Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι Έλληνες θέλουν ομόνοια, όχι διχασμό

«Ή μας τελειώνουνε, ή τους τελειώνουμε», λόγια του Τσίπρα, πριν από 2 ημέρες στην ομιλία του στο Κερατσίνι. Πιστεύω ότι είναι μακράν το πιο θλιβερό και το πιο επικίνδυνο, από όλα όσα έχουν ακουστεί μέχρι τώρα.

Πλησιάζοντας προς την Κυριακή της 20ης Σεπτεμβρίου και βλέποντας, ότι δεν έχει άλλους τρόπους να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό, καταφεύγει στην πόλωση και το διχασμό.

Πέφτει η μάσκα του «καλού παιδιού», που νοιάζεται τάχα, για την Ελλάδα και τους αδύναμους Έλληνες και εφαρμόζει, την καλά δουλεμένη στρατηγική που διαχρονικά έχει εφαρμοστεί, στα πιο ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Τα δείγματα, είχαν φανεί από καιρό. Όταν μιλούσαν για «δολοφόνους της κοινωνίας», για «προδότες», για «Τσολάκογλου», για «γερμανοτσολιάδες» και «κρεμάλες στο Σύνταγμα».

Από τότε, έβαζαν το σπόρο του μίσους, του διαχωρισμού, της διάσπασης του ελληνικού κοινωνικού ιστού.

Βλέπουμε όμως, ότι ο Τσίπρας συνεχίζει αμετανόητα, να σταλάζει δηλητήριο στην ψυχή του λαού, πιστεύοντας ότι τώρα που οι αντοχές των Ελλήνων έχουν καμφθεί, η διχόνοια θα ριζώσει.

Πρέπει όμως, στις εκλογές, να απαντήσουμε στον κ. Τσίπρα. Να του δώσουμε να καταλάβει ότι οι πληγές του εμφυλίου, έχουν κλείσει οριστικά. Αυτό το κομμάτι του παρελθόντος, δεν περιλαμβάνεται στις ένδοξες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, και γι’ αυτό θα παραμείνει για πάντα νεκρό. Όσες άναρθρες κραυγές κι αν βγάλει ένας κακομαθημένος καταληψίας, δε πρόκειται να αναστηθεί ποτέ.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, θέλουν ομόνοια, ενότητα, συνοχή, αλληλεγγύη και συνεννόηση. Θέλουν προοπτική, πρόοδο και ελπίδα. Θέλουν απαντήσεις στα προβλήματα που τους ταλανίζουν. Θέλουν ειλικρίνεια, για να μπορούν, όσο γίνεται, να προγραμματίσουν τα στοιχειώδη για τη ζωή τους.

Θέλουν δουλειές, για να μπορούν αξιοπρεπώς να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους .Οι μεν νεότεροι, πρέπει να βάλουν θεμέλια για το μέλλον τους, αλλά και οι μεγαλύτεροι, που βρέθηκαν ξαφνικά άνεργοι, μέσα σε ένα κυκεώνα υποχρεώσεων.

Θέλουν σταθερότητα και ασφάλεια, γιατί νοιώθουν την ταραχή που επικρατεί στη γειτονιά μας, τους πολέμους που λυσσομανούν δίπλα μας, τις ορδές των προσφύγων που κατακλύζουν τη χώρα μας.

Θέλουν ηγέτες στιβαρούς, σοβαρούς, έμπειρους και πατριώτες, που ειδικά στις κρίσιμες εποχές που ζούμε, πρώτα και πάνω απ’ όλα να βάζουν το λαό και τη χώρα.

Θέλουν αποφασιστικότητα και ουσία. Αρκετά, με τα όμορφα περιτυλίγματα και τις πολύχρωμες κορδέλες.

Αντιλήφθηκαν, ότι σημασία έχει, τι αντιμετωπίζουν, όταν απομακρύνεται το φανταχτερό αμπαλάζ.

Όλα αυτά που επιζητούν οι πολίτες, στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση, συγκεντρώνονται σε ένα πολιτικό πρόσωπο. Στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, που δεν μασάει τα λόγια του, που είναι ευθής και ντόμπρος, που πατάει γερά στα πόδια του, που είναι έμπειρος και σοβαρός και εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη.

Κι αν υπάρχουν ακόμα αναποφάσιστοι, ας αναρωτηθούν: αν χρειαζόταν, να εμπιστευτούν σε κάποιον το σπίτι τους, το κλειδί θα το έδιναν στον Τσίπρα ή στον Μεϊμαράκη;

Ασημίνα Σκόνδρα

υποψ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για Εργασιακά και Ασφαλιστικό

Next Article

Μετάδοση εκλογικών αποτελεσμάτων από το site της Περιφέρειεας