Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι φιλελεύθερες εμμονές και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας βρίσκουν την κοινωνία απέναντι

2 Απρίλη: Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου - 11 Δεκέμβρη: Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού - Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Οι φιλελεύθερες εμμονές και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της πανδημίας βρίσκουν την κοινωνία απέναντι

Άρθρο της Χρυσούλας Κατσαβριά Σιωροπούλου*

Η αυταρχική και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, επιβεβαιώνεται καθημερινά.

Τελευταίο «κατόρθωμα» η σύλληψη 39 υγειονομικών, που βρίσκονται 11 μήνες σε αναστολή εργασίας και μισθού, γιατί συμμετείχαν σε ειρηνική διαμαρτυρία κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού. Βεβαίως τέτοιες μορφές δράσης δεν είναι συνήθεις για το συνδικαλιστικό κίνημα και σε άλλες περιπτώσεις πιθανόν να ήταν καταδικαστέες.

Κατανοούμε όμως ότι είναι αποτέλεσμα της αδιαλλαξίας και της τιμωρητικής συμπεριφοράς της κυβέρνησης απέναντι σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε απόγνωση, σε οικονομική και κοινωνική ανέχεια.

Με νομοθετική πρόβλεψη και υπογραφή Μητσοτάκη και Πλεύρη, από  01/09/2021, όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, υποστηρικτικό) ιδιωτικών, δημοσίων και δημοτικών δομών υγείας, φροντίδας ηλικιωμένων,  ΑμεΑ και ΚΕΠΑ, που δε διαθέτει Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ, έχει τεθεί σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων.

Η αναστολή αυτή πρόσφατα με νομοθετική ρύθμιση παρατάθηκε έως 31/12/2022.

Τουλάχιστον 7.000 χιλιάδες υγειονομικοί,όλων των κατηγοριών, τέθηκαν σε καθεστώς αναγκαστικής ανεργίας, ενώ η κυβέρνηση εκδικητικά τους απαγόρευσε να εργαστούν αλλού, προβλέποντας ότι:

“Στους εργαζόμενους, στους οποίους έχει επιβληθεί το μέτρο της αναστολής άσκησης καθηκόντων και μέχρι την άρση αυτού δεν επιτρέπεται η διενέργεια οποιασδήποτε υπηρεσιακής μεταβολής, η άσκηση ή η χορήγηση άδειας για την άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή καθώς και η χορήγηση πάσης φύσεως αδειών.”

Ποιος;

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη που αντί να κάνει την αυτοκριτική της

  • για το ότι δεν κατάφερε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, για τον εμβολιασμό.
  • που αντιμετώπισε την πανδημία με μοναδικό όπλο, λοκ ντάουν και εμβόλια που διαπιστώνεται ξανά ότι είναι ανεπαρκή στις συνεχείς ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ του ιού,
  • που δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ με τις αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, φάρμακα και πραγματικές ΜΕΘ, ενώ έστησε ένα απίστευτο πάρτυ κερδοσκοπίας με απευθείας αναθέσεις και συμβάσεις εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος
  • που δεν στήριξε υλικά και ηθικά τους υγειονομικούς που σήκωσαν στις πλάτες τους την πανδημία και κράτησαν όρθια τα νοσοκομεία
  • που έδωσε στη χώρα μας την ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού στη Δυτική Ευρώπη και φτάσαμε σήμερα στους 30.422 ΘΑΝΑΤΟΥΣ, με 17.500 χιλιάδες το τελευταίο εννιάμηνο!!!!!

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Κρατά 11 μήνες, μέσα στην πανδημία, σε αναστολή εργασίας και πείνα 7000 πολύτιμους εργαζόμενους, στερώντας απ το πολύπαθο και υποστελεχωμένο ΕΣΥ, έμπειρο και απαραίτητο  υγειονομικό προσωπικό.

Η εκδικητική στάση της κυβέρνησης με την εφαρμογή αυτού του κοινωνικά άδικου μέτρου, στερείται κάθε νομικής και επιστημονικής βάσης.

Αποδείχτηκε πως υπηρετεί καθαρά ιδεοληπτικούς λόγους και πως ο αληθινά επιδιωκόμενος σκοπός της Κυβέρνησης είναι η τελική και τεχνητή αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Έχουν δημιουργηθεί μεγάλα κενά στα ήδη υποστελεχωμένα νοσηλευτικά τμήματα και δεν μπορούν να παρέχουν σωστές και ποιοτικές νοσηλευτικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς.

Ταυτόχρονα ο αριθμός αδειών και ρεπό που οφείλουν τα νοσοκομεία σε νοσηλεύτριες και νοσηλευτές είναι πολύ μεγάλος.

