Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι Εαρινές Πασχαλινές Εκδηλώσεις στην Αγία Τριάδα Ροπωτού

.

Την Τρίτη Ημέρα του Πάσχα      

Ένα έθιμο πολλών χρόνων αναβιώνει  την Τρίτη ημέρα του Πάσχα στην Αγία Τριάδα Ροπωτού, που οργανώνει η Ενορία Ροπωτού, η Τοπική Κοινότητα Ροπωτού και Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ροπωτού.

Έτσι και φέτος πολύς κόσμος την Τρίτη Ημέρα του Πάσχα  μαζεύτηκε  στο Εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας Ροπωτού όπου παρακολούθησε την Αναστάσιμο Ακολουθία.

Στην συνέχεια στο αύλιο χώρο της Εκκλησίας έγινε το προσκύνημα της Εικόνας της Αναστάσεως από τους πιστούς και ακολούθησε ο χορός  όπου όλοι οι παριστάμενοι χόρεψαν παλαιούς πασχαλινούς χορούς, τραγουδώντας τα τραγούδια με το στόμα.

Κατόπιν το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ροπωτού χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Παναγιώτη Μάνου.

Χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κων/νος Βελώνης , ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Γεώργιος Ρομπιές και ο Αντιδήμαρχος  κ. Αθανάσιος Κωστάκης ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου και συνεχάρη  τον Σύλλογο Ροπωτού που κρατάει ψηλά τα ήθη, τα έθιμα και την παράδοση.

Παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης,  ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Γεώργιος Ρομπιές. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών  κ. Αθανάσιος Κωστάκης Εκπρόσωπος του Δήμου Πύλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Σωτήριος Αγγέλης, κ. Λαμπρινή Οικονόμου, κ. Γεώργιος Τζιορτζιώτης, οι  δημοτικοί Σύμβουλοι  κ. Νίκος Τόλιας , κ. Ηλίας Λαμπρογιώργος.

Τέλος έγινε η περιφορά των Εικόνων σε όλο το Χωριό.

ropoto earines meres 1

ropoto earines meres 2

ropoto earines meres 3

ropoto earines meres 4

ropoto earines meres 5




Total
0
Shares
Previous Article

Βυθίστηκε στο πένθος το Μορφοβούνι για τον χαμό του άτυχου πιλότου

Next Article

Ο Παύλος Πολάκης δηλώνει την αμέριστη στήριξη του, στον διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων