Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι Αργιθεάτες ζητούν : Συμπολίτευση αποτελεσματική >Αντιπολίτευση δυναμική !

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

Οι Αργιθεάτες ζητούν : Συμπολίτευση αποτελεσματική >Αντιπολίτευση δυναμική !

Γράφει ο Δημήτρης Παπακώστας


Παρακολουθούμε τις δράσεις της Συμπολίτευσης του Δήμου Αργιθέας και τις αντιδράσεις – αντίλογο της Αντιπολίτευσης, όπως θεσμικά έχουν καθήκον οι δυο πλευρές και με βάση την εντολή των 3400 ενεργών Αργιθεατών που ψήφισαν το 2019.

@ Ως έμπειροι αυτοδιοικητικοί και ενεργοί πατριώτες κρίνουμε σκόπιμο και ωφέλιμο να επισημάνουμε τα ακόλουθα ,να συνεισφέρουμε στον δημόσιο διάλογο που είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και Τοπικής Αυτονομίας ( Σύνταγμα – ΕΧΤΑ – ΔΚΚ ):

1. Ο μήνας Ιούνιος είναι ο μήνας του ετήσιου Απολογισμού Πεπραγμένων των Αιρετών και όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και έσοδα από δημότες (τέλη, φόροι).
^ Βάσει του άρθρου 217 ΔΚΚ επιβάλλεται η οργάνωση Ειδικής Συνεδρίασης όπου παρουσιάζεται ο λεπτομερής και πλήρης Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, ο Προγραμματισμός Έργων και Δράσεων για επόμενο έτος σε ειδικό άνετο χώρο ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν δημότες, φορείς, παρατάξεις, αιρετοί.

2. Ρητά προβλέπεται ότι σε περίπτωση ολιγωρίας του αρμόδιου οργάνου, δύναται την ειδική αυτή συνεδρίαση να την οργανώσει η Αντιπολίτευση.
* Άρθρο 217 παρ 6 ΔΚΚ σε συνδυασμό με άρθρο 10 ν 4674/20, που τροποποίησε άρθρο 67 παρ 2 ν 3852/2010 (με υπογραφές 6 μελών ΔΣ).

3. Στην ειδική συνεδρίαση του Απολογισμού δημόσια εκτίθενται οι θέσεις και τα στοιχεία των Δημοτικών Αρχόντων (κυρίως της Εκτελεστικής Επιτροπής – δηλ του Δημάρχου και 4 Αντιδημάρχων), σε ο τι αφορά την οικονομική κατάσταση, την Διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του Προγράμματος Δημοτικής Δράσης.
Ανοιχτά – δημόσια – ενώπιον λαού και αιρετών και φυσικά ΜΜΕ.

* Ο ορεινός Δήμος μας έχει μεγάλη έκταση: 372.000 στρέμματα (90 φορές η έκταση του αστικού Δήμου Γαλατσίου …και 9 φορές η έκταση Δήμου Αθηναίων….),
20 ορεινές κοινότητες και πάνω από 50 οικισμούς.

@ Οι 5000 Δημότες του κατοικούν στα χωριά (ποσοστό 30-35%) και οι υπόλοιποι σε γειτονικές πόλεις όπου εργάζονται, στην Αττική -Βόρεια Ελλάδα κ.α.

Παρακολουθούν τα τοπικά δρώμενα μέσω ηλεκτρονικών και εντύπων εφημερίδων, τους συλλόγους, τις ανακοινώσεις των παρατάξεων, τον Δήμο.

~ Δυστυχώς ο διάλογος στα ΔΣ δεν μεταδίδεται ούτε μέσω Ίντερνετ, με αποτέλεσμα να υπάρχει λειψή ενημέρωση και παραπληροφόρηση εν πολλοίς.

@ Ποια έργα εκτελούνται ανά χωριό, πως γίνεται η ανάθεση, η επίβλεψη τους : σε πολλούς δημότες παραμένει άγνωστο ….στα τρία χρόνια λόγω και εγκλεισμού κοβιντ19 η κατάσταση επιβαρύνθηκε.

