Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Οι αποζημιώσεις των σεισμοπαθών στο Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων με πρωτοβουλία της Μείζονος Μειοψηφίας

babis papadopoulos dhmos sofadon

Οι αποζημιώσεις των σεισμοπαθών στο Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων με πρωτοβουλία της Μείζονος Μειοψηφίας

Η άδικη και παράλογη εξαίρεση κοινοτήτων του Δ. Σοφάδων από τις σεισμοπαθείς περιοχές, μετά τον περσινό σεισμό (2021) του Μαρτίου με επίκεντρο την περιοχή της Ελασσόνας, θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων, μετά από σχετικό αίτημα της Μείζονος Μειοψηφίας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή της η Μείζονα Μειοψηφία αναφέρει:

«κ. Πρόεδρε,

σας καλούμε να συμπεριλάβετε το εξής θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σε διαφορετική περίπτωση να εφαρμόσετε τα οριζόμενα των διατάξεων της παρ. 2 και παρ. 7 του άρ. 67 του Ν. 3852/2010 όπως ισχύει:

«Ενέργειες για την ένταξη κοινοτήτων του Δ. Σοφάδων στις σεισμόπληκτες περιοχές από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021»

Μετά και την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση 6066ΕΞ2022/15.01.2022 (ΦΕΚ 69/Β/16.01.2022) η Κοινότητα Σοφάδων είναι η μοναδική κοινότητα του Δήμου μας που οριοθετήθηκε στις σεισμόπληκτες περιοχές από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 και συνεπώς μόνο οι κάτοικοι της κοινότητας Σοφάδων δικαιούνται των ευεργετημάτων του νόμου, αποκλείοντας όλες τις υπόλοιπες περιοχές. Αγνοήθηκαν δηλαδή όλες οι άλλες κοινότητες του Δήμου μας, αδικώντας κατάφορα δεκάδες συμπολίτες μας που κατοικούν ή εργάζονται σ’ αυτές και που οι οικίες και οι επαγγελματικές τους εγκαταστάσεις έχουν πληγεί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να μένει άπραγο. Οφείλει να πάρει θέση, να διερευνήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό την αποκατάσταση αυτών των παράλογων και άδικων αποφάσεων.

Επαναλαμβάνουμε και επισημαίνουμε ότι στην περίπτωση που το αίτημά μας δεν γίνει δεκτό ώστε το ανωτέρω θέμα να συζητηθεί στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε να θεωρήσετε την παρούσα ως αίτηση σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 2 του αρ. 67 του Ν. 3852/2020.

Για την παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας

Ο Επικεφαλής

Μπάμπης Παπαδόπουλος




Total
0
Shares
Previous Article
Δωρεάν rapid tests στο Μουζάκι

Δωρεάν rapid tests στο Μουζάκι σήμερα Τετάρτη 02/02 - Αναλυτικά το πρόγραμμα σε όλη τη Θεσσαλία

Next Article
Τα σημερινά αποτελέσματα των rapid test στη Θεσσαλία

Δωρεάν rapid tests στην Πύλη την Παρασκευή 04/02