Οι άθλιες απόπειρες συκοφάντησης και διχασμού από τη λεγόμενη κίνηση “Σώστε την κοιλάδα Αχελώου” δεν πτοούν κανέναν και δείχνουν μικροψυχία

Δημήτρης Παπακώστας

Οι άθλιες απόπειρες συκοφάντησης και διχασμού από τη λεγόμενη κίνηση “Σώστε την κοιλάδα Αχελώου” δεν πτοούν κανέναν και δείχνουν μικροψυχία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Μετά από 20 μέρες εδέησαν οι …διαφωνούντες – φωνασκούντες – αρνητές κάθε αναπτυξιακού αειφορικού έργου( υδροηλεκτρικά – αιολικά ) στην υπο δημογραφική ερήμωση κ φτωχοποίηση ορεινή περιοχή της κοιλάδας Αχελώου ,της νότιας μέσης Πίνδου να δημοσιοποιήσουν το ψήφισμα της Ημερίδας τους : Επισκοπή Βραγκιανών (12-8-22) και την κατάπτυστη συκοφαντική ανακοίνωση – πρόλογο .

@ Για τελευταία φορά δημοσιοποιούμε αντίλογο μας μέσω των έγκυρων e-φημεριδων.

° Την επόμενη φορά που θα γράψουν για «αλλότρια συμφέροντα  , δεκάρα δεν δίνουν οι υποστηρικτές του έργου Αυλακίου στο Καταφυλλι ,… ότι συναίνεσε το ΔΣ Αργιθέας ανήθικα» και έτερους άθλιους υπαινιγμούς που δείχνουν την ποιότητα του χαρακτήρα ενός εκάστου:

“περί ποίων ανταλλαγμάτων , πράσινο φως να πνίξει δημότες , αρνούνται παραδεχθούν το ‘ λάθος ‘ τους αν δεν συμβαίνει κάτι άλλο – ντροπή η απόφαση ΔΣ Αργιθέας της 27-6-22” και λοιπές διχαστικές ακραίες φράσεις λίαν αντιδημοκρατικές έως φασιζουσας νοοτροπία καθότι δεν αναγνωρίζουν ούτε σέβονται το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης γνώμης , αντιλόγου και ψήφου στα ΔΣ ΟΤΑ των κ ΠΣ Περιφερειών ,με θεώρηση δογματική και ετσιθελική ότι έχουν το ¨Παπικό αλάθητο¨ και δια των συκοφαντικών λόγων και υπαινιγμών απόπειρες  να τρομοκρατήσουν κάθε αντίθετη φωνή – τ ό τ ε  χωρίς δεύτερη σκέψη και με αποτελεσματικό τρόπο – θα λάβουν τη νόμιμη και επιβεβλημένη απάντηση δια της νομικής οδού για την βαρύτατη ηθική βλάβη που έχουμε υποστεί από τα συκοφαντικά σχόλια των δήθεν Οικολογούντων της ¨ Κίνησης¨εναντίον των υποστηρικτών του ¨Εργου -αειφορικού απινιδωτή¨ για την καταρρέουσα οικονομικά ορεινή περιοχή Αχελώου.

@ Ρητά επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα και αξίωση μας.

Στο ‘Ψήφισμα’ μιλούν για πλήθος κόσμου ….δεν κάνουν αναφορά για τη θετική πλειοψηφική ( άνω του 95%) των κατοίκων του Καταφυλλίου Αχελώου που έχουν περιουσίες δίπλα από τον ποταμό , του Αργυρίου, του Μάραθου , των κοινοταρχών , τη θετική γνωμοδοτηση του Υπ Αγροτικής Ανάπτυξης .

@ Παραλείπουν εσκεμμένα να αναφέρουν το όνομα της κ Julianne Δ. (θεατρολόγου – αρχιτέκτονα) ούτε για την εύστοχη παρέμβαση – ερωτήσεις που έθεσε.

° Λογοκρισία, δογματισμός , ψεύτο-πατριωτισμός , °πας μη με θ’ ημων: βάρβαρος° !!!