Με αυτές τις πολιτικές, διευκολύνονται  οι συγχωνεύσεις τμημάτων, οι καταργήσεις υγειονομικών μονάδων και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, ενώ παράλληλα οι υγειονομικοί που απομακρύνθηκαν στερούνται εξ ολοκλήρου τον μισθό τους, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους ίδιους και τις οικογένειές τους και τελούν υπό την απειλή απολύσεων στο τέλος του τρέχοντος έτους, όπως επανειλλημένα δηλώνει ο κ. Πλεύρης.

Το υγειονομικό όφελος που απορρέει από την αναστολή των υγειονομικών και την υπέρμετρη χρονικά παράτασή της είναι μηδαμινό  αφού δεν έχει συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν υπηρετεί πλέον κάποιον επιτακτικό λόγο.

Το  αφήγημα ότι δήθεν «οι επιλογές αυτές της Κυβέρνησης, στηρίζονται σε λόγους δημόσιας υγείας» έχει καταπέσει με την επίσημη λήξη της πανδημίας και ο χρόνος της αναστολής των υγειονομικών έχει πλέον ξεπεράσει κάθε λογικό όριο.

Τα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού έχουν καταργηθεί για τον γενικό πληθυσμό. Είναι άδικο να εξακολουθούν να ισχύουν μόνο για τους υγειονομικούς!

Η πανδημία είναι σε έξαρση ξανά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι στα όριά του, με τη συνειδητή πολιτική διάλυσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη !!!

Το ΕΣΥ αυτή τη περίοδο βιώνει μια σοβαρή κρίση στελέχωσης και δεν έχει την «πολυτέλεια» να στερείται χιλιάδες έμπειρους εργαζόμενους, όλων των κατηγοριών, ενώ το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο για την ασφαλή λειτουργία του και για τους εργαζόμενους σε αυτό.

Σε συνάντηση που είχαμε με εργαζόμενους σε δομές υγείας του νομού μας, που βρίσκονται σε αναστολή, εντοπίστηκαν τα σοβαρά προβλήματα και οι άσχημες συνέπειες στη λειτουργία και του  Νοσοκομείου Καρδίτσας που αντιμετωπίζει ήδη σοβαρές λειτουργικές παρενέργειες και από την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής.

Αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά σε μεγάλο βαθμό την ασφαλή λειτουργία πολλών τμημάτων. 

Το Τμήμα Υγείας της Ν.Ε Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, καταγγέλλει την αυταρχική και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης που επιβεβαιώνεται καθημερινά.

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και απαιτούμε να μην ξανατεθούν σε αναστολή όσοι εργάζονται με πιστοποιητικά νόσησης.

Να επιστρέψουν τώρα  στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι σε αναστολή, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και με περιοδικό έλεγχο (ράπιντ τεστ), όπως ισχύει με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, σε όλο το δημόσιο τομέα.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το επαχθές τιμωρητικό μέτρο της αναστολής εργασίας και μισθού, που επιφέρει βαρύτατες συνέπειες εις βάρος των εν αναστολή ανεμβολίαστων υγειονομικών και των οικογενειών τους.

Καταδικάζουμε τις αναίτιες συλλήψεις των υγειονομικών, την 24ωρη κράτησή τους στη ΓΑΔΑ -δηλαδή η κυβέρνηση τους θεωρεί απειλή για τη δημοκρατία- και τη δικάσιμη που ορίστηκε εις βάρος τους.

Καταδικάζουμε και τις προληπτικές συλλήψεις υγειονομικών που  έγιναν στη Κομοτηνή και θυμίζουν εποχές και πολιτικές που πιστεύαμε ότι είχαν τεθεί οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Το κλίμα τρομοκρατίας και καταστολής που επιλέγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκει τους υγειονομικούς και την κοινωνία απέναντί της και θα πάρει την απάντηση που της αξίζει !

*Χρυσούλα Κατσαβριά Σιωροπούλου

τ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Υπεύθυνη Τμήματος Υγείας-Κοινωνικής Πολιτικής Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.Καρδίτσας

Katsavria.gr




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Καρδίτσας: Ξεπεράστηκαν τα περισσότερα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία - Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας - Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας για το σ/ν περί της ρυθμιστικής αρχής αποβλήτων, ενέργειας και υδάτων - Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών - Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρδίτσας

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρδίτσας

Next Article
Μεγάλη επίδοση και όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 ο Παπαστεργίου του Φωκιανού Καρδίτσας

Μεγάλη επίδοση και όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 ο Παπαστεργίου του Φωκιανού Καρδίτσας

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…