Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι άθλιες απόπειρες συκοφάντησης και διχασμού από τη λεγόμενη κίνηση “Σώστε την κοιλάδα Αχελώου” δεν πτοούν κανέναν και δείχνουν μικροψυχία

Ελεγκτικό Συνέδριο: Τελικά υπάρχουν σοβαρά θεσμικά αντίβαρα!!! - Όταν η ΤΑ μεταλλάσσεται σε ...κομματικό βραχίονα και σε διοίκηση εκ των άνω: η Αποκέντρωση τετέλεσται! - Δημήτρης Παπακώστας

Οι άθλιες απόπειρες συκοφάντησης και διχασμού από τη λεγόμενη κίνηση “Σώστε την κοιλάδα Αχελώου” δεν πτοούν κανέναν και δείχνουν μικροψυχία

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Μετά από 20 μέρες εδέησαν οι …διαφωνούντες – φωνασκούντες – αρνητές κάθε αναπτυξιακού αειφορικού έργου( υδροηλεκτρικά – αιολικά ) στην υπο δημογραφική ερήμωση κ φτωχοποίηση ορεινή περιοχή της κοιλάδας Αχελώου ,της νότιας μέσης Πίνδου να δημοσιοποιήσουν το ψήφισμα της Ημερίδας τους : Επισκοπή Βραγκιανών (12-8-22) και την κατάπτυστη συκοφαντική ανακοίνωση – πρόλογο .

@ Για τελευταία φορά δημοσιοποιούμε αντίλογο μας μέσω των έγκυρων e-φημεριδων.

° Την επόμενη φορά που θα γράψουν για «αλλότρια συμφέροντα  , δεκάρα δεν δίνουν οι υποστηρικτές του έργου Αυλακίου στο Καταφυλλι ,… ότι συναίνεσε το ΔΣ Αργιθέας ανήθικα» και έτερους άθλιους υπαινιγμούς που δείχνουν την ποιότητα του χαρακτήρα ενός εκάστου:

“περί ποίων ανταλλαγμάτων , πράσινο φως να πνίξει δημότες , αρνούνται παραδεχθούν το ‘ λάθος ‘ τους αν δεν συμβαίνει κάτι άλλο – ντροπή η απόφαση ΔΣ Αργιθέας της 27-6-22” και λοιπές διχαστικές ακραίες φράσεις λίαν αντιδημοκρατικές έως φασιζουσας νοοτροπία καθότι δεν αναγνωρίζουν ούτε σέβονται το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης γνώμης , αντιλόγου και ψήφου στα ΔΣ ΟΤΑ των κ ΠΣ Περιφερειών ,με θεώρηση δογματική και ετσιθελική ότι έχουν το ¨Παπικό αλάθητο¨ και δια των συκοφαντικών λόγων και υπαινιγμών απόπειρες  να τρομοκρατήσουν κάθε αντίθετη φωνή – τ ό τ ε  χωρίς δεύτερη σκέψη και με αποτελεσματικό τρόπο – θα λάβουν τη νόμιμη και επιβεβλημένη απάντηση δια της νομικής οδού για την βαρύτατη ηθική βλάβη που έχουμε υποστεί από τα συκοφαντικά σχόλια των δήθεν Οικολογούντων της ¨ Κίνησης¨εναντίον των υποστηρικτών του ¨Εργου -αειφορικού απινιδωτή¨ για την καταρρέουσα οικονομικά ορεινή περιοχή Αχελώου.

@ Ρητά επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα και αξίωση μας.

Στο ‘Ψήφισμα’ μιλούν για πλήθος κόσμου ….δεν κάνουν αναφορά για τη θετική πλειοψηφική ( άνω του 95%) των κατοίκων του Καταφυλλίου Αχελώου που έχουν περιουσίες δίπλα από τον ποταμό , του Αργυρίου, του Μάραθου , των κοινοταρχών , τη θετική γνωμοδοτηση του Υπ Αγροτικής Ανάπτυξης .

@ Παραλείπουν εσκεμμένα να αναφέρουν το όνομα της κ Julianne Δ. (θεατρολόγου – αρχιτέκτονα) ούτε για την εύστοχη παρέμβαση – ερωτήσεις που έθεσε.

° Λογοκρισία, δογματισμός , ψεύτο-πατριωτισμός , °πας μη με θ’ ημων: βάρβαρος° !!!

