνος Κουτράς
Ο Γραμματέας
Λάζαρος Καραούλης

Total
0
Shares
Previous Article

Κοπή πίτας στα ΚΑΠΗ του Δήμου Μουζακίου

Next Article

Τρίκαλα BC Aries: Τα εισιτήρια με Λαύριο (Σάββατο 04/02 ώρα 17.00)


Total
0
Share