^ Ακόμη περιμένουμε να μας απαντήσει η περιβόητη – αφανούς ηγεσίας – κίνησης για κοιλάδα , στο ερώτημα που θέσαμε προ μηνών :

Πόσα χρήματα έλαβαν ως  αποζημίωση περιουσιών οι κάτοικοι Πηγών Άρτας λόγω των έργων Φράγματος Συκιάς , ανά τμ σπιτιων και άλλων ακινήτων ;

^ Κλείνοντας να επαναλάβουμε : η περιοχή έχει ανάγκη μεγάλων επενδύσεων άλλως θα καταρρεύσει οικονομικά δημογραφικά κοινωνικά.

^ Τα μεγάλα έργα γίνονται από την Πολιτεία ,την ΕΕ , τους ισχυρούς ομίλους . Δεν επιταχύνονται, ούτε ακυρώνονται με φωνασκίες και αβάσιμα επιχειρήματα.

^ Κάθε μεγάλη επένδυση έχει επιπτώσεις αρνητικές , το ζητούμενο είναι το τελικό ισοζύγιο να είναι θετικό για Τόπο και κόσμο .

@ Έτσι έγιναν : το φράγμα Μεγδοβα – λίμνη Πλαστήρα από Κων. Καραμανλή .

Το φράγμα στον Αραχθο Άρτας, στο Όμορφο Μέτσοβο Ιωαννίνων , στον Αλιάκμονα , στην Κάρλα, στα Κρεμαστά , στην Κρήτη, στην Αμφιλοχία , τη Μεσοχωρα Τρικάλων …

* Στην Λουκέρνη Ελβετιας ,που….ειρωνικά αναφέρουν οι αρνητές του Έργου Αυλακίου, της Λιμνοκοιλάδας Αχελώου ….

Η απόπειρα διχασμού ,κατηγοριοποίησης σε :δήθεν υπέρ-πατριώτες ( αρνητες) και ¨ανήθικους εξωνημενους ( δήθεν)¨ υποστηρικτές , θα πέσει στο κενό με πάταγο .

Θα ‘ρθει καιρός που θα ζητήσουν ταπεινά συγνώμη για τις ύβρεις τους, θα παραδεχθούν ότι κυνηγούσαν …ανεμόμυλους και ότι η Πρόοδος – η Ανάπτυξη δεν ανακόπτονται !

* Νομοτελειακά και λόγω συγκυρίας ( ξηρασία – ενεργειακή φτώχεια – νέα τεχνολογία) τα μεγάλα αειφορικά έργα προχωρούν , όπως τα Αιολικά Τυμπάνου, στο όρος Γάβρογο, στον Μεσοπυργο , στην Αμφιλοχία (αντλησιοταμίευσης) από ισχυρούς ομίλους υπο την επίβλεψη και έγκριση του Δημοσίου , των Ευρωπαϊκών οργάνων , της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης .

* Η πλευρά μας και αισθάνεται τις ανησυχίες των κατακλυζομενων , στηρίζει το δικαίωμα διαμαρτυρίας τους με πολιτισμένο τρόπο και ..δίνουμε δεκάρα για τα επιχειρήματα τους , γιατί για εμάς : όλοι είναι Πατριώτες, συμπολίτες, αδελφοί .

Εμείς δεν ανταποδίδουμε : ότι υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα (των εταιριών  λιγνίτη, φυσικού αερίου , πετρελαίου , λόμπυ πονηρών)

° «Είπα και έγραψα  …αμαρτιαν Ουκ έχω» για ο τι ήθελε συμβεί στο εξής !

Οι συκοφαντίες αν συνεχιστούν θα λάβουν δέουσα πληρωμή ….

* Συνέλθετε αγαπητοί φίλοι , γείτονες και ξαναδιαβάστε τα εκλογικά προγράμματα των παρατάξεων της Αργιθέας … Ναι υποσχέθηκαν το 2019 – Ναι ψήφισαν το 2022 .

* Φυσικά με όρους κ προϋποθέσεις και ανταποδοτικά έργα που έχουν ανάγκη οι ορεινές απόμακρες φτωχοποιημένες κοινότητες Αχελώου που έχουν τοπικό ΑΕΠ το 40% του μέσου εθνικού ΑΕΠ ( ΟΓΑ )….

* Καλό μήνα με υγεία χαρά !

Δημήτρης Παπακώστας

Θεσσαλικά Βραγκιανά

1 Σεπτεμβρίου 2022
Total
0
Shares

Total
0
Share