@ Επιβάλλεται Λόγω και της Ορεινότητας, έκτασης και αποστάσεων να αναβαθμιστεί ο τομέας Ενημέρωσης των Πολιτών, ώστε να τονωθεί η συμμετοχικότητα, η αποτελεσματικότητα αντιλόγου, ελέγχου και διαμόρφωση ήπιου πολιτισμένου κλίματος που συμβάλλουν στην συνοχή, ισορροπία και μετριοπάθεια .

Η τοπική εξουσία, η διαχείριση πόρων και οχημάτων δεν είναι ατομική αλλά δημόσια υπόθεση και έχουν άπαντες καθήκον λογοδοσίας και απολογισμού!

^ Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα οδικής πρόσβασης, τακτικής συγκοινωνίας, ιατρείων και κοινωνικής πολιτικής, υδρεύσεως (όπως πχ στο Αετοχώρι πρόσφατα) που πρέπει ενόψει και καλοκαιριού να αντιμετωπιστούν.

^ Υπάρχουν σε σχεδιασμό σοβαρές Επενδύσεις από ισχυρούς ομίλους (ΔΕΗ – ΤΕΡΝΑ) που χρήζουν σοβαρής εξέτασης από το ΔΣ, τους τοπικούς φορείς, κόσμο, καθότι κρίνεται το βιώσιμο μέλλον της υπό δημογραφική ερήμωση και φτωχοποίηση περιοχής μας, των νεώτερων γενεών, η ίδια η τοπική αυτονομία των ορεινών κοινοτήτων !

@ Οι επόμενες τοπικές εκλογές αργούν ….έως Οκτώβριο 2023 είναι 15 μήνες …χρόνος πολύ μακρύς για την πολιτική δράση.
@ Θα μεσολαβήσουν Εθνικές εκλογές, νέες κυβερνήσεις, νέα Βουλή, ίσως και νέο εκλογικό σύστημα για ανάδειξη Δημοτικών και Κοινοτικών αρχών.

Συνεπώς : Ας εργαστούμε όλοι με όρεξη, δύναμη και ευφυΐα, ο καθένας από τη θεσμική θέση που έχει, ας αφήσουμε τα λόγια τα παχιά, μειωτικά κτυπήματα και προσβολές χωρίς αξιόπιστα -έγκυρα στοιχεία .

* Λόγος – Αντίλογος : Θέση – Αντίθεση – Σύνθεση : Νέα θέση, για να πάμε μπροστά !

^ Ένας τίμιος ειλικρινής «Απολογισμός Πεπραγμένων / Προγραμματισμός» δημόσια και ανοιχτά θα βάλει πολλά πράγματα στη θέση τους, θα δυναμώσει Διεκδικητικό Πλαίσιο όλων των Αργιθεατών έναντι της Κυβέρνησης – Υπουργείων, της ΕΕ και Περιφέρειας Θεσσαλίας, α λ λ ά και έναντι των μεγάλων επενδυτικών ομίλων για ουσιαστικά ανταποδοτικά έργα και ωφελήματα !

^ Ο Ιούνιος έχει ακόμη : 22 ημέρες, αλλά και ο Ιούλιος προσφέρεται….!

Δημήτρης Παπακώστας
Πατριωτική Εναλλακτική Αργιθεατών Θεσσαλών /Π.Εν. Α / 8-6-22




Total
0
Shares
Previous Article
Δήμος Μουζακίου: Παρεμβάσεις αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης στο Νηπιαγωγείο Λαζαρίνας

Δήμος Μουζακίου: Παρεμβάσεις αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης στο Νηπιαγωγείο Λαζαρίνας

Next Article
Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας Κωστή Νούσιου με το Δ.Σ της ΠΟΑΣ

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καρδίτσας Κωστή Νούσιου με το Δ.Σ της ΠΟΑΣ

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…