^ Ακόμη περιμένουμε να μας απαντήσει η περιβόητη – αφανούς ηγεσίας – κίνησης για κοιλάδα , στο ερώτημα που θέσαμε προ μηνών :

Πόσα χρήματα έλαβαν ως  αποζημίωση περιουσιών οι κάτοικοι Πηγών Άρτας λόγω των έργων Φράγματος Συκιάς , ανά τμ σπιτιων και άλλων ακινήτων ;

^ Κλείνοντας να επαναλάβουμε : η περιοχή έχει ανάγκη μεγάλων επενδύσεων άλλως θα καταρρεύσει οικονομικά δημογραφικά κοινωνικά.

^ Τα μεγάλα έργα γίνονται από την Πολιτεία ,την ΕΕ , τους ισχυρούς ομίλους . Δεν επιταχύνονται, ούτε ακυρώνονται με φωνασκίες και αβάσιμα επιχειρήματα.

^ Κάθε μεγάλη επένδυση έχει επιπτώσεις αρνητικές , το ζητούμενο είναι το τελικό ισοζύγιο να είναι θετικό για Τόπο και κόσμο .

@ Έτσι έγιναν : το φράγμα Μεγδοβα – λίμνη Πλαστήρα από Κων. Καραμανλή .

Το φράγμα στον Αραχθο Άρτας, στο Όμορφο Μέτσοβο Ιωαννίνων , στον Αλιάκμονα , στην Κάρλα, στα Κρεμαστά , στην Κρήτη, στην Αμφιλοχία , τη Μεσοχωρα Τρικάλων …

* Στην Λουκέρνη Ελβετιας ,που….ειρωνικά αναφέρουν οι αρνητές του Έργου Αυλακίου, της Λιμνοκοιλάδας Αχελώου ….

Η απόπειρα διχασμού ,κατηγοριοποίησης σε :δήθεν υπέρ-πατριώτες ( αρνητες) και ¨ανήθικους εξωνημενους ( δήθεν)¨ υποστηρικτές , θα πέσει στο κενό με πάταγο .

Θα ‘ρθει καιρός που θα ζητήσουν ταπεινά συγνώμη για τις ύβρεις τους, θα παραδεχθούν ότι κυνηγούσαν …ανεμόμυλους και ότι η Πρόοδος – η Ανάπτυξη δεν ανακόπτονται !

* Νομοτελειακά και λόγω συγκυρίας ( ξηρασία – ενεργειακή φτώχεια – νέα τεχνολογία) τα μεγάλα αειφορικά έργα προχωρούν , όπως τα Αιολικά Τυμπάνου, στο όρος Γάβρογο, στον Μεσοπυργο , στην Αμφιλοχία (αντλησιοταμίευσης) από ισχυρούς ομίλους υπο την επίβλεψη και έγκριση του Δημοσίου , των Ευρωπαϊκών οργάνων , της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης .

* Η πλευρά μας και αισθάνεται τις ανησυχίες των κατακλυζομενων , στηρίζει το δικαίωμα διαμαρτυρίας τους με πολιτισμένο τρόπο και ..δίνουμε δεκάρα για τα επιχειρήματα τους , γιατί για εμάς : όλοι είναι Πατριώτες, συμπολίτες, αδελφοί .

Εμείς δεν ανταποδίδουμε : ότι υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα (των εταιριών  λιγνίτη, φυσικού αερίου , πετρελαίου , λόμπυ πονηρών)

° «Είπα και έγραψα  …αμαρτιαν Ουκ έχω» για ο τι ήθελε συμβεί στο εξής !

Οι συκοφαντίες αν συνεχιστούν θα λάβουν δέουσα πληρωμή ….

* Συνέλθετε αγαπητοί φίλοι , γείτονες και ξαναδιαβάστε τα εκλογικά προγράμματα των παρατάξεων της Αργιθέας … Ναι υποσχέθηκαν το 2019 – Ναι ψήφισαν το 2022 .

* Φυσικά με όρους κ προϋποθέσεις και ανταποδοτικά έργα που έχουν ανάγκη οι ορεινές απόμακρες φτωχοποιημένες κοινότητες Αχελώου που έχουν τοπικό ΑΕΠ το 40% του μέσου εθνικού ΑΕΠ ( ΟΓΑ )….

* Καλό μήνα με υγεία χαρά !

Δημήτρης Παπακώστας

Θεσσαλικά Βραγκιανά

1 Σεπτεμβρίου 2022
Total
0
Shares