Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι ασκοί του Αιόλου

Οι ασκοί του Αιόλου - Κώστας Γκαβογιάννης: Τα πρώτα ερωτήματα - Κώστας Γκαβογιάννης: Δεν ξεμπέρδεψε με μας ακόμα ο Δήμαρχος - Για το θεαθήναι

Οι ασκοί του Αιόλου

Πυκνώνουν οι φωνές τελευταία που ισχυρίζονται ότι αιρετοί της Τ. Α. καλούνται προς απολογία στο γραφείο του ανακριτή για τις παραλείψεις που οδήγησαν στην καταστρεπτική τραγωδία του Ιανού. Ναι του Ιανού σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά. Αυτή η έρευνα ξεκίνησε αν και αργά, εσπευσμένα. Η αντίφαση αργά – εσπευσμένα έχει εξήγηση, αφού μετά την παραγγελία του Αρείου Πάγου για τον Daniel, είναι λογικό να ολοκληρωθεί πρώτα η εκκρεμότητα του Ιανού. Έτσι εξηγείται το εσπευσμένα, σε ότι αφορά το αργά, ίσως μπορεί να μας διαφωτίσει ο συντοπίτης πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, αφού λόγω της θέσης που κατείχε γνωρίζει καλύτερα τις διαδικασίες.

Οι ίδιες φωνές επιμένουν ότι το βαρύ κατηγορητήριο για τον Ιανό (ας μην ξεχνάμε πως υπήρχαν νεκροί), θα επιφέρει τιμωρίες και εκπτώσεις αξιωμάτων. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ γιατί δεν είμαι νομικός και δεν γνωρίζω, αλλά για να το λένε νομικοί κύκλοι (που κάνουν λόγο για εγκληματικές πράξεις από αμέλεια) κάποια αλήθεια θα υπάρχει.

Αν όντως είναι έτσι τότε από πολιτικής άποψης σίγουρα υπάρχει έγκλημα και μάλιστα σοβαρό. Λέγεται εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, γιατί ενώ οι βουλευτές του νομού γνώριζαν πως εκκρεμεί η Δικαστική έρευνα στήριξαν συγκεκριμένες υποψηφιότητες. Γιατί μη μου πει κανείς πως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης (ο καθ’ ύλην αρμόδιος δηλαδή) δεν γνώριζε; Μήπως δε γνώριζε έτερος βουλευτής που την επίμαχη περίοδο ήταν αντιδήμαρχος; Όλοι γνώριζαν και γι αυτό είχε φροντίσει ο Άρειος Πάγος, παρόλα αυτά στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τους υπό δικαστική έρευνα αιρετούς.

Και ρωτάω: Αν στοιχειοθετηθούν κατηγορίες και αν καταδικαστούν, τι εξηγήσεις θα δώσουν στους Καρδιτσιώτες;

Αν έρθουν οι ψηφοφόροι τους και τους ρωτήσουν τι θα τους απαντήσουν; Ποιος ο λόγος που τους στήριξαν:

Συμβαίνει κάτι με τις αποζημιώσεις; Συμβαίνει κάτι με τις εργοληπτικές εταιρείες: Με τις αναθέσεις;

Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε όλα, γιατί ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου και έχουμε να πούμε πολλά προσεχώς. Προς το παρόν περιμένουμε τον ανακριτή και τον εισαγγελέα Αρείου πάγου.

Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός σύμβουλος
Total
0
Shares
Previous Article
Βόλει Κορασίδων: Γ.Σ. Μουζακίου - Α.Σ. Φαρσάλων αύριο Κυριακή 26/11 στο κλειστό του Μουζακίου

Βόλει Κορασίδων: Γ.Σ. Μουζακίου - Α.Σ. Φαρσάλων αύριο Κυριακή 26/11 στο κλειστό του Μουζακίου

Next Article
Στα …Βουνά οι λύσεις για προστασία και ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας - Ανοιχτή Επιστολή: Να αφεθούν απερίσπαστα τα στελέχη της ΔΤΕ Καρδίτσας για έργα οδικής ασφάλειας - Συντήρησης Δρόμων - Σταθερό οικονομικό όφελος έχουν οι οικιακοί καταναλωτές στις περιοχές εγκατάστασης αιολικών πάρκων - Όψιμοι πανηγυρισμοί για Φράγμα-Λίμνη Σμοκόβου! Για το φράγμα Μεσοχώρας Τρικάλων - του Μουζακίου και της Συκιάς Καρδίτσας: ΟΥΔΕΝ - Έργα Μεταφοράς νερών Αχελώου: Η μόνη λύση για την Θεσσαλία για αποτροπή Σαχαροποίησης κάμπου και απογείωση ορεινής Αργιθέας !!! - «Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα - Οι νέοι Κοινοτάρχες ας μεριμνήσουν για οδοντιατρική περίθαλψη παιδιών - γυναικών - υπερηλίκων - Τακτική Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας - Η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα απαντήσουν; - Η 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες δεν θα γιορταστεί φέτος - 80 ημέρες έως 31-12-23: Πώς θα πορευθεί η πληγωμένη Θεσσαλία χωρίς ισχυρή περιφερειακή ηγεσία; - Η Θεσσαλία ξανά στο προσκήνιο - Ισότιμος Εταίρος στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης - Ανθεκτικότητας! - Δ. Παπακώστας: Οι ελεύθεροι Θεσσαλοί δεν πείθονται από απερχόμενο περιφερειάρχη - Κυριακή ψηφίζουν αλλαγή - νέα αρχή! - Θεσσαλία: Θέλουμε πρόοδο - ασφάλεια και νέα Ηγεσία στην Περιφέρεια με Γνώση - Ενότητα - Η κάλπη περιφερειακών αιρετών κρύβει εκπλήξεις στις 8-10-23 για το μέλλον της Θεσσαλίας & Θεσσαλών! - Δημήτρης Παπακώστας: Αναμόρφωση συστήματος Διακυβέρνησης Δήμων - Περιφερειών - «Θέατρο παραλόγου» με τη γέφυρα «Αργύρη» - Σωστά ενεργεί το Υπουργείο Υποδομών: Σύγχρονη Γέφυρα ΤΩΡΑ στον άξονα προς Άρτα - όχι πτυσσόμενη προσωρινή Μπέλευ - Δημήτρης Παπακώστας: Οι Αργιθεάτες ανά τη Θεσσαλία αξίζουν την φροντίδα και του ορεινού Δήμου Αργιθέας, της πατρίδας τους! - Έξι 24ωρα (150 ώρες) ως την e-κατάθεση ψηφοδελτίων ενόψει τοπικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 - Στροφή κατοίκων πόλεων για διακοπές στα ορεινά! - Έργα Ασφάλτου από ΤΕΚ ΑΕ στην επαρχιακή οδό 9 «Βραγκιανά (διασταύρωση) - Β' Μάραθο - Λίμνη - ΙΜ Σπηλιάς» απαιτείται ... θαύμα!!! - Τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΕ Καρδίτσας εκφράζουν οι ακραίες θέσεις για έργα ΑΠΕ του ‘Υπευθύνου’ Περιβάλλοντος; - Τις πταίει; Για μη παραγωγή έργων στον ορεινό Δήμο Αργιθέας; - Περιφερειακός σύμβουλος Πλειοψηφίας αποχωρεί λόγω απαρχαιωμένου οδικού δικτύου στο Πήλιο - Δημήτρης Παπακώστας

«Κλείδωσε» η χρηματοδότηση για άσφαλτο στα Ρόγκια - Όρια Ν. Ευρυτανίας και Στέγαστρο Μ. Σκάλα