Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι ευθύνες της Ευρώπης

Το ερώτημα που διατυπώνεται από πολλούς έστω και λίγο σκεπτόμενους, είναι γιατί το ΔΝΤ, η Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Το ερώτημα που διατυπώνεται από πολλούς έστω και λίγο σκεπτόμενους, είναι γιατί το ΔΝΤ, η Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οργανισμοί κατ’ εξοχήν οικονομικοί και που έχουν πλήρη γνώση της λειτουργίας της οικονομίας μιας χώρας, συμφωνούν και αποδέχονται για την Ελλάδα σήμερα μέτρα (φορολογικά και ασφαλιστικά), τα οποία στην κυριολεξία οδηγούν στην διάλυση του ιδιωτικού τομέα της χώρας που είναι η μοναδική της δυνατότητα για να ανακάμψει η οικονομία της.

Σήμερα με την παρανοϊκή πολιτική των φόρων και των εισφορών του ιδεοληπτικού και ανίκανου ΣΥΡΙΖΑ, ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο, με καταστροφικά πλέον αποτελέσματα για την χώρα.

Οι ευθύνες όμως δεν βαραίνουν τα μέλη του κουαρτέτου των δανειστών.  Αυτοί όπως είναι δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να λειτουργούν προστατευτικά για τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, οι οποίοι και έχουν την πλήρη τελική ευθύνη.  Και αυτοί ενώ γνώριζαν και γνωρίζουν, ότι η φορομπηχτική πολιτική όπως και η εξαφάνιση της καταναλωτικής δύναμης των Ελλήνων δεν πρόκειται να έχει θετικά αποτελέσματα και να φέρει την ανάκαμψη στην Ελλάδα, περίεργα δέχονται σαν μεταρρυθμίσεις μάλιστα, την επιβολή νέων φόρων, την συνεχή αύξηση των παλιών, καθώς και την μείωση της κατανάλωσης.

Αντί λοιπόν να περιορίζεται το κράτος που προκάλεσε την χρεοκοπία, οι Ευρωπαίοι με τα μέτρα που συμφωνούν με την κυβέρνηση και στη συνέχεια μαζί αποδέχονται, εξαφανίζουν τον ιδιωτικό τομέα, την μόνη πραγματική ελπίδα για την ελληνική οικονομία.

Οι σημερινές Ευρωπαϊκές ηγεσίες μη αντιλέγοντας στο μεγάλο κράτος στην Ελλάδα, μόνο ζημιά προκαλούν στην σ’ αυτήν.

Όσοι πιστεύουμε και στηρίζουμε την ιδέα της Ευρώπης, σήμερα είμαστε περισσότερο παρά ποτέ μόνοι στην πολιτική μάχη της απαλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνησή του και τις παράλογες ιδεοληψίες του.

Ο κόσμος κουρασμένος από την πολυετή πολιτική των επιβαρύνσεων των στερήσεων και των ψευδολογιών, θέλει και αποζητά την αλήθεια και όχι αυτά που ικανοποιούν αυτιά.

Το “Σύμφωνο Αλήθειας με το λαό” που επαγγέλθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, πρέπει να γίνει η πρώτιστη φροντίδα όλων των στελεχών της από τον Πρόεδρο μέχρι το τελευταίο στέλεχος.

Να ξεκαθαρίσουμε στον κόσμο τα πράγματα και να αναλάβουμε την ευθύνη για τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στην χώρα.  Να κερδίσουμε την μάχη της οικονομικής ανάκαμψης και της προόδου της χώρας και έτσι να ξαναβρούμε την θέση μας στην Ευρώπη, σ’ αυτήν όμως που ονειρεύτηκαν οι μεγάλοι οραματιστές, που ξεκίνησαν την δεκαετία του 1950 στην υλοποίηση της μεγάλης αυτής ιδέας.

Sioufas_pavlos-sΠαύλος Β. Σιούφας

Δικηγόρος

πρώην Βουλευτής Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Λάρισας

Next Article

Η ΙΡΑ Καρδίτσας είπε ξανά … Let’s